כל תפוח - קינוח! 3 מתכונים למנות אחרונות עם תפוחים
לאסנת לסטר יש בשבילכם שלושה מתכוני קינוחים עם תפוחים: גם פשוטים, גם פרווה - ובעיקר טעימים. לא תנסו?

תפוחים ממולאים אפויים במיקרוגל (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
תפוחים ממולאים אפויים במיקרוגל
מתכון של השף עמי ברעם.
מרכיבים
5 מנות
- 5 תפוחים, עדיף מזן חמצמץ
- 5 כפיות צימוקים
- 5 כפיות חמוציות
- 5 כפיות אגוזי מלך או פקאן, קצוצים גס וקלויים במחבת יבשה כ-2 דקות
- 1/4 כפית קינמון
- 3 כפות דבש או סילאן
אופן ההכנה
- חוצים את התפוחים ומרוקנים אותם מגרעינים וסיבים. מעמיקים את הגומה, כדי ליצור מקום למילוי.
- מערבבים את הפירות היבשים והאגוזים עם הדבש.
- ממלאים את התפוחים בתערובת ומניחים בכלי שמתאים לאפייה במיקרוגל. עד שלב זה אפשר להכין את המנה 4-3 שעות לפני הארוחה.
- אופים את התפוחים במיקרוגל כ-8 דקות, בעוצמה גבוהה.
- מגישים חם או קר.

תפוחים אפויים עם טחינה ודבש(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
תפוחים אפויים עם טחינה ודבש
מתכון של יפה כהן מהזורעים.
מרכיבים
4 מנות
- 4 תפוחים מהסוג שאוהבים
- 2 כפות טחינה גולמית
- 2 כפות דבש
- 1/2 כפית קינמון טחון
- חופן שקדים פרוסים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200-190 מעלות.
- חוצים את התפוחים לרוחב ומניחים בכלי שמתאים לבישול במיקרוגל.
- מבשלים את התפוחים במיקרוגל בעוצמה גבוהה 6 דקות.
- מוציאים בזהירות את ליבת התפוחים.
- מערבבים יחד את הטחינה, הדבש והקינמון לממרח אחיד. מניחים כפית ממנו על כל תפוח.
- מקשטים את התפוחים בשקדים פרוסים.
- אופים בתנור 4 דקות, ומגישים חם.

תפוחים אפויים בבצק דבש(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
תפוחים אפויים בבצק דבש
מתכון של אסנת לסטר.
מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ
- כ-8-6 תפוחים (הכמות שיכולה להיכנס לתבנית)
- 1 כוס גדושה (כ-160 גרם) קמח תופח
- 1/4 כפית ציפורן טחון
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/3 כוס (כ-100 גרם) תרכיז תפוזים או מנגו שנמכר קפוא, מופשר לטמפרטורת החדר
- 2/3 כוס (225 גרם) דבש נוזלי
- 3 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 200 גרם ביסקוויטים (כל סוג שאוהבים), שבורים גס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. אופים את התפוחים כ-15 דקות, עד שהם מתרככים מעט. מצננים (לא מכבים את התנור).
- משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה.
- שמים בקערה את הקמח, הציפורן והקינמון, מערבבים ומנפים.
- יוצקים לקערת המיקסר את התרכיז, הדבש והביצים. מקציפים 2 דקות, מוסיפים את תמצית הווניל ומקציפים עוד כמה שניות.
- מורידים את מהירות ההקצפה לנמוכה ביותר ומוסיפים את תערובת הקמח בשלבים.
- מוסיפים את הביסקוויטים, מעלים את מהירות ההקצפה לבינונית וממשיכים להקציף עד שהביסקוויטים נשברים קצת בתוך הבלילה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית. מעמידים בתוכה את התפוחים האפויים, כך שהיא תכסה רק את השליש התחתון שלהם. אם רוצים להגביה את התפוחים, אפשר להעמיד אותם על פרוסות תפוחים.
- אופים 35 דקות. מוציאים מהתנור, מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ-15 דקות נוספות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע