הפתעה מתוקה לאורחים בסוכה:
חלה מיוחדת ושתי עוגות לחג

חלה מתוקה שבמרכזה תפוח, פאי פירות אלגנטי או עוגת דבש עם תפוחים: אסנת לסטר מגישה 3 מאפים שישמחו את כל מי שיגיע לסוכה שלכם

אסנת לסטרפורסם: 16.10.16 09:24
עוגת דבש עם תפוחים (צילום: אסנת לסטר)
עוגת דבש עם תפוחים (צילום: אסנת לסטר)

עוגת דבש עם תפוחים

מתכון של ציפי בר ששת מצפת.

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

  • 3 ביצים, מופרדות
  • 1 כוס (360 גרם) דבש או סילאן
  • 1 כוס (200 גרם) שמן
  • 1 כוס תה חזק, בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית ציפורן טחון
  • קורט מלח
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1/2 3 כוסות (490 גרם) קמח תופח (או 1/2 3 כוסות קמח רגיל + 1/2 1 שקיות אבקת אפייה)
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 עד 1 כוס אגוזי מלך או פקאן, קצוצים גס
  • 2 תפוחים, מגוררים
  • אפשרות לקישוט: תפוח מגורר גס, אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מערבבים בקערה את החלמונים, הדבש, השמן, התה, הקינמון, הציפורן, המלח ו-1/2 כוס מהסוכר.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הסודה והאגוזים. מוסיפים לתערובת החלמונים ומערבבים לבלילה אחידה.
  4. מוסיפים את התפוחים ומערבבים בעדינות.
  5. מקציפים את החלבונים עם 1/4 כוס סוכר לקצף יציב. מוסיפים את הקצף לבלילה ומקפלים אותו פנימה.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית. אם רוצים, מקשטים את העוגה בתפוח מגורר.
  7. אופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים ומקשטים באבקת סוכר, אם רוצים.

 

חלת כדורים מתוקה עם תפוח (צילום: אסנת לסטר)
    חלת כדורים מתוקה עם תפוח(צילום: אסנת לסטר)
     

    חלת כדורים מתוקה עם תפוח

    מתכון של רותי כהן מטבריה.

    זוהי חלה הבנויה מכמה כדורים, שבמרכזם תפוח עץ חתוך לשמיניות.

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 26 ס"מ

     

    • 1 ק"ג קמח
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר
    • 2 כפות שמרים יבשים
    • 1 כפית מלח
    • 2 ביצים
    • 1/2 כוס (100 גרם) שמן
    • 2 כוסות (480 מ"ל) מים
    • 1 תפוח פרוס ל-8 פלחים
    • 1 כפית קינמון

     

    לציפוי
    • 1 ביצה טרופה
    • 1 כף שומשום

     

    לסירופ
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר
    • 1 כוס (240 מ"ל) מים

     

    אופן ההכנה
    1. הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה את הסוכר, השמרים והמלח. מוסיפים את הביצים, השמן והמים, ולשים כ-4 דקות.
    2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
    3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
    4. מוציאים את האוויר מהבצק וקורצים ממנו 9-7 כדורים. מניחים את הכדורים בתבנית, כך שנשאר מקום במרכז.
    5. מברישים את כדורי הבצק בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.
    6. חותכים את התפוח ל-8 פלחים, אבל לא עד הסוף - כך שהפלחים יישארו מחוברים בבסיסם.
    7. מניחים את התפוח במרכז, ומניחים לו להיפתח כמו פרח. מפזרים עליו את הקינמון.
    8. מתפיחים 15-10 דקות נוספות.
    9. אופים את החלה 40-35 דקות, עד שהיא מזהיבה.
    10. לקראת סוף האפייה מכינים את הסירופ: מבשלים את המים עם הסוכר 7-5 דקות, עד שנוצר סירופ זהוב.
    11. מיד לאחר שמוציאים את החלה מהתנור מברישים אותה בסירופ.

     

    פאי פירות (צילום: אסנת לסטר)
      פאי פירות(צילום: אסנת לסטר)
       

      פאי פירות

      מתכון של סימה אוחנה מקרית מוצקין.

       

      מרכיבים

      תבנית בגודל של כ-20X30 ס"מ

       

      לבצק
      • 1 ק"ג קמח
      • 1 כוס (200 גרם) סוכר
      • 1 מכל (200 גרם) אשל
      • 1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
      • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9%
      • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
      • 100 גרם חמאה רכה
      • 2 ביצים
      • 1 כפית תמצית וניל
      • 1 שקית אבקת אפייה

       

      למלית
      • 1 ק"ג פירות חתוכים: תפוחים, אגסים, נקטרינות, שזיפים – מה שבעונה
      • 100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך שבורים
      • 50 גרם (1/3 כוס) צימוקים
      • 3 כפות דבש
      • 1 שקית סוכר וניל
      • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
      • 1/2 כפית קינמון טחון

       

      לציפוי
      • 1 חלמון ביצה, טרוף
      • 2 כפות סוכר חום בהיר

       

      אופן ההכנה
      1. הבצק: מערבבים את כל מרכיבי הבצק, רק עד שמתקבל בצק אחיד (משתדלים לעבד את הבצק כמה שפחות – עיבוד יתר יהפוך אותו לקשה). מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, עוטפים אותם בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות (ועד ל-8 שעות).
      2. המלית: שמים את כל מרכיביה במחבת גדולה עם מכסה. מבשלים 15-10 דקות על אש קטנה, תוך ערבוב מדי פעם, עד לריכוך הפירות. מצננים.
      3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
      4. משטחים את אחד מחלקי הבצק בתבנית, ומרפדים בו גם את הדפנות. מסדרים את המלית בשכבה אחידה על הבצק.
      5. מרדדים את החלק השני של הבצק וחותכים אותו לרצועות. מסדרים את הרצועות שתי וערב על המלית.
      6. מורחים את החלמון על רצועות הבצק ומפזרים את הסוכר החום.
      7. אופים 40-35 דקות, עד שהבצק מזהיב היטב.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)