
דלורית צלויה בסילאן ותבלינים (צילום: רן גולני)
המרכיבים
(6-4 מנות)
2 דלוריות גדולות או 3 קטנות
לרוטב הסילאן
- 1/3 כוס סילאן
- 3 כפות שמן זית
- 1/8 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/8 כפית אבקת ג'ינג'ר
- 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
- 1/2 כפית זרעי כמון כתושים
- 1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
- מלח
לרוטב היוגורט
- 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט
- 3 כפות נענע קצוצה
- מלח, פלפל לבן
ההכנה
.1 מחממים את התנור 200-ל מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
.2 מסירים מהדלוריות את הגבעול, חוצים אותן לאורך, נפטרים מהגרעינים וחותכים לאורך) לפלחים.
.3 רוטב הסילאן: מערבבים את כל מרכיביו בקערה גדולה, מוסיפים את הדלורית ומערבבים כך שהכל יצופה ברוטב. מניחים בתבנית ואופים 25-20 דקות, עד שהדלוריות רכות ומזלג ננעץ בהן בקלות.
.4 רוטב היוגורט: מערבבים את כל מרכיביו בקערה, ומגישים לצד הדלורית - חמה או קרה.
איך שומרים? בכלי, עד 3 ימים במקרר.