אפשר להציע לכם פשטידג?
2 פשטידות טעימות עם טונה

טונה מקופסה זה לא רק לסלט: אסנת לסטר מכינה ממנה פשטידות קלות עם אורז ואטריות - וגם סנדביץ' מיוחד

אסנת לסטרפורסם: 27.10.16 22:13
פשטידת פסטה עם טונה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
פשטידת פסטה עם טונה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
 

פשטידת פסטה עם טונה

מתכון של לילי ג'ינו ממגדל.

 

מרכיבים

תבנית בגודל 20X30 ס"מ

 

  • 300-250 גרם פסטה (אני השתמשתי בפטוצ'יני)
  • 1 כף שמן זית
  • 2-1 קופסאות שימורי טונה, מסוננת מהנוזלים ומפוררת
  • חופן פטרוזיליה, קצוצה
  • חופן כוסברה, קצוצה
  • 100 גרם רסק עגבניות, או עגבניות מרוסקות טריות או משומרות
  • 1 בצל גדול, מגורר
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומערבבים עם כף שמן זית, למניעת הידבקות.
  3. מערבבים את הפסטה עם שאר המרכיבים. יוצקים את התערובת לתבנית.
  4. אופים 30-25 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.

 

פשטידת אורז עם טונה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    פשטידת אורז עם טונה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
     

    פשטידת אורז עם טונה

    מתכון של לילי ג'ינו ממגדל.

     

    מרכיבים

    תבנית בגודל 20X30 ס"מ

     

    לרוטב
    • 1/3 כוס שמן
    • 1 בצל גדול, קצוץ
    • 200-150 גרם רסק עגבניות

     

    לפשטידה
    • 2 קופסאות שימורי טונה בשמן או במים, מסוננת מהנוזלים
    • 1/2 כוס אורז לא מבושל
    • 2 בצלים, מגוררים בפומפייה גסה וסחוטים היטב מנוזלים
    • 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
    • 1/2 כוס כוסברה, קצוצה
    • 3 ביצים
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

     

    לציפוי
    1. 100 גרם גבינה צהובה מגוררת

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
    2. הרוטב: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את רסק העגבניות, ומבשלים תוך כדי ערבוב על אש קטנה מאוד כ-2 דקות נוספות.
    3. הפשטידה: מערבבים את כל מרכיביה לבלילה אחידה.
    4. יוצקים מחצית מהרוטב בתבנית ומפזרים אותו באופן אחיד בתחתית.
    5. יוצקים את הבלילה מעל הרוטב ומיישרים אותה כך, שתתפזר באופן אחיד בתבנית.
    6. יוצקים מעל את יתרת הרוטב ומורחים אותו באופן אחיד על בלילת הפשטידה. מפזרים את הגבינה מלמעלה.
    7. אופים 40-35 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת.

     

    כריך טונה ואורז (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      כריך טונה ואורז(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
       

      כריך טונה ואורז

      מתכון של שוש רוזנטל מטבריה.

       

      מרכיבים

      2 מנות

       

      • 2 קופסאות שימורי טונה בשמן, מסוננת מהשמן (שומרים את השמן)
      • 2 לחמניות או פיתות
      • 1/2 עד 3/4 כוס אורז מבושל
      • 2 עגבניות, פרוסות
      • 2 ביצים קשות, פרוסות
      • חופן פטרוזיליה קצוצה
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

       

      אופן ההכנה
      1. חוצים את הלחמניות או הפיתות לרוחבן.
      2. מניחים על 2 מהמחציות את שאר המרכיבים, לפי הסדר הבא: האורז, הטונה, העגבניות ופרוסות הביצה.
      3. מפזרים מעל את הפטרוזיליה, מזלפים מעט מהשמן של הטונה, ממליחים ומפלפלים.
      4. מכסים בשתי המחציות האחרות ומגישים.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד