קציצות בשר ופסטה בסיר אחד (צילום: אפיק גבאי)
מרכיבים
4-3 מנות
לקציצות
- 500 גרם בשר בקר או עוף, טחון
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כף כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 ביצה
- 1 כפית בהרט
- 2 כפות פירורי לחם
לרוטב
- 1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
- 1/4 כוס שמן זית
- 4 שיני שום, פרוסות
- 1 כוס מים
- 1 כף גדושה פפריקה מתוקה או חריפה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס בזיליקום קצוץ
- 1 כוס פסטה יבשה בכל צורה שאוהבים
אופן ההכנה
- מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה, ויוצרים מהתערובת כדורים קטנים.
- הרוטב: שמים בסיר רחב את שמן הזית, השום והעגבניות המרוסקות, ומחממים 3-2 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, למעט הפסטה, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש.
- מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים 10 דקות עם כיסוי חלקי. מוסיפים את הפסטה, ובעזרת כף מוודאים שהיא מכוסה ברוטב. מכסים את הסיר חלקית ומבשלים 15 דקות נוספות.
- מסירים מהאש, משאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות ומגישים.
- עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"