
עוגת תפוגזר (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים
(תבנית 30 X 20 ס"מ או אינגליש קייק גדולה)
- 3 ביצים
- 3/4 כוס (190 מ"ל) שמן קנולה או חמניות
- 1 כוס (200 גרם) סוכר חום
- 1 כפית תמצית וניל
- קליפה מגוררת 1-מ תפוז
- 4 גזרים בינוניים (350 גרם), קלופים ומגורדים דק
- 1 1/3 כוס (185 גרם) קמח כוסמין
- 1/2 כוס שקדים טחונים
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- לזרייה: אבקת סוכר
ההכנה
.1 מחממים את התנור 180-ל מעלות ומשמנים את התבנית.
.2 טורפים היטב את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים את השמן, הסוכר, תמצית הווניל וקליפת התפוז וטורפים היטב. מוסיפים את הגזר ומערבבים.
.3 מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, השקדים, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את התערובת לקערת הביצים ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
.4 יוצקים לתבנית ואופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו 5 דקות נוספות. מוציאים ומצננים.
.5 מפדרים באבקת סוכר ומגישים.
- זמן הכנה: כשעה
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים: עד 4 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, או עד חודש במקפיא

(צילום: עדו לביא)