
תפוח אדמה, כרובית ועגבניות בתנור עם ציפוי קראמבל אגוזים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
מרכיבים
6 מנות בתבנית בגודל 30X20 ס"מ
- 3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים
- 10 עגבניות שרי
- 1 בצל, קלוף, חצוי ופרוס לפלחים
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה
לקראמבל
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- 2 כפות עלי תימין, טריים או יבשים
- 4 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 1 כוס קמח תפוחי אדמה
- 1 כוס אגוזי מלך, טחונים
- קצת פחות מ-1/3 כוס (70 מ"ל) שמן זית
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מערבבים את כל הירקות עם שמן הזית והתבלינים. מפזרים בתבנית. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים
- 20 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות.
- בינתיים, מכינים את הקראמבל: שמים את כל מרכיביו בקערה ומערבבים היטב לפירורים דקים.
- מוציאים את התבנית, מפזרים את הקראמבל על הירקות ואופים עוד כ-30 דקות, עד שהקראמבל מזהיב.
- מוציאים ומגישים. אפשר לשמור את המנה עד 3 ימים במקרר.