צילום: שי יחזקאל

בלי יסורי מצפון: נשנושים מלוחים, מתוקים ומאוד בריאים לאירוח

מ'עלים של הפתעות' ועד 'לבבות קפואים' - 14 הצעות למנות קטנטנות, בריאות וסופר טעימות, שמתאימות לאירוח בסוכה וגם יעזרו לשמור על הדיאטה במהלך החג

שיפודוני קפרזה (צילום: דניה ויינר  סגנון: דיאנה לינדר)
שיפודוני קפרזה (צילום: דניה ויינר סגנון: דיאנה לינדר)
ימי החג מעלים את רף הנשנושים? מחפשים דרכים קלות ובריאות לארח? אין כמו פינגר-פוד מגוון, בריא ולא משמין להעביר איתו את הזמן בפיקניק או בסוכה:

 

שיפודוני קפרזה

המרכיבים ל-6 יחידות

1 פרוסת לחם דגנים + 1 1/2 כף שמן זית + 1/2 כפית חומץ בלסמי

12 כדורי בייבי מוצרלה

3 עגבניות שרי גדולות, חצויות

12 עלי בזיליקום

לתיבול:

1 כף שמן זית +

1 כפית חומץ בלסמי + מעט לימון, מלח ופלפל גרוסים

 

אופן ההכנה:

1. מתבלים את פרוסות הלחם בשמן זית משני הצדדים ומחממים על מחבת. חותכים כל פרוסה ל־6 ריבועים ומוסיפים לכל ריבוע טיפה של חומץ בלסמי.

2. מערבבים בקערה את המוצרלה והעגבניות עם מרכיבי התיבול.

3. משפדים בסדר הזה: עלה בזיליקום מקופל לשניים + כדור מוצרלה + עגבנייה + ריבוע לחם + עלה בזיליקום מקופל לשניים + כדור מוצרלה.

 

ערכים תזונתיים למנה:

142 קלוריות, 3 גרם פחמימות, 6 גרם חלבון, 12 גרם שומן

 

מקלוני לחם קראנצ'ים (צילום: דניה ויינר  סגנון: דיאנה לינדר)
    מקלוני לחם קראנצ'ים(צילום: דניה ויינר סגנון: דיאנה לינדר)

    מקלוני לחם קראנצ'יים

    המרכיבים ל-15 יחידות:

    3 פרוסות לחם דגנים

    2 כפות שמן זית

    1 כפית זעתר

    מלח ופלפל גרוסים

    למטבל:

    3 כפות גבינה לבנה 5% + 1/2 כפית שמן זית + מלח, פלפל שחור טחון ופפריקה מתוקה

     

    אופן ההכנה:

    1. מברישים את הלחם בשמן זית משני הצדדים, מפזרים את הזעתר, לוחצים אותו פנימה עם האצבעות, ומתבלים.

    2. חותכים כל פרוסה לאורכה, ל־5 מקלונים דקים.

    3. קולים את המקלונים על מחבת חמה 2 דקות מכל צד.

    4. מערבבים את כל חומרי המטבל ומעבירים לקערית הגשה. מוסיפים מעל מעט שמן זית ופלפל גרוס לקישוט.

     

    ערכים תזונתיים למנה:

    40 קלוריות, 3 גרם פחמימות, 1 גרם חלבון, 3 גרם שומן

     

    צלוחיות תפוח וסלרי (צילום: דניה ויינר  סגנון: דיאנה לינדר)
      צלוחיות תפוח וסלרי(צילום: דניה ויינר סגנון: דיאנה לינדר)

      צלוחיות תפוח וסלרי

      המרכיבים ל-6 יחידות:

      6 פרוסות תפוח גרני סמית דקיקות

      3 כפיות גבינת עזים 9% או גבינת רוקפור מפוררת מעורבבת עם 1/2 כפית גבינת שמנת 5%

      6 עלי נענע

      לסלט:

      1 ענף סלרי פרוס דק, ללא העלים

      1 כף גוג'י ברי מושרים דקה במי ברז

      6 שקדים עם קליפה, שבורים גס

      1 כף מיץ מתפוז סחוט

      1 כפית מיץ לימון

      1 כפית שמן זית

      1/2 כפית חומץ בלסמי

      1/2 כפית דבש

       

      אופן ההכנה:

      1. מערבבים את כל מרכיבי הסלט בקערית.

      2. מסדרים את פרוסות התפוח על צלוחיות בסדר הזה: 1/4 כפית גבינה, עלה נענע וכף מהסלט (בלי נוזלים).

       

      ערכים תזונתיים למנה:

      43 קלוריות, 5 גרם פחמימות, 1 גרם חלבון, 3 גרם שומן

       

       
      מקלות קולורבי מתובלים (צילום: דניה ויינר  סגנון: דיאנה לינדר)
        מקלות קולורבי מתובלים(צילום: דניה ויינר סגנון: דיאנה לינדר)

        מקלות קולרבי מתובלים

        המרכיבים ל-12 יחידות: 

        1 קולרבי גדול

        1 כף שמן זית

        מיץ מ־1/2 לימון

        מעט מלח גרוס ופלפל שחור טחון

         

        ערכים תזונתיים למנה:

        16 קלוריות, 1 גרם פחמימות, 0 גרם חלבון, 1 גרם שומן

         

        אופן ההכנה:

        1. מקלפים את הקולרבי ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. חותכים כל פרוסה לאורכה למקלות.

        2. מערבבים בקערה עם התבלינים ומנשנשים.

        * אפשר להכין מראש את מקלות הקולרבי ולשמור במקרר בכלי עם מי קרח עד 5 ימים. כך המקלות נשמרים קראנצ'יים, ואפשר להוציא חופן, לתבל ולנשנש.

         

        כפיות אנדיב ומנגו (צילום: דניה ויינר  סגנון: דיאנה לינדר)
          כפיות אנדיב ומנגו(צילום: דניה ויינר סגנון: דיאנה לינדר)

          כפיות אנדיב ומנגו

          המרכיבים ל-6 יחידות:

          6 פרוסות אנדיב דקות, עם המקל

          1 כף שמן זית

          1/3 מנגו חתוך לקוביות קטנות

          1/2 כפית בלסמי

          1 כפית דבש

          6 עלי בזיליקום

          12 גילופי פרמזן (בקולפן)

          פלפל גרוס

           

          אופן ההכנה:

          מכינים 6 עלי אנדיב. על כל עלה מוסיפים בסדר הזה: מעט שמן זית + 2 פרוסות מנגו + טיפת בלסמי + נגיעה דבש + עלה בזיליקום + 2 גילופי פרמזן + פלפל גרוס.

           

          ערכים תזונתיים למנה:

          52 קלוריות, 4 גרם פחמימות, 2 גרם חלבון, 4 גרם שומן

           

          ברוסקטת גבינת עזים (צילום: דניה ויינר  סגנון: דיאנה לינדר)
            ברוסקטת גבינת עזים(צילום: דניה ויינר סגנון: דיאנה לינדר)

            ברוסקטת גבינת עזים עם בזיק של מתוק

            המרכיבים ל-8 יחידות:

            2 פרוסות לחם חתוכות לרבעים או 8 עיגולי בגט

            1 כף שמן זית

            2 כפיות ריבת משמש

            1 כפית חומץ בלסמי

            8 כפיות גבינת עזים 9%

            חופן עלי נענע ובזיליקום קצוצים

            3 עגבניות שרי תמר פרוסות לעיגולים

            3 אגוזי פקאן או מלך קצוצים גס

             

            אופן ההכנה:

            1. מתבלים את הלחם בשמן זית משני הצדדים ומחממים על מחבת.

            2. מרכיבים כל ברוסקטה בסדר הזה: מורחים שכבה דקיקה של ריבה, מזליפים טיפת בלסמי, מורחים גבינת עזים, מוסיפים עלים קצוצים, מסדרים מעל 2 פרוסות עגבניות שרי, מניחים שברי אגוז.

             

            ערכים תזנתיים למנה:

            97 קלוריות, 7 גרם פחמימות, 4 גרם חלבון, 6 גרם שומן 

             

            גלילוני מלפפון ואבטיח (צילום: דניה ויינר  סגנון: דיאנה לינדר)
              גלילוני מלפפון ואבטיח(צילום: דניה ויינר סגנון: דיאנה לינדר)

              גלילוני מלפפון ואבטיח

              המרכיבים ל-6 יחידות:

              1/2 מלפפון

              6 עלי נענע קטנים

              6 מלבני אבטיח בגודל 1x2 ס"מ

               

              אופן ההכנה:

              1. פורסים את המלפפון ל־6 פרוסות דקיקות לאורך בעזרת קולפן.

              2. משטחים כל פרוסה על משטח עבודה. מניחים בקצה הפרוסה עלה נענע כך שהשפיץ שלו יציץ החוצה. מניחים מעל מלבן אבטיח ומגלגלים את המלפפון עד הסוף.

               

              ערכים תזונתיים למנה:

              12 קלוריות, 1 גרם פחמימות, 0 גרם חלבון, 0 גרם שומן

               

              עלים של הפתעות (צילום: דניה ויינר  סגנון: דיאנה לינדר)
                עלים של הפתעות(צילום: דניה ויינר סגנון: דיאנה לינדר)

                עלים של הפתעות

                המרכיבים ל-12 יחידות:

                12 שקדים לא קלויים ולא קלופים, קצוצים גס

                6 אגוזי מלך קצוצים גס

                12 עלי בייבי

                12 כפיות לאבנה 5%

                24 חמוציות

                 

                אופן ההכנה:

                1. מניחים על כל עלה כפית לאבנה, 2 חמוציות וכמה שברי אגוזים ושקדים.

                2. מקפלים בעזרת היד ואוכלים בביס.

                 

                ערכים תזונתיים למנה:

                41 קלוריות, 2 גרם פחמימות, 2 גרם חלבון, 3 גרם שומן

                 

                סירות סלק וגבינות (צילום: דניה ויינר  סגנון: דיאנה לינדר)
                  סירות סלק וגבינות(צילום: דניה ויינר סגנון: דיאנה לינדר)

                  סירות סלק וגבינות

                  המרכיבים ל-6 יחידות:

                  6 ענפי עירית

                  1/2 סלק חי, פרוס לפרוסות עגולות דקיקות במנדולינה

                  6 עלי בייבי

                  6 כפיות לאבנה 5% על בסיס יוגורט

                  2 כפיות גבינת פטה מגוררת

                  2 כפית גרידת לימון ותפוז

                  1 כף שמן זית

                  1/2 כפית חומץ בלסמי

                  3 אגוזי מלך קצוצים גס

                  פלפל גרוס

                   

                  אופן ההכנה:

                  1. מניחים על משטח העבודה ענף עירית ומעליו פרוסת סלק ועלה בייבי.

                  2. מניחים במרכז כפית לאבנה ומעליה מעט פירורי גבינה ומעט גרידת לימון ותפוז.

                  3. מזליפים מעט שמן זית וטיפת בלסמי (עדיף בעזרת מזרק).

                  4. מקשטים במעט שברי אגוזים ומעט פלפל גרוס וקושרים את ענף העירית בעדינות לסגירה וליצירת "סירה".

                   

                  ערכים תזונתיים למנה:

                  66 קלוריות, 2 גרם פחמימות, 2 גרם חלבון, 6 גרם שומן

                   

                  מיני פלפלים ממולאים (צילום: דניה ויינר  סגנון: דיאנה לינדר)
                    מיני פלפלים ממולאים(צילום: דניה ויינר סגנון: דיאנה לינדר)

                    מיני פלפלים ממולאים

                    המרכיבים ל-6 יחידות:

                    6 מיני פלפלים

                    חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

                    חופן עלי בייבי קצוצים

                    1 כף טחינה גולמית משומשום מלא

                    1 כפית יוגורט עזים 3%

                    12 גרגרי חומוס מבושלים, מתובלים במלח ופלפל

                     

                    אופן ההכנה:

                    1. חותכים את החלק העליון של כל פלפל ומרוקנים את תוכנו.

                    2. מערבבים בקערית את עלי הפטרוזיליה והבייבי.

                    3. מערבבים בקערית אחרת את הטחינה והיוגורט.

                    4. ממלאים את הפלפל: מכניסים את תערובת הירוקים, מזליפים את הטחינה, מוסיפים 2 גרגרי חומוס ומוסיפים עוד מתערובת הירוקים.

                     

                    ערכים תזונתיים למנה:

                    43 קלוריות, 3 גרם פחמימות, 2 גרם חלבון, 2 גרם שומן

                     

                     
                    עיגולי בננה מצופים (צילום: דניה ויינר  סגנון: דיאנה לינדר)
                      עיגולי בננה מצופים(צילום: דניה ויינר סגנון: דיאנה לינדר)

                      עיגולי בננה מצופים

                      המרכיבים ל-20 יחידות:

                      2 בננות פרוסות לעיגולים בעובי 1 ס"מ

                      2 כפיות סילאן

                      לציפוי:

                      4 כפות קוקוס טחון

                      1 כפית קינמון טחון

                      2 1/2 כפות אגוזי מלך מרוסקים

                       

                      אופן ההכנה:

                      1. מערבבים את כל מרכיבי הציפוי ומשטחים על צלחת גדולה.

                      2. מורחים על כל עיגול בננה מעט סילאן משני הצדדים, מעבירים לצלחת התערובת ומצפים מכל הכיוונים.

                      * אפשר להקפיא לכמה שעות ולהגיש קפוא.

                       

                      ערכים תזונתיים למנה:

                      19 קלוריות, 2 גרם פחמימות, 0 גרם חלבון, 1 גרם שומן

                       

                      פריכוניות אנרגיה מתוקות (צילום: דניה ויינר  סגנון: דיאנה לינדר)
                        פריכוניות אנרגיה מתוקות(צילום: דניה ויינר סגנון: דיאנה לינדר)

                        פריכוניות אנרגיה מתוקות

                        המרכיבים ל-6 יחידות:

                        1 כף טחינה משומשום מלא

                        2 כפות יוגורט עזים

                        1 כף סילאן

                        6 פריכוניות אורז מלא ודבש

                        6 ענבים אדומים חצויים

                        10 גוג'י ברי, מושרים דקה במי ברז

                        6 אגוזי לוז חצויים

                         

                        אופן ההכנה:

                        1. מערבבים בקערית את הטחינה, היוגורט והסילאן. מניחים במרכז כל פריכית 1/4 כפית מהתערובת.

                        2. "מדביקים" מעל 2 חצאי ענבים, 2 חצאי אגוז לוז וכמה חתיכות גוג'י ברי.

                         

                        ערכים תזונתיים למנה:

                        70 קלוריות, 8 גרם פחמימות, 2 גרם חלבון, 4 גרם שומן

                         

                        סנדוויץ' תמר (צילום: דניה ויינר  סגנון: דיאנה לינדר)
                          סנדוויץ' תמר(צילום: דניה ויינר סגנון: דיאנה לינדר)

                          סנדוויץ' תמר

                          המרכיבים ל-6 יחידות:

                          6 תמרי מג'הול מגולענים וחתוכים לאורכם (לא מופרדים, רק פתוחים)

                          חופן גדול של עלי רוקט

                          3 כפיות גבינת עזים 9%

                          או גבינת שמנת 5%

                          6 אגוזי מלך או פקאן

                           

                          אופן ההכנה:

                          ממלאים כל תמר בסדר הזה: עלי רוקט + 1/2 כפית גבינה + אגוז מלך

                           

                          ערכים תזונתיים למנה:

                          77 קלוריות, 9 גרם פחמימות, 2 גרם חלבון, 4 גרם שומן

                            

                          לבבות אבטיח קפואים (צילום: דניה ויינר  סגנון: דיאנה לינדר)
                            לבבות אבטיח קפואים(צילום: דניה ויינר סגנון: דיאנה לינדר)

                            לבבות אבטיח קפואים

                            המרכיבים ל-30 יחידות:

                            1/2 אבטיח (אפשר גם אננס או קיווי)

                            חותכן עוגיות בצורות שונות

                             

                            אופן ההכנה:

                            1. מניחים את צדו החתוך של האבטיח על משטח ישר, ופורסים לפרוסות ישרות בעובי 2־1 ס"מ.

                            2. מכינים לבבות בעזרת חותכני עוגיות ומשפדים על שיפודוני עץ.

                            3. מסדרים את השיפודונים בקופסת פלסטיק עם רווחים ביניהם, ומפרידים בין הקומות בנייר אפייה. מקפיאים.

                             

                            ערכים תזונתיים למנה:

                            15 קלוריות, 4 גרם פחמימות, 0 גרם חלבון, 0 גרם שומן

                               

                            • שף אורח: טליה הדר, מהבלוג EshetStyle.com
                            • ע. סגנון: אליאנה רביב
                            • ערכים תזונתיים: נירה אולנד, דיאטנית קלינית

                             

                             

                             

                             
                            הצג:
                            אזהרה:
                            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד