
סלט שעועית לבנה עם עגבניות צלויות ועשבי תיבול (צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)
הסלט במיטבו כשהוא חם, אבל אפשר להגישו גם פושר או קר. את השעועית והעגבניות אפשר להכין מראש ולשמור במקרר. מרכיבים את הסלט לפני ההגשה.
מרכיבים
4 מנות
- 700 גרם עגבניות שרי תמר (או שרי רגילות)
- 3-2 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 כפית שטוחה סוכר
- 1/2 שקית (400 גרם) שעועית לבנה מוקפאת
- 1 כפית שמן זית
- 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
- 1/2 צרור כוסברה, קצוץ דק (או תוספת פטרוזיליה)
- אפשרות: מיץ לימון לפי הטעם
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- חוצים את העגבניות לאורכן ומניחים בתבנית, כך שהצד החתוך פונה כלפי מעלה. מזלפים את שמן הזית ובוזקים מלח, פלפל ואת הסוכר.
- צולים 35-30 דקות, עד שמופיעים סימני צריבה על העגבניות (מומלץ לסובב את התבנית באמצע האפייה).
- בינתיים, מבשלים את השעועית בהתאם להוראות היצרן ומסננים.
- מחממים בסיר כפית שמן זית, מוסיפים את השעועית, מערבבים היטב ומסירים מהכיריים. מעבירים את השעועית לקערת הגשה.
- מוסיפים לקערה את העגבניות ואת עשבי התיבול ומערבבים.
- אם רוצים, מוסיפים מיץ לימון. מגישים.
איך שומרים?
עד 3 ימים, במקרר.