מה לאפות להקפות? עוגות לשמחת תורה
ליום מיוחד כמו שמחת תורה מגיעים מתוקים מיוחדים: למדו מאסנת לסטר איך להכין עוגת תמרים נהדרת, עוגת שוקולד רומנית וכדורי קוקוס עם ריבת חלב

כדורי גן עדן עם קוקוס וריבת חלב (צילום: אסנת לסטר)
כדורי גן עדן עם קוקוס וריבת חלב
מתכון של נתן עמוס בלאיש מגן נר.
מרכיבים
כ-40 כדורים
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 שקית אבקת פודינג וניל
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב
- 2 כפות ריבת חלב
- 2 חבילות (500 גרם) ביסקוויטים מהסוג שאוהבים, טחונים דק
- 2 כוסות (200 גרם) קוקוס טחון
אופן ההכנה
- מקציפים את השמנת, הפודינג, החלב וריבת החלב, עד לקבלת קרם.
- מוסיפים לקרם את הביסקוויטים ומערבבים.
- מוסיפים לתערובת כוס קוקוס אחת ומערבבים.
- יוצרים מהתערובת כ-40 כדורים בגודל פלאפל ומגלגלים אותם בקוקוס הנותר.

עוגת תמרים(צילום: אסנת לסטר)
עוגת תמרים
מתכון של דליה רוזנפלד מטבריה.
מרכיבים
תבנית בקוטר 26-24 ס"מ
- 1 כוס (150 גרם) תמרים מגולענים, חתוכים לקוביות קטנות מאוד
- 1 כוס (240 מ"ל) מים
- 1 כף אבקת סודה לשתייה
- 50 גרם חמאה רכה רכה
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 2 ביצים
- 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
- 1 כפית תמצית וניל
לקרם
- 50 גרם חמאה רכה
- 1 כוס (240 גרם) סוכר חום
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- שמים בסיר את התמרים, המים והסודה. מביאים לרתיחה ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מערבבים בקערה את החמאה, הסוכר, הביצים, הקמח ותמצית הווניל, רק עד שמתקבלת בלילה אחידה (עיבוד יתר יפגע במרקם העוגה).
- מוסיפים את התמרים לבלילה ומערבבים רק עד שהם נטמעים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הקרם: שמים בסיר קטן את החמאה והסוכר, ומחממים על אש נמוכה עד להמסה. מוסיפים את תמצית הווניל והשמנת המתוקה ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.
- יוצקים את הקרם על העוגה בעודה חמה.
- אם לא מגישים את העוגה מיד, שומרים במקרר.

ביבסקו - עוגת שוקולד רומנית(צילום: אסנת לסטר)
ביבסקו - עוגת שוקולד רומנית
מתכון של רבקה ליבוביץ מכרמיאל.
מרכיבים
תבנית בגודל 30X40 ס"מ או שתי תבניות בגודל 20X30 ס"מ
- 8 ביצים, מופרדות
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 6 כפות קמח תופח
- 3 כפות אבקת קקאו
לסירופ
2 כוסות (480 מ"ל) מים
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/2 כפית תמצית רום
לקרם השוקולד
- 200 גרם שוקולד מריר
- 5 כפות סוכר
- 5 כפות מים
- 2 כפות קקאו
- 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
- מקציפים את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר יד שמתקבל קצף יציב וגמיש.
- מקציפים את החלמונים עם 1/4 כוס סוכר עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
- מקפלים את קצף החלבונים לתוך קצף החלמונים.
- מערבבים את הקמח ואבקת הקקאו ומקפלים אותם בהדרגה לתוך קצף הביצים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית.
- אופים 30-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
- הסירופ: מבשלים תוך כדי ערבוב את המים והסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-2 דקות נוספות, עד שהסוכר נמס ונוצר סירופ. מורידים מהאש ומוסיפים את הרום. מערבבים.
- כשהעוגה מתקררת מעט יוצקים עליה את הסירופ. מצננים.
- קרם השוקולד: שמים בסיר את מרכיביו למעט החמאה, ומחממים על אש נמוכה עד שהשוקולד מתחיל להפוך לנוזלי. מורידים מהאש, מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מניחים לקרם להתקרר מעט ואז יוצקים אותו על העוגה.
- אם רוצים, מקשטים בקצפת.
- אם לא מגישים את העוגה מיד, שומרים במקרר.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע