מאחד יוצאים שניים: סחלב
קוקוס שהופך בקלות למלבי

לכבוד מזג האוויר ההפכפך עוג'יליה מכינה סחלב נהדר שיודע להתגמש אם פתאום מתחמם בחוץ - ולהפוך למלבי מרענן

עוג'יליה דולסהפורסם: 02.11.16 00:03
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה
צילום ועריכה: עוג'יליה דולסה

כל מעבר עונות זה יכול לבלבל את כולנו ובעיקר לבלבל זה בטן וחשקין שלה… במיוחד לימין הפכפכין זה אנחנו מכינין היון "סחלבי" – סחלב ומלבי במתכון פשוט אחד!

 

טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? כל מתכון כתוב מסודר ממש כאן:

 

>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מצרכין

6 מנות בכל טמפרטורה זה תבחרו

 

  • 100 מ"ל מַיִן (בערך 1/2 כוס פחות כף)
  • 500 מ"ל חלב אתן אוהבין (2 כוסות + כף)
  • 100 גרן סוכר (1/2 כוס)
  • פחית אחת קרן קוקוס ישבה במקרר לילה שלן
  • 50 גרן קורנפלור (3 כפות גדושות) מומס בקערה עִן 3 כפות מַיִן
  • מי ורדין לפי טען (אני הוספתי רק 4-3 טיפות. כדאי להתחיל קצת ולהוסיף אִן צריך)

 

לסירופ מלבי
  • 1/2 כוס (100 גרן) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מַיִן
  • כמה טיפות מי ורדין
  • תמצית פירות יער או צבע מאכל אדוֹן

 

לתוספות
  • כל דבר אתן זה אוהבין: קוקוס, קוקוס קלוי, שברי עוגיות, שברי אגוזין, קינמון, מייפל

 

אופן הכנה

1. לתוך סיר גדול שופכין מַיִן, חלב וסוכר ומדליקין אש נמוכה.

2. פותחין בעדינות פחית קרן קוקוס ומוסיפין לתוך סיר רק זה חלק לבן של קְרֶן (אפשר להשתמש בנוזל להכנת שייק פירות נהדררר!)

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)

    3. מערבבין כל זה תכולת סיר לאיחוד, מעלין טמפרטורה לבינונית-גבוהה ומביאין לנקודת רתיחה (רק עד מתחילות בועות – נו לחכות הכל יגלוש מסיר!)

    4. בינתיין מערבבין בקערה נפרדת קורנפלור עִן מַיִן עד לאיחוד ומצטיידין במצ'קצ'קת או לקקן עמיד בחוֹן לערבוב תכולת סיר.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      5. ברגע סיר מתחיל לרתוח מורידין טמפרטורת אש לבינונית-נמוכה, מוסיפין קורנפלור מומס ובעזרת מצ'קצ'קת או לקקן – מיד מתחילין לערבב טוב טוב את כל תכולת סיר בערך דקה (חייבין לערבב באופן רציף כדי הסמכה של נוזלין תהיה אחידה והן נו ישרפו זה סיר).

      6. ממשיכין לערבב עד רואין בועה ראשונה של רתיחה ומרגישין איך נוזלין הסמיכו קצת ומורידין מאש (אל דאגה, זה נו צריך להיות סמיך מאוד – אנחנו בכל זאת רוצין לשתות זה בתור סחלב, ובתור מלבי התייצבות מתרחשת בזמן קירור).

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

        7. מוסיפין לסיר כמה טיפות מי ורדין ומערבבין שוב לאיחוד.

        8. מעבירין כל תכולת סיר לכוסות או כלי הגשה.

        9. לסחלב: מוסיפין וויפופ קינמון / קוקוס / פיסטוקין /מה זה אוהבין ומגישין מיד.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)

          10. למלבי: עוטפין כל כוס בניילון נצמד (עדיף ממש להצמיד זה ניילון על פני המלבי כדי למנוע הִקרשוּת) ומכניסין למקרר להתייצבות (בערך 3 שעות).

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)

            11. בינתיין אפשר להכין סירופ: בסיר חדש מרתיחין סוכר ומַיִן, מערבבין להמסה, מורידין טמפרטות אש לנמוכה וממשיכין לבשל עוד 5 דקות להסמכת סירופ. מוסיפין כמה טיפות מי ורדין לפי טען, ואפשר להוסיף נגיעת צבע מאכל אדוֹן או כפית מחית פירות יער כדי לקבל זה צבע נהדר. מחכין סירופ יתקרר.

            12. אחרי מלבי התייצב מוציאין ממקרר ומסירין ניילון נצמד.

            13. שופכין סירופ זה הכנו/ סירופ מייפל / סירופ שוקולד/ מה אתן זה אוהבין.

             

             (צילום: עוג'יליה דולסה)

              14. מקשטין באיזה תוספות אתן אוהבין.

              15. מגישין.

              16. לוקחין ביס.

              17. אוהבין.

              18. משתפין!

               

               (צילום: עוג'יליה דולסה)
                 

                לכל שאלה מוזמנין לכתוב לי פה בתגובות או בעמוד פייסבוק שלי.

                 

                שיהיה זה שבוע מלא שינויין לטובה ומלא אהבה מתוקה <3

                 

                 

                ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                 

                סחלבי (סחלב שהוא גם מלבי) – הגרסה המתורגמת

                 

                מרכיבים

                6 מנות

                 

                • 100 מ"ל (כ-1/2 כוס פחות כף) מים
                • 500 מ"ל (2 כוסות + כף) חלב - רגיל או צמחי
                • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
                • 1 פחית קרם קוקוס שהיתה לפחות לילה במקרר
                • 50 גרם (3 כפות גדושות) קורנפלור
                • 3 כפות מים
                • מי ורדים לפי הטעם (אני הוספתי רק 4-3 טיפות. כדאי להתחיל עם כמות קטנה ולהוסיף אם צריך)

                 

                לסירופ מלבי
                • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
                • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
                • כמה טיפות מי ורדים
                • אפשרות: תמצית פירות יער או צבע מאכל אדום

                 

                לתוספות
                • כל שאתם אוהבים: קוקוס, קוקוס קלוי, שברי עוגיות, שברי אגוזים, קינמון, מייפל

                 

                אופן ההכנה
                1. שמים בסיר גדול את המים, החלב והסוכר. פותחים בעדינות את פחית קרם הקוקוס ומוסיפים לסיר רק את הקרם הלבן שבחלקה העליון של הפחית. מערבבים ומחממים על אש בינונית-גבוהה עד שהתערובת מראה סימנים ראשונים של רתיחה.
                2. בינתיים מערבבים בקערה את הקורנפלור עם 3 כפות מים לבלילה אחידה.
                3. ברגע שהתערובת שבסיר מתחילה לרתוח מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה, מוסיפים את בלילת הקורנפלור ומבשלים כדקה נוספת, תוך ערבוב במטרפה, עד שרואים סימנים ראשונים של רתיחה והתערובת מסמיכה מעט.
                4. מכבים את האש, מוסיפים לסיר כמה טיפות מי ורדים ומערבבים לאיחוד.
                5. מעבירים את הנוזל החם לכוסות.
                6. לסחלב: מוסיפים קינמון / קוקוס / פיסטוקים או תוספת אחרת שאוהבים ומגישים מיד.
                7. למלבי: עוטפים כל כוס בניילון נצמד (כדאי להצמיד את הניילון לפני המלבי, כדי למנוע הִקרשוּת) ומכניסים למקרר ל-3 שעות לפחות, להתייצבות.
                8. בינתיים אפשר להכין סירופ: מרתיחים את הסוכר והמים בסיר נקי. מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות, להסמכת הסירופ. מוסיפים כמה טיפות מי ורדים – ואם רוצים, גם מעט צבע מאכל אדום או כפית מחית פירות יער. מכבים את האש ומקררים לטמפרטורת החדר.
                9. לפני ההגשה יוצקים סירופ על כל מנת מלבי ומקשטים בתוספות שאוהבים.

                 

                 
                הצג:
                אזהרה:
                פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
                שלון!

                אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

                הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

                אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

                עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

                בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

                וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

                שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!