קציצות בשר ופסטה בסיר אחד

חוזרים לשגרה עם ארוחה מהירה: מבשלים את הפסטה ישר ברוטב יחד עם קציצות הבשר – וחוסכים זמן גם בהכנה וגם בשטיפת הכלים

אינס שילת ינאי

|

26.10.16 08:36

לשימוש בכתבה בלבד פסטה עם קציצות בסיר אחד
לשימוש בכתבה בלבד פסטה עם קציצות בסיר אחד (קציצות בשר ופסטה בסיר אחד)

מרכיבים

4-3 מנות

 

לקציצות

  • 500 גרם בשר בקר או עוף, טחון
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית בהרט
  • 2 כפות פירורי לחם

 

לרוטב

  • 1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 1 כוס מים
  • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה או חריפה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס בזיליקום קצוץ
  • 1 כוס פסטה יבשה בכל צורה שאוהבים

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה, ויוצרים מהתערובת כדורים קטנים.
  2. הרוטב: שמים בסיר רחב את שמן הזית, השום והעגבניות המרוסקות, ומחממים 3-2 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, למעט הפסטה, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש.
  3. מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים 10 דקות עם כיסוי חלקי. מוסיפים את הפסטה, ובעזרת כף מוודאים שהיא מכוסה ברוטב. מכסים את הסיר חלקית ומבשלים 15 דקות נוספות.
  4. מסירים מהאש, משאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות ומגישים.

 

  • עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד