דלורית צלויה בסילאן ותבלינים

פלחי דלורית אפויים בתנור ברוטב מתקתק עם תיבול מיוחד. לא משנה אם תגישו את המנה הזו חמה או קרה, היא תמיד תהיה נפלאה

נעמה רן

|

20.10.16 08:10

דיאטה סוכות דלורית צלויה בסילאן ותבלינים
דיאטה סוכות דלורית צלויה בסילאן ותבלינים (דלורית צלויה בסילאן ותבלינים )
 

 

המרכיבים

(6-4 מנות) ‭ 

 

2 דלוריות גדולות או 3 קטנות

לרוטב הסילאן

  • ‭1/3‬ כוס סילאן
  • 3 כפות שמן זית
  • ‭1/8‬ כפית אגוז מוסקט טחון
  • ‭1/8‬ כפית אבקת ג'ינג'ר
  • 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
  • ‭1/2‬ כפית זרעי כמון כתושים
  • ‭1/4‬ כפית פלפל אנגלי טחון
  • מלח

לרוטב היוגורט

  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט
  • 3 כפות נענע קצוצה
  • מלח, פלפל לבן

 

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור ‭200-ל‬ מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

‭.2‬ מסירים מהדלוריות את הגבעול, חוצים אותן לאורך, נפטרים מהגרעינים וחותכים לאורך) לפלחים.

‭.3‬ רוטב הסילאן: מערבבים את כל מרכיביו בקערה גדולה, מוסיפים את הדלורית ומערבבים כך שהכל יצופה ברוטב. מניחים בתבנית ואופים ‭25-20‬ דקות, עד שהדלוריות רכות ומזלג ננעץ בהן בקלות.

‭.4‬ רוטב היוגורט: מערבבים את כל מרכיביו בקערה, ומגישים לצד הדלורית - חמה או קרה.

 

איך שומרים? בכלי, עד 3 ימים במקרר.

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד