מכניסים את כל הארוחה לסנדוויץ': 8 מתכוני כריכים מזינים וטעימים

פתוח או סגור, חם או קר, עם קציצות עדשים, חזה עוף, חביתת ירק או מעורב פטריות: מוותרים על הצלחת ועוברים לארוחות של כריכים בריאים וקלים

מערכת מנטה

|

30.10.16 10:05

לשימוש מנטה בלבד כריכים בריאים
לשימוש מנטה בלבד כריכים בריאים (בלי ללכלך צלחת. כריך חביתת ירק, כריך קפרזה, כריך סלמון וכריך טונה ואבוקדו )

כריך קציצות עדשים

צילום: יוסי סליס; סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ'
כריך קציצות עדשים (צילום: יוסי סליס; סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

המרכיבים לכריך:

1 פיתה קלה

ל־10 קציצות קטנות:

250 גרם עדשים שחורות, מושרות למשך הלילה

‭1/2‬ בצל סגול בינוני, קצוץ דק

50 גרם אגוזי לוז קצוצים דק

‭1/2‬ צרור פטרוזיליה קצוצה דק

‭1/2‬ כפית כורכום, ‭1/2‬ כפית מלח, ‭1/2‬ כפית כמון

50 גרם תרד חלוט וקצוץ דק

‭1/2‬ כוס פירורי לחם

1 ביצה

לרוטב:

מעט שמן קנולה לטיגון

2 שיני שום

1 בצל לבן קצוץ דק

1 פלפל חריף קצוץ

1 כף גדושה פפריקה מתוקה

200 גרם רסק עגבניות

‭2½‬ כוסות מים

1 כפית בהרט

5 עלי סלרי קצוצים

להגשה:

1 כפית טחינה מלאה

ממרח לימון כבוש

1 פלפל ירוק חריף טרי פרוס

2 עלי נענע

 

אופן ההכנה:

‭.1‬ הקציצות: מבשלים את העדשים המושרות כשעה, מסננים מהמים וטוחנים במעבד מזון. מוסיפים את שאר החומרים לקציצות, מתבלים ומערבבים היטב. צרים קציצות בקוטר 5 ס"מ ומניחים במקרר לשעה.

‭.2‬ הרוטב: מחממים את השמן במחבת, מטגנים קלות את השום, הבצל והפלפל החריף (זהירות, השום נשרף מהר)‬ מוסיפים את הפפריקה ורסק העגבניות, יוצקים פנימה את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הבהרט והסלרי, מבשלים 10 דקות ומוסיפים את הקציצות בזהירות, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות.

3. ‬להגשה: מורחים בפיתה את הטחינה וממרח הלימון, מוסיפים את טבעות הפלפל החריף, מניחים בפנים 4 קציצות ומועכים מעט במזלג. מוסיפים כף מהרוטב ואת עלי הנענע.

 

ערכים תזונתיים למנה:

797 קלוריות, 76 גרם פחמימות, 47 גרם חלבון, 21 גרם שומן

 

מעורב פטריות

צילום: יוסי סליס; סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ'
מעורב פטריות (צילום: יוסי סליס; סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

 

המרכיבים לכריך:

1 לחמניית דגנים

4 פטריות שמפיניון

1 מכל סוג: פורטובלו, פטריית יער, פטריית מלך היער

10 פטריות שימג'י לבנות

מעט שמן זית לטיגון

3 יחידות ברוקומיני חלוט, פרוס גס

10 יחידות שעועית ירוקה חלוטה

1 שן שום פרוסה דק

מעט נבטי צנונית

מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

להגשה: 1 כפית טחינה מלאה 1 כפית אריסה

 

אופן ההכנה:

‭.1‬ קוצצים את כל הפטריות גס.

‭.2‬ מחממים את שמן הזית במחבת, מקפיצים את כל המרכיבים עד לאידוי כל הנוזלים ומתבלים במלח ובפלפל.

‭ .3‬להגשה: מורחים את הטחינה והאריסה בתוך הפיתה ומכניסים את כל התערובת.

 

ערכים תזונתיים למנה:

474 קלוריות, 46 גרם פחמימות, 16 גרם חלבון, 26 גרם שומן

 

כריך עארוק

צילום: יוסי סליס; סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ'
כריך עארוק (צילום: יוסי סליס; סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

 

המרכיבים לכריך:

1 פיתה מחיטה מלאה

מעט שמן קנולה לטיגון

1 פלפל חריף ירוק

1 כף אריסה

1 כף עמבה

2 פרוסות עגבנייה

1 עלה חסה קצוץ

ל־20 לביבות קטנות:

‭1/2‬ ק"ג חזה עוף, קצוץ בסכין

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

1 בצל לבן קצוץ דק

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור טחון

8 ביצים

2 כפות קמח

 

אופן ההכנה:

‭ .1‬מערבבים את כל החומרים ללביבות ונותנים לתערובת לנוח כשעה במקרר.

‭.2‬ מחממים את השמן במחבת. בעזרת כף צרים את הלביבות, מטגנים דקה מכל צד ומוציאים לנייר סופג.

‭.3‬ צורבים את הפלפל החריף על אש גלויה.

4. ‬להגשה: מכניסים בכל פיתה אריסה, עמבה, 3 לביבות, עגבנייה וחסה.

 

ערכים תזונתיים למנה:

687 קלוריות, 67 גרם פחמימות, 48 גרם חלבון, 28 גרם שומן

 

כריך חזה עוף

צילום: יוסי סליס; סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ'
כריך חזה עוף (צילום: יוסי סליס; סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

 

המרכיבים ל־2 כריכים:

‭1/2‬ באגט מקמח מלא

חזה עוף במשקל 150 גרם

2 כפות שמן זית

‭1/2‬ חבילת תרד

5 טבעות בצל לבן או סגול

מעט נבטי ברוקולי

לסלט ביצים:

2 ביצים קשות

מעט שמן קנולה לטיגון

‭1/2‬ בצל לבן קצוץ דק

1 כפית מיונז מופחת שומן

1 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק

‭1/2‬ כפית חרדל חלק

מלח ופלפל, לפי הטעם

לוויניגרט:

1 לימון

1 כפית פלפל שאטה גרוס

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל, לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

‭.1‬ צורבים את חזה העוף על מחבת פסים, פורסים לרצועות ארוכות ומניחים בצד.

‭.2‬ מוסיפים למחבת את שמן הזית ומקפיצים את התרד עם מלח ופלפל. מניחים בצד וחורכים את טבעות הבצל על אש גלויה.

‭.3‬ סלט הביצים: מגרדים את הביצים בפומפייה.

‭.4‬ מחממים את השמן, מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים לביצים. מוסיפים מיונז, בצל ירוק וחרדל ומתבלים במלח ובפלפל.

‭.5‬ הוויניגרט: קוצצים בסכין חדה את הלימון עם הקליפה, מניחים בקערת ערבוב, מוסיפים את פלפל השאטה, שמן הזית ומתבלים. יוצקים לתוך הבאגט לפי הטעם.

‭.6‬ להגשה: מורחים בבאגט 2 כפות סלט ביצים, מסדרים את רצועות העוף, מוסיפים את התרד ואת טבעות הבצל, נבטי הברוקולי, ויוצקים מעל את הוויניגרט. מחלקים את הבאגט לשניים ומגישים.

 

ערכים תזונתיים למנה:

564 קלוריות, 55 פחמימות, 34 חלבון, 22 גרם שומן

 

צילום: יוסי סליס; סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ'
כריך חביתת ירק, כריך קפרזה, כריך סלמון וכריך טונה ואבוקדו (צילום: יוסי סליס; סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

 

כריך חביתת ירק

1 לחמנייה מקמח שיפון

חביתת ירק מ־2 ביצים, 1 כף מכל ירק: פטרוזילה, כוסברה, בצל ירוק, נענע, תרד - קצוצים דק

‭1/2‬ אבוקדו פרוס

1 כף אריסה

‭1/2‬ עגבנייה פרוסה

 

ערכים תזונתיים למנה:

593 קלוריות, 46 גרם פחמימות, 27 גרם חלבון, 31 גרם שומן

 

כריך סלמון

2 פרוסות מחיטה מלאה

1 כף גבינת שמנת ‭5%

60 גרם סלמון גרבלקס או פילה מטיאס

טבעות בצל סגול

גבעול בצל ירוק או עירית, פרוסים גס

 

ערכים תזונתיים למנה:

324 קלוריות, 43 גרם פחמימות, 20 גרם חלבון, 9 גרם שומן

 

כריך קפרזה

2 פרוסות לחם דגנים

‭1/2‬ עגבנייה פרוסה

4 עגבניות מיובשות

4 עלי בזיליקום

60 גרם גבינה צפתית

3 עלי חסה קצוצים לרצועות דקות

1 כפית חומץ בלסמי

 

ערכים תזונתיים למנה:

567 קלוריות, 57 גרם פחמימות, 24 גרם חלבון, 41 גרם שומן

 

כריך טונה ואבוקדו - מומלץ למתאמנים

2 פרוסות לחם קסטן ללא תוספת סוכר

‭1/2‬ קופסת טונה בשמן

1 חלבון מביצה, מטוגן במעט שמן זית

‭1/2‬ אבוקדו פרוס לפרוסות דקות

טבעות בצל סגול

1 כפית ממרח לימון כבוש

 

ערכים תזונתיים למנה:

 485 קלוריות, 45 גרם פחמימות, 30 גרם חלבון, 20 גרם שומן

  

שפים אורחים: יוסף שיטרית ודוד אלמקייס, מסעדת "דוד ויוסף" Street Food

 

 

‭ ‬ 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד