חברתו הטובה של הכלב: עוגייה שגם
הולכים על ארבע יכולים להתפנק בה

בפעם הבאה שאתם אופים למשפחה, אולי תזרקו עצם גם לכלב? עוג'יליה מגישה עוגיות בריאות מ-3 מרכיבים שמתאימות גם לחיית המחמד שלכם

עוג'יליה דולסהפורסם: 27.10.16 13:06
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה
צילום ועריכה: עוג'יליה דולסה

בגלל אני זה בחורה נוֹ שגרתית, לכבוד חזרה לשגרה קיבלתי מתנה מפתיעה: חבר חדש קטן גדול - זה יש אומרין הוא ידידו הטוב של האַדָן!

לכבוד חבר חדש קטן גדול שלי אני זה מכינה עוגיות מתאימות גן לבני אדן וגן לחברין שלהן - עוגיות ואגין לכלבין!

 

טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? הינה כל מתכון כתוב מסודר:

 

>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מצרכין

כ-30 עוגיות

 

  • 1 בטטה בינונית
  • 2 בננות
  • 3 כוסות שיבולת שועל

 

אופן הכנה

1. קולפין בטטה וחותכין אותה לעיגולין.

2. מרתיחין בטטה בתוך סיר עד היא רכה מספיק לעשות ממנה פירה.

3. בינתיין, קולפין שתי בננות ומועכין אותן בקערה גדולה בעזרת מזלג או מַמְעֵךְ (מכשיר זה מועך פירה).

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)

    4. טוחנין 3 כוסות של שיבולת שועל במעבד מזון עד מקבלין אבקה כומו קמח.

    5. מסננין בטטות מתוך סיר, מועכין אותן לפירה ומוסיפין למחית של בננות 1/2 כוס של בטטות מעוכות.

    6. מוסיפין 3/4 מכמות של אבקת שיבולת שועל לתוך עיסה של בטטות ובננות ומערבבין הכל ביחד טוב טוב עד זה יוצא לנו בצק רטוב ואחיד.

    7. מחממין תנור (או טוסטר אובן) ל-180 מעלות.

    8. פורסין נייר אפייה על משטח עבודה ומקמחין נייר ען חצי כמות מאבקה שנשארה.

    9. מניחין על נייר מקומח זה בצק שלנו ומשטחין אותו קצת על נייר בעזרה של ידיין רטובות (להרטיב ידיין לפני זה חשוב כדי בצק נוֹ ידבק לידיין…)

    10. מקמחין בצק מלמעלה ען אבקה זה נשארה לנו ומניחין מעל עוד נייר אפייה.

    11. מרדדין זה כל בצק בין שני ניירות אפייה עד לעובי אחיד.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      12. בעזרת שתי ידיין, תופסין קצוות של שני ניירות אפייה והופכין בצק על משטח עבודה ככה זה צד תחתון עכשיו עליון ומורידין נייר אפייה עליון.

      13. בעזרה של קורצן קורצין צורות של עוגיות מתוך בצק (אפשר בכל צורה זה רוצין: עיגול, לב, עֶצֶן, או כל דבר אחר).

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

        14. מניחין עוגיות על תבנית ען נייר אפייה (נו צריך מרווחין גדולין כי הן נוֹ מתפשטות בזמן אפייה).

        15. אופין עוגיות 20-10 דקות - עד עוגיות מתייבשות טוב טוב.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)

          16. מקררין עוגיות לגמרי לפני זה נותנין לחברין שלנו לאכול אותן.

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)

            17. שומרין עוגיות בתוך צנצנת אטומה עד שבוע או בקופסה בתוך מקפיא למשך חודש (למרות בטוח הן ייגמרו הרבה לפני…)

            18. מפנקין חברין שלנו מתי זה מגיע להן (;

            19. משתפין כל זה מכירין!

             

            יש לכן זה שאלה? מוזמנין לכתוב לי פה בתגובות או בעמוד שלי בפייסבוק.

             

            שיהיה זה שבוע מלא חברין חדשין!!!

             

             

            ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

             

            עוגיות לכלבין וחברין – הגרסה המתורגמת

             

            מרכיבים

            כ-30 עוגיות

             

            • 1 בטטה בינונית
            • 2 בננות
            • 3 כוסות שיבולת שועל

             

            אופן ההכנה
            1. מחממים תנור (או טוסטר אובן) ל-180 מעלות.
            2. קולפים את הבטטה ופורסים אותה. מבשלים את הפרוסות במים רותחים עד שהן מתרככות.
            3. בינתיים, קולפים את הבננות ומועכים אותן בקערה גדולה בעזרת מזלג או מַמְעֵךְ.
            4. טוחנים את שיבולת השועל במעבד מזון לאבקה שמזכירה קמח.
            5. מסננים את הבטטות ומוסיפים למחית הבננות 1/2 כוס של בטטות מעוכות. מוסיפים לקערה גם 3/4 מכמות אבקת שיבולת השועל ומערבבים היטב, עד שמתקבל בצק יציב ואחיד.
            6. פורסים נייר אפייה על משטח עבודה ומקמחים אותו במחצית מאבקת שיבולת השועל שנשארה.
            7. מניחים על הנייר את הבצק ומשטחים אותו מעט בעזרת ידיים רטובות (חשוב להרטיב את הידיים כדי שלא יידבקו לבצק).
            8. מפזרים על הבצק את יתרת אבקת שיבולת השועל ופורסים עליו נייר אפייה נוסף.
            9. מרדדים את הבצק בין שני ניירות האפייה לעובי אחיד.
            10. הופכים את הבצק, כשהוא עדיין בין שני ניירות האפייה, כך שהצד שהיה תחתון פונה כעת כלפי מעלה.
            11. קורצים מהבצק עוגיות בעזרת כוס הפוכה או קורצן.
            12. מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה (לא צריך שיהיו ביניהן מרווחים גדולים כי הן לא מתפשטות בזמן האפייה).
            13. אופים 20-10 דקות, עד שהעוגיות מתייבשות היטב.
            14. מצננים לחלוטין לפני שנותנים לחברים שלנו לאכול אותן.

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            שלון!

            אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

            הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

            אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

            עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

            בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

            וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

            שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!