פאי שוקולד וחמאת בוטנים

שוקולד וחמאת בוטנים מככבים בעוגה מאוד מרשימה, קלה להכנה, ובכלל ללא אפייה

פאי שוקולד וחמאת בוטנים (צילום וסגנון: נטלי לוין)
פאי שוקולד וחמאת בוטנים (צילום וסגנון: נטלי לוין)

 

המרכיבים

(תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ)

 

לבסיס

  • 150 גרם ביסקוויטים
  • 75 גרם חמאה, מומסת
  • 1 כפית חמאת בוטנים

לקרם

  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 3 כפות גדושות חמאת בוטנים
  • ‭1/3‬ כוס (40 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כפית אינסטנט פודינג וניל

לציפוי

  • ‭1/2‬ מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

לקישוט

בוטנים קלויים, קצוצים שבבי חמאת בוטנים (להשיג בחנויות המתמחות בקונדיטוריה)

 

ההכנה

1. הבסיס: שמים בקערת מעבד המזון עם להב המתכת את הביסקוויטים ומעבדים לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה ואת חמאת הבוטנים ומעבדים לתערובת לחה. משטחים בתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות. מאחסנים במקפיא כרבע שעה.

2. הקרם: שמים בקערת המערבל את כל מרכיבי הקרם ומקציפים במהירות גבוהה לקרם אחיד. יוצקים על הבסיס ומיישרים.

3. הציפוי: שמים את השמנת המתוקה והשוקולד בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל בהפסקות (עוצרים, בודקים ומערבבים כל 30 שניות), עד שנוצר קרם חלק.

4. יוצקים את ציפוי השוקולד על הקרם ומיישרים. מאחסנים במקרר חצי שעה לפחות.

5. הקישוט: מוציאים את העוגה מהמקרר, מחלצים מהתבנית, מפזרים את הבוטנים ושבבי חמאת הבוטנים סביב שולי העוגה ומגישים.

   

  • זמן הכנה: כשעה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 5 ימים, בכלי אטום במקרר  

  (צילום: רונן פדידה)
    (צילום: רונן פדידה)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (11 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג