
תבשיל עדשים ירוקות עם בטטה, תפוח אדמה ובצל (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
3-2 מנות
- 1 כוס עדשים ירוקות
- 3-2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 1 תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות קטנות
- 1 בטטה בינונית, חתוכה קוביות קטנות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- אפשרות: מעט כמון
אופן ההכנה
- משרים את העדשים במים במשך שעה. מסננים. מבשלים את העדשים כ-10 דקות בהרבה מים רותחים עד לריכוך.
- יוצקים את השמן למחבת גדולה (או ווק) ומחממים היטב על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
- מוסיפים את תפוח האדמה והבטטה ומטגנים כ-10 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם, עד לריכוך.
- מוסיפים את העדשים והתבלינים ומטגנים כ-2 דקות נוספות.
- מגישים חם.
- עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"