מתכוני קינוחים חגיגיים במיוחד לשנה החדשה

אם אתם מתארחים, מארחים, או שסתם מתחשק לכם לפנק בקינוחים לשנה חדשה מתוקה במיוחד: טארט מניפת תפוחים, עקיצת הדבורה, דובשניות מייפל ועוגת גלידה

  (צילום: ענבל לביא)
טארט מניפת תפוחים (צילום: ענבל לביא)
טארט מניפת תפוחים (צילום: ענבל לביא)

טארט מניפת תפוחים

זה הולך להיות הקינוח שכולם ידברו עליו. הוא מרשים, מפנק, ומפגין בראווה את סמל החג... טארט בקרם אגוזים ונוגט מעוטר בתפוחי עץ

 

החומרים:

 

לקלתית:

1 כוס + 3 כפות (170 גרם) קמח עוגות ועוגיות maimon's

1/2 כוס ( 60 גרם) אבקת סוכר maimon's

120 גרם חמאה קרה, בקוביות

1 חלמון

1 כפית תמצית וניל maimon's

1-2 כפות מים קרים

 

למלית אגוזים ונוגט:

80 גרם חמאה, רכה

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

100 גרם אגוזי מלך טחונים maimon's

קורט מלח

1 ביצה גדולה

3 כפות קרם נוגט maimon's

2 כפות קורנפלור maimon's

 

למניפת תפוחים:

3 תפוחי גראני סמית

1/2 לימון

 

אופן ההכנה

הכנת הקלתית:

במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים קמח לעוגות ולעוגיות, אבקת סוכר וקוביות חמאה קרה לפירורי בצק. מוסיפים חלמון, תמצית וניל ומים קרים ומעבדים רק עד לבצק אחיד. מקררים לשעה.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק. מרפדים תבנית פאי 24 ס"מ. מנקבים במזלג ומקררים לשעה.

מחממים תנור ל-180 מעלות, מכסים את הקלתית בנייר אפייה מקומט או בניילון נצמד עמיד בחום, ממלאים במשקולות אפייה או בקטניות יבשות, ואופים 15 דקות.

מסירים בעדינות את משקולות האפייה ואופים 5-7 דקות נוספות להזהבה קלה. מצננים.

 

הכנת המלית:

במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים חמאה רכה, סוכר, אגוזי מלך טחונים וקורט מלח לקרם רך. מוסיפים ביצה, מחית נוגט וקורנפלור ומעבדים לתערובת חלקה. מקררים לשעה וממלאים את הקלתית.

 

הכנת מניפת התפוחים:

חותכים תפוחים לרבעים ופורסים לפרוסות דקיקות בעזרת מנדולינה או סכין חדה, סוחטים מעל מיץ לימון כדי שישמרו על צבען.

מסדרים את פרוסות התפוחים אחת ליד השניה בצורה חופפת, ומניחים על הטארט במעגלים לקבלת צורת מניפה. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות נוספות. מצננים.

  

עקיצת הדבורה - עוגה אישית

 

החומרים:

(כ-10 עוגות אישיות או עוגה בקוטר 28 ס"מ)

 

לעוגות השמרים:

3/4 1 כוס (250 גרם) קמח שמרים חצי מזמן התפיחה maimon's

3 כפות (30 גרם) סוכר

1 ביצה

1/2 כוס פחות כף (100 מ"ל) חלב

1 כפית תמצית וניל maimon's

1/3 כפית מלח

3כפות (40 גרם) חמאה רכה

תרסיס שמן קנולה maimon's

 

לציפוי שקדים בדבש:

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

2 כפות (40 גרם) דבש

70 גרם חמאה

2 כפות (30 מ"ל) שמנת מתוקה

100 גרם שקד פרוס maimon's

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

 

לקרם וניל:

250 מ"ל שמנת מתוקה

1 פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's

1 כוס (240 מ"ל) חלב

4 כפות דבש

 

אופן ההכנה

הכנת עוגות השמרים:

במערבל חשמלי עם וו לישה, מערבלים קמח שמרים, סוכר, ביצה, חלב, תמצית וניל ומלח במשך כ-5 דקות לבצק אחיד ודביק.

מוסיפים חמאה רכה ולשים 6-8 דקות נוספות לבצק אלסטי ורך.

מעבירים לקערה מקומחת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח.

 

הכנת הציפוי:

מבשלים בסיר קטן סוכר, דבש, חמאה ושמנת מתוקה עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים לעוד 2 דקות תוך בעבוע קל להסמכה.

מכבים את הלהבה, מוסיפים שקדים פרוסים וקליפת תפוז מגוררת ומערבבים. מצננים לטמפרטורת החדר.

משמנים תבנית שקעים בתרסיס שמן קנולה.

יוצרים מהבצק 10 כדורים, ומשטחים אותם בשקעים. מניחים כף מציפוי השקדים על כל עוגה, מכסים בניילון נצמד בצורה רופפת ומתפיחים קלות חצי תפיחה, רק עד שהלחמניות ממלאות את השקע.

מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-25 דקות עד שהעוגות מקבלות גוון שזוף. מצננים.

 

הכנת הקרם:

מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה, פודינג וניל צרפתי, חלב וכף דבש לקרם יציב. חותכים כל עוגה ל-1/2 בסכין משוננת, מורחים בשכבה דקיקה של דבש וממלאים בקרם. מעבירים לקירור לכמה שעות.

 

דובשניות מייפל רכות (ללא דבש) (צילום: ענבל לביא)
    דובשניות מייפל רכות (ללא דבש)(צילום: ענבל לביא)

     

    דובשניות מייפל רכות (בלי דבש)

    הן לא מרשימות כמו עוגת שכבות עם סירופ ניגר אבל הן מסורתיות וטעימות בטירוף! אין כמו צנצנת עוגיות דובשניות לצד התה שלאחר הארוחה.

     

    החומרים:

    (כ-45 עוגיות)

     

    60 גרם חמאה, רכה

    1/2 כוס + כף (140 גרם) סוכר חום כהה

    3/4 כוס פחות 3 כפות (150 גרם) סירופ מייפל אמיתי 100% maimon's

    1 ביצה גדולה

    3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח לעוגות ועוגיות maimon's

    50 גרם אגוזי מלך, טחונים maimon's

    1 כפית סודה לשתייה maimon's

    1/2 כפית אבקת אפייה maimon's

    1/2 כפית קינמון

    קורט יפה ציפורן

    1 כפית קקאו דל שומן 10-12% maimon's

    קורט מלח

     

    לציפוי:

    100 גרם אבקת סוכר maimon's

     

    אופן ההכנה:

    בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים חמאה רכה וסוכר חום כהה 2 דקות לקרם חלק.

    מוסיפים סירופ מייפל אמיתי ומערבלים להטמעה.

    מוסיפים את יתרת המרכיבים ומעבדים לבצק אחיד ורך.

    בידיים מקומחות יוצרים מהבצק כדורים קטנים של 3 ס"מ ומעבירים לקירור לשעה.

    מחממים תנור ל-170 מעלות. יוצקים לקערה אבקת סוכר. מגלגלים את הכדורים היטב באבקת הסוכר ומסדרים במרווחים על 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה.

    אופים 10 דקות עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות למראה, אך עדיין רכות.

    מצננים היטב בתבנית, שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר

     

    עוגת גלידה והפתעות ג'וני (צילום: ענבל לביא)
      עוגת גלידה והפתעות ג'וני(צילום: ענבל לביא)

       

      עוגת גלידת מייפל וקינמון עם הפתעות ג'וני ממולא

      שניה לפני שמזג האוויר החמים והישראלי חולף, יש הזדמנות להנות מגלידת מייפל עם הפתעה פריכה ומפנקת במיוחד בפנים.

       

      החומרים:

      להפתעות ג'וני ממולא:

      1 חבילה ג'וני- גלילית וופל למילוי maimon's

      250 מ"ל שמנת מתוקה

      1/2 כוס (125 מ"ל) חלב

      1 פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's

      2 כפיות קינמון

      2 כפיות קקאו דל שומן 10-12% maimon's

       

      לגלידת מייפל ללא מכונה:

      1/2 כוס ( 100 מ"ל) סירופל מייפל אמיתי 100% maimon's

      1/2 כוס (120 מ"ל) חלב

      2 חלמונים

      1/4 כפית מלח

      250 מ"ל שמנת מתוקה

      6 ביסקוויטים שלמים

      2 כפיות קינמון טחון, לעיטור

       

      אופן ההכנה

      הכנת ג'וני ממולא:

      מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה, חלב, פודינג וניל צרפתי, קינמון וקקאו לקרם יציב.

      מעבירים לשקית זילוף, וממלאים את גלילי הג'וני בקרם.

      שומרים בקירור.

       

      הכנת גלידת מייפל:

      בסיר קטן מבשלים סירופ מייפל אמיתי, חלב, חלמונים ומלח על להבה נמוכה תוך טריפה רצופה, עד שהתערובת כמעט מגיעה לרתיחה ומסמיכה מעט.

      מעבירים לקערה בינונית ומצננים לטמפרטורת החדר.

      מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה לקצפת רכה ומקפלים פנימה.

      יוצקים את את תערובת הגלידה לתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד או בנייר אפייה, מטביעים בתוכה את הגלילים הממולאים.

      מניחים מעל ביסקוויטים שלמים, ומעבירים להקפאה למשך הלילה להתייצבות מלאה.

      הופכים את העוגה על צלחת הגשה, מנפים מעל קינמון טחון, פורסים ומגישים.

       

      למתכוני חג נוספים מבית maimon's

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד