עוגיות קקאו עם גנאש ועדשים צבעוניות (צילום: אולגה טוכשר)
עוגיות קקאו עם גנאש ועדשים צבעוניות / אולגה טוכשר
מרכיבים
20 עוגיות
לעוגיות
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
- 3/4 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
- 4 כפות (40 גרם) אבקת קקאו איכותית
- 1/2 שקית (5 גרם) אבקת אפייה
- קורט מלח
- 75 גרם חמאה רכה
- 1 ביצה
לגנאש השוקולד
- 50 (1/4 כוס פחות 2 כפיות) שמנת מתוקה
- 50 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 60 "עדשי" שוקולד
אופן ההכנה
- העוגיות: מחממים את התנור ל-165 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מנפים לקערת בלנדר או מיקסר את כל המרכיבים היבשים. מוסיפים את החמאה ואת הביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה, במרקם שמזכיר פלסטלינה.
- מגלגלים את הבצק לגליל וחותכים אותו ל-20 פרוסות.
- מגלגלים כל פרוסה לכדור ומשטחים אותו בלחיצת כף יד. לוחצים על מרכז כל עיגול עם כוס קטנה או פקק פלסטיק, כדי ליצור שקע. אם הבצק נסדק, מדביקים אותו בחזרה.
- מסדרים את העוגיות בתבנית ואופים במשך 15 דקות. מצננים בתבנית.
- גנאש השוקולד: שמים את השמנת המתוקה בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה על אש נמוכה. מכבים את האש, מוסיפים את השוקולד וממתינים כדקה. מערבבים לתערובת אחידה וחלקה.
- ממלאים את השקע של כל עוגייה בכפית גנאש ומסדרים מעל 3 עדשי שוקולד.
- שומרים במקרר בכלי אטום.
- עוד מתכונים של אולגה טוכשר - בבלוג "המרכיב הסודי"
עוגיות דבש וטחינה / דפנה אוסטר מיכאל
מרכיבים
כ-35 עוגיות
- 100 גרם חמאה רכה
- 1/4 כוס (60 גרם) סוכר חום כהה
- 3 כפות דבש נוזלי
- קליפה מגוררת מלימון או תפוז
- 5 כפות טחינה גולמית
- 1/2 כפית קינמון
- קורט ציפורן
- 1/4 כוס אגוזי מלך או פקאן, קצוצים
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
- לציפוי: אבקת סוכר מעורבבת עם מעט קינמון
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה את החמאה, הסוכר והדבש. מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מכסים ומצננים במקרר שעה לפחות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 2 ס"מ ומגלגלים אותם באבקת הסוכר והקינמון.
- מניחים את הכדורים בתבנית ואופים כ-10 דקות, עד שהם מזהיבים קלות ופניהם נסדקות.
עוגיות מייפל / אפרת סיאצ'י
מרכיבים
35-30 עוגיות
- 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
- 5-4 כפות סירופ מייפל (עדיף טבעי, ללא תוספת סוכר)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים את הקמח, הקינמון ואבקת האפייה. מוסיפים את השמן וסירופ המייפל ומערבבים עד לקבלת תערובת רכה ודביקה מעט. אם הבצק יבש או מתפורר, מוסיפים בהדרגה 3-1 כפות שמן ולשים שוב. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים בהדרגה 3-1 כפות קמח.
- מניחים נייר אפייה על משטח העבודה. משטחים עליו את הבצק ומכסים בנייר אפייה נוסף. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ (מומלץ לא לרדד דק יותר) וקורצים ממנו עוגיות בקוטר של 5-4 ס"מ (לחלופין, אפשר ליצור כדורים קטנים ולשטח אותם בתבנית בעזרת הידיים).
- מסדרים את העוגיות בתבנית במרווחים קלים ואופים כ-12 דקות.
- מניחים לעוגיות להתקרר לגמרי לפני שמוציאים אותן מהתבנית.
- עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות