אפשר להציע לכם פשטידג? 2 פשטידות טעימות עם טונה
טונה מקופסה זה לא רק לסלט: אסנת לסטר מכינה ממנה פשטידות קלות עם אורז ואטריות - וגם סנדביץ' מיוחד

פשטידת פסטה עם טונה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
פשטידת פסטה עם טונה
מתכון של לילי ג'ינו ממגדל.
מרכיבים
תבנית בגודל 20X30 ס"מ
- 300-250 גרם פסטה (אני השתמשתי בפטוצ'יני)
- 1 כף שמן זית
- 2-1 קופסאות שימורי טונה, מסוננת מהנוזלים ומפוררת
- חופן פטרוזיליה, קצוצה
- חופן כוסברה, קצוצה
- 100 גרם רסק עגבניות, או עגבניות מרוסקות טריות או משומרות
- 1 בצל גדול, מגורר
- 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 3 ביצים
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומערבבים עם כף שמן זית, למניעת הידבקות.
- מערבבים את הפסטה עם שאר המרכיבים. יוצקים את התערובת לתבנית.
- אופים 30-25 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.

פשטידת אורז עם טונה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
פשטידת אורז עם טונה
מתכון של לילי ג'ינו ממגדל.
מרכיבים
תבנית בגודל 20X30 ס"מ
לרוטב
- 1/3 כוס שמן
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 200-150 גרם רסק עגבניות
לפשטידה
- 2 קופסאות שימורי טונה בשמן או במים, מסוננת מהנוזלים
- 1/2 כוס אורז לא מבושל
- 2 בצלים, מגוררים בפומפייה גסה וסחוטים היטב מנוזלים
- 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה, קצוצה
- 3 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
לציפוי
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- הרוטב: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את רסק העגבניות, ומבשלים תוך כדי ערבוב על אש קטנה מאוד כ-2 דקות נוספות.
- הפשטידה: מערבבים את כל מרכיביה לבלילה אחידה.
- יוצקים מחצית מהרוטב בתבנית ומפזרים אותו באופן אחיד בתחתית.
- יוצקים את הבלילה מעל הרוטב ומיישרים אותה כך, שתתפזר באופן אחיד בתבנית.
- יוצקים מעל את יתרת הרוטב ומורחים אותו באופן אחיד על בלילת הפשטידה. מפזרים את הגבינה מלמעלה.
- אופים 40-35 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת.

כריך טונה ואורז(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
כריך טונה ואורז
מתכון של שוש רוזנטל מטבריה.
מרכיבים
2 מנות
- 2 קופסאות שימורי טונה בשמן, מסוננת מהשמן (שומרים את השמן)
- 2 לחמניות או פיתות
- 1/2 עד 3/4 כוס אורז מבושל
- 2 עגבניות, פרוסות
- 2 ביצים קשות, פרוסות
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- חוצים את הלחמניות או הפיתות לרוחבן.
- מניחים על 2 מהמחציות את שאר המרכיבים, לפי הסדר הבא: האורז, הטונה, העגבניות ופרוסות הביצה.
- מפזרים מעל את הפטרוזיליה, מזלפים מעט מהשמן של הטונה, ממליחים ומפלפלים.
- מכסים בשתי המחציות האחרות ומגישים.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע