סקונס עם חמאת קוקוס (צילום: נטע-חן ליבנה )
המרכיבים
20 סקונס
- 1 כוס חלב סויה (או כל חלב צמחי)
- 1 כף חומץ
- 1/2 1 כוסות קמח לבן
- 1/2 1 כוסות קמח מלא
- 1/2 כוס סוכר
- 4 כפיות אבקת אפייה (2 שקיות)
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 כוס שמן קוקוס מומס
- 1 ביצה
- לציפוי: ביצה טרופה או חלב סויה
ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערית את חלב הסויה והחומץ ומניחים בצד.
- שמים בקערה גדולה את הקמח הלבן והמלא, אבקת האפייה, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים בעזרת מזלג עד לקבלת מרקם פירורי.
- מוסיפים את הביצה, חלב הסויה והחומץ ומערבבים רק עד קבלת בצק אחיד (במידה והבצק דביק מדי, ניתן להוסיף עוד קמח).
- מרדדים את הבצק לעובי 1/2 1 ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן עוגיות בקוטר 5 ס"מ.
- מניחים בתבנית ומברישים בביצה או במעט חלב סויה. אופים כ-15 דקות עד להזהבה. ניתן להגיש עם מעט חמאת קוקוס בצד.
- נטע-חן ליבנה
היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים