
המרכיבים
(8-6 מנות)
- 1 כוס אורז אדום
- 1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים קטנים
- 1 כפית מחוקה אבקת קארי
- 1 חציל חתוך לקוביות בגודל 2 סמ"ר
- 1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה
- 8 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
- 1/3 כוס צימוקים חצויים או אוכמניות מיובשות
- 3/4 כוס עלי סלרי קצוצים
לרוטב
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס לימון
- מלח, פלפל שחור טחון
ההכנה
.1 הרוטב: שמים את כל מרכיביו בקערית וטורפים היטב.
.2 ממלאים סיר במים, מוסיפים 1 כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז ומבשלים 25-כ דקות, עד שהוא רך אך נגיס.
.3 בזמן שהאורז מתבשל, מחממים את התנור 200-ל מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
.4 מסננים את האורז המוכן ומעבירים לקערה. מוסיפים את הרוטב ומערבבים.
.5 מפזרים את הכרובית בתבנית, בוזקים קארי, מלח ופלפל ומזליפים 4 כפות משמן הזית ומערבבים. אופים 20-כ דקות, עד שהכרובית רכה וזהובה. מוציאים ומכינים באותה דרך את החצילים (מתבלים בפפריקה במקום בקארי, ומוסיפים מלח, פלפל ושמן זית).
.6 מוסיפים את הכרובית, החצילים וגם את הצימוקים והסלרי לקערת האורז ומערבבים. מגישים חם או קר.
איך שומרים?
בכלי מכוסה במקרר, עד 3 ימים (אפשר להכין את כל המרכיבים עד יומיים מראש ולשמור בנפרד. מחממים לפני ההגשה, מוסיפים את הצימוקים והסלרי ומגישים).