פאייה עם פסטרמה, חצילים, פלפלים אדומים ואפונה (צילום: דינה משה)
מרכיבים
6 מנות
- 2 כוסות אורז
- 1 חציל, חתוך לקוביות
- 1 בצל לבן, קצוץ
- 200 גרם פסטרמת הודו או כל פסטרמה שאוהבים, חתוכה לרצועות
- 2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
- 1 פלפל ירוק בהיר, חתוך לקוביות
- 4 בצלים ירוקים (כולל החלק הלבן), קצוצים גס
- 1 כוס אפונה קפואה
- 10 עגבניות שרי, חצויות
- 4 שיני שום, קצוצות
- 1/4 כוס שמן זית ועוד 2 כפות לטיגון הירקות
- 2 כפיות מלח גס
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 4 כוסות ציר (אפשר גם מאבקה)
- 2 בצלים סגולים, חתוכים לרבעים
אופן ההכנה
- שוטפים את האורז. משרים אותו במים למשך שעה, ומסננים.
- מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב ושטוח ומטגנים את קוביות החציל עד להזהבה. מעבירים לקערה ושומרים בצד. לא מכבים את האש.
- מטגנים את הבצל הלבן עד להזהבה. מוסיפים את רצועות הפסטרמה, מערבבים ומעבירים לקערה עם החציל.
- מטגנים את הפלפל האדום והפלפל הירוק כ-3 דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבצל הירוק ומטגנים דקה נוספת.
- מוספים את האורז, מערבבים ומאדים במשך 3 דקות.
- מחזירים לסיר את החציל, הפסטרמה והבצל, ומוסיפים את האפונה, עגבניות השרי, השום ו-1/4 כוס שמן זית. מערבבים.
- מתבלים במלח, כורכום, פלפל שחור וצ'ילי, מוסיפים את הציר ומערבבים.
- מסדרים את רבעי הבצל הסגול מעל האורז. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים שעה.
- עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "Dina Dish"