אספקה מתוקה לבטן ריקה:
שלוש עוגיות לשבירת הצום

אחרי יממה בלי אוכל מגיע לכם שהביס הראשון יהיה לא רק מלא באנרגיה, אלא גם ממש טעים - אז קבלו עוגיות מעולות עם טחינה ודבש, מייפל או קקאו ו"עדשים"

מערכת Xnet

|

10.10.16 | 08:03

עוגיות קקאו עם גנאש ועדשים צבעוניות (צילום: אולגה טוכשר)
עוגיות קקאו עם גנאש ועדשים צבעוניות (צילום: אולגה טוכשר)

עוגיות קקאו עם גנאש ועדשים צבעוניות / אולגה טוכשר

 

מרכיבים

20 עוגיות

 

לעוגיות
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 3/4 כוס (100 גרם) אבקת סוכר
  • 4 כפות (40 גרם) אבקת קקאו איכותית
  • 1/2 שקית (5 גרם) אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 75 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה

 

לגנאש השוקולד
  • 50 (1/4 כוס פחות 2 כפיות) שמנת מתוקה
  • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 60 "עדשי" שוקולד

 

עיצוב העוגיות (צילום: אולגה טוכשר)
    עיצוב העוגיות(צילום: אולגה טוכשר)

     

    אופן ההכנה
    1. העוגיות: מחממים את התנור ל-165 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    2. מנפים לקערת בלנדר או מיקסר את כל המרכיבים היבשים. מוסיפים את החמאה ואת הביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק רך ונוח לעבודה, במרקם שמזכיר פלסטלינה.
    3. מגלגלים את הבצק לגליל וחותכים אותו ל-20 פרוסות.
    4. מגלגלים כל פרוסה לכדור ומשטחים אותו בלחיצת כף יד. לוחצים על מרכז כל עיגול עם כוס קטנה או פקק פלסטיק, כדי ליצור שקע. אם הבצק נסדק, מדביקים אותו בחזרה.
    5. מסדרים את העוגיות בתבנית ואופים במשך 15 דקות. מצננים בתבנית.
    6. גנאש השוקולד: שמים את השמנת המתוקה בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה על אש נמוכה. מכבים את האש, מוסיפים את השוקולד וממתינים כדקה. מערבבים לתערובת אחידה וחלקה.
    7. ממלאים את השקע של כל עוגייה בכפית גנאש ומסדרים מעל 3 עדשי שוקולד.
    8. שומרים במקרר בכלי אטום.

     

    • עוד מתכונים של אולגה טוכשר - בבלוג "המרכיב הסודי"

     

    עוגיות דבש וטחינה (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
      עוגיות דבש וטחינה(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

       

      עוגיות דבש וטחינה / דפנה אוסטר מיכאל

       

      מרכיבים

      כ-35 עוגיות

       

      • 100 גרם חמאה רכה
      • 1/4 כוס (60 גרם) סוכר חום כהה
      • 3 כפות דבש נוזלי
      • קליפה מגוררת מלימון או תפוז
      • 5 כפות טחינה גולמית
      • 1/2 כפית קינמון
      • קורט ציפורן
      • 1/4 כוס אגוזי מלך או פקאן, קצוצים
      • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
      • לציפוי: אבקת סוכר מעורבבת עם מעט קינמון

       

      אופן ההכנה
      1. מערבבים בקערה את החמאה, הסוכר והדבש. מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מכסים ומצננים במקרר שעה לפחות.
      2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
      3. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 2 ס"מ ומגלגלים אותם באבקת הסוכר והקינמון.
      4. מניחים את הכדורים בתבנית ואופים כ-10 דקות, עד שהם מזהיבים קלות ופניהם נסדקות.

       

       

      עוגיות מייפל (צילום: אפרת סיאצ'י)
        עוגיות מייפל(צילום: אפרת סיאצ'י)

         

        עוגיות מייפל / אפרת סיאצ'י

         

        מרכיבים

        35-30 עוגיות

         

        • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
        • 1/2 כפית קינמון טחון
        • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
        • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
        • 5-4 כפות סירופ מייפל (עדיף טבעי, ללא תוספת סוכר)

         

        אופן ההכנה
        1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
        2. מערבבים את הקמח, הקינמון ואבקת האפייה. מוסיפים את השמן וסירופ המייפל ומערבבים עד לקבלת תערובת רכה ודביקה מעט. אם הבצק יבש או מתפורר, מוסיפים בהדרגה 3-1 כפות שמן ולשים שוב. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים בהדרגה 3-1 כפות קמח.
        3. מניחים נייר אפייה על משטח העבודה. משטחים עליו את הבצק ומכסים בנייר אפייה נוסף. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ (מומלץ לא לרדד דק יותר) וקורצים ממנו עוגיות בקוטר של 5-4 ס"מ (לחלופין, אפשר ליצור כדורים קטנים ולשטח אותם בתבנית בעזרת הידיים).
        4. מסדרים את העוגיות בתבנית במרווחים קלים ואופים כ-12 דקות.
        5. מניחים לעוגיות להתקרר לגמרי לפני שמוציאים אותן מהתבנית.

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד