פאייה עם פסטרמה, חצילים,
פלפלים אדומים ואפונה

לא צריך לעבוד קשה כדי להכין גרסה ישראלית למנה הספרדית: מוסיפים לאורז פסטרמה ושלל ירקות צבעוניים - ויש ארוחה שלמה בסיר אחד

דינה משה

|

29.10.16 | 21:40

פאייה עם פסטרמה, חצילים, פלפלים אדומים ואפונה (צילום: דינה משה)
פאייה עם פסטרמה, חצילים, פלפלים אדומים ואפונה (צילום: דינה משה)
 

מרכיבים

6 מנות

 

  • 2 כוסות אורז
  • 1 חציל, חתוך לקוביות
  • 1 בצל לבן, קצוץ
  • 200 גרם פסטרמת הודו או כל פסטרמה שאוהבים, חתוכה לרצועות
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
  • 1 פלפל ירוק בהיר, חתוך לקוביות
  • 4 בצלים ירוקים (כולל החלק הלבן), קצוצים גס
  • 1 כוס אפונה קפואה
  • 10 עגבניות שרי, חצויות
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1/4 כוס שמן זית ועוד 2 כפות לטיגון הירקות
  • 2 כפיות מלח גס
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 4 כוסות ציר (אפשר גם מאבקה)
  • 2 בצלים סגולים, חתוכים לרבעים

 

אופן ההכנה

  1. שוטפים את האורז. משרים אותו במים למשך שעה, ומסננים.
  2. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב ושטוח ומטגנים את קוביות החציל עד להזהבה. מעבירים לקערה ושומרים בצד. לא מכבים את האש.
  3. מטגנים את הבצל הלבן עד להזהבה. מוסיפים את רצועות הפסטרמה, מערבבים ומעבירים לקערה עם החציל.
  4. מטגנים את הפלפל האדום והפלפל הירוק כ-3 דקות, תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הבצל הירוק ומטגנים דקה נוספת.
  5. מוספים את האורז, מערבבים ומאדים במשך 3 דקות.
  6. מחזירים לסיר את החציל, הפסטרמה והבצל, ומוסיפים את האפונה, עגבניות השרי, השום ו-1/4 כוס שמן זית. מערבבים.
  7. מתבלים במלח, כורכום, פלפל שחור וצ'ילי, מוסיפים את הציר ומערבבים.
  8. מסדרים את רבעי הבצל הסגול מעל האורז. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים שעה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד