סלמון אפוי ותפוחי אדמה ברוטב צ'ימיצ'ורי (צילום: רן גולני)
המרכיבים
(8-6 מנות)
- 1 ק"ג פילה סלמון טרי
- 6 תפוחי אדמה מבושלים, חמים וקלופים
- 1/4 כוס שמן זית
לרוטב
- 1/4 כוס שמיר קצוץ
- 1/4 כוס נענע קצוצה
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 4 כפות צלפים קצוצים
- 4 כפות חומץ תפוחים (או אחר)
- 2 כפות שמן זית
- 1/3 כפית מלח
ההכנה
.1 מחממים את התנור 200-ל מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
.2 מניחים את הסלמון בתבנית וצולים אותו 15-כ דקות, עד שבשרו מלבין מבחוץ וורדרד מבפנים (בודקים בעזרת סכין חדה בחלק העבה של הדג).
.3 בינתיים מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב (שימו מלח במידה, הצלפים מלוחים).
.4 כשהדג מוכן, מוציאים אותו מהתנור ומורחים אותו 2/3-ב מכמות הרוטב.
.5 שמים את תפוחי האדמה המבושלים (כשהם קלופים וחמים) בקערה. מוסיפים להם את יתרת הרוטב ואת 1/4 כוס שמן הזית ומערבבים בעדינות.
.6 מגישים את הסלמון עם תפוחי האדמה, כשהם חמים או קרים.