סקונס פרווה עם שמן קוקוס

בלי מיקסר, בלי שמרים ובלי התפחות: לחמניות מתקתקות ומהירות בסגנון אנגלי, שאפשר להגיש עם התה של הבוקר או לקחת לפיקניק

נטע-חן ליבנה

|

18.10.16 | 06:52

סקונס עם חמאת קוקוס (צילום: נטע-חן ליבנה )
סקונס עם חמאת קוקוס (צילום: נטע-חן ליבנה )

 

המרכיבים

20 סקונס

 

  • 1 כוס חלב סויה (או כל חלב צמחי)
  • 1 כף חומץ
  • 1/2 1 כוסות קמח לבן
  • 1/2 1 כוסות קמח מלא
  • 1/2 כוס סוכר
  • 4 כפיות אבקת אפייה (2 שקיות)
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כוס שמן קוקוס מומס 
  • 1 ביצה
  • לציפוי: ביצה טרופה או חלב סויה

 

ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערית את חלב הסויה והחומץ ומניחים בצד.
  3. שמים בקערה גדולה את הקמח הלבן והמלא, אבקת האפייה, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים בעזרת מזלג עד לקבלת מרקם פירורי.
  4. מוסיפים את הביצה, חלב הסויה והחומץ ומערבבים רק עד קבלת בצק אחיד (במידה והבצק דביק מדי, ניתן להוסיף עוד קמח).
  5. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 1 ס"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן עוגיות בקוטר 5 ס"מ.
  6. מניחים בתבנית ומברישים בביצה או במעט חלב סויה. אופים כ-15 דקות עד להזהבה. ניתן להגיש עם מעט חמאת קוקוס בצד.

 

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג