סלמון אפוי ותפוחי אדמה ברוטב צ'ימיצ'ורי

מזג האוויר ההפכפך מבלבל אתכם? הנה מנה שאפשר להגיש קרה או חמה בהתאם לטמפרטורות שבחוץ

סלמון אפוי ותפוחי אדמה ברוטב צ'ימיצ'ורי  (צילום: רן גולני)
סלמון אפוי ותפוחי אדמה ברוטב צ'ימיצ'ורי (צילום: רן גולני)

 

המרכיבים

(8-6 מנות)

 

  • 1 ק"ג פילה סלמון טרי
  • 6 תפוחי אדמה מבושלים, חמים וקלופים
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית

לרוטב

  • ‭1/4‬ כוס שמיר קצוץ
  • ‭1/4‬ כוס נענע קצוצה
  • ‭1/4‬ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות צלפים קצוצים
  • 4 כפות חומץ תפוחים (או אחר)
  • 2 כפות שמן זית
  • ‭1/3‬ כפית מלח

 

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור ‭200-ל‬ מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

‭.2‬ מניחים את הסלמון בתבנית וצולים אותו ‭15-כ‬ דקות, עד שבשרו מלבין מבחוץ וורדרד מבפנים (בודקים בעזרת סכין חדה בחלק העבה של הדג).

‭.3‬ בינתיים מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב (שימו מלח במידה, הצלפים מלוחים).

‭.4‬ כשהדג מוכן, מוציאים אותו מהתנור ומורחים אותו ‭2/3-ב‬ מכמות הרוטב.

‭.5‬ שמים את תפוחי האדמה המבושלים (כשהם קלופים וחמים) בקערה. מוסיפים להם את יתרת הרוטב ואת ‭1/4‬ כוס שמן הזית ומערבבים בעדינות.

‭.6‬ מגישים את הסלמון עם תפוחי האדמה, כשהם חמים או קרים.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
דיאטטי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג