טאבולה רימונים על מצע של טחינה וסלק (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
גרסה רעננה וחגיגית לסלט הטאבולה הקלאסי. אפשר ואפילו רצוי להכין את המנה יום מראש, ולהוסיף רק את הפרי לפני ההגשה.
החומרים
(6 מנות)
לטאבולה
- 1/2 כוס בורגול דק, מושרה במים 30 דקות, מסונן וסחוט
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס נענע קצוצה
- 1/3 כוס בצל ירוק פרוס דק
- 1/2 כוס גרעיני רימון
- 4 כפות צנוברים או שבבי שקדים, קלויים
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח, פלפל שחור גרוס
לטחינה סלק
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 5 כפות מיץ לימון
- 1/4 כוס מים
- 1 סלק, מבושל וקלוף
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- מלח, פלפל שחור גרוס
ההכנה:
- שמים בקערה את הבורגול, הפטרוזיליה, הנענע, הבצל, גרעיני הרימון ומערבבים.
- שמים בצנצנת את הצנובים או השקדים, הלימון, שמן הזית והמלח והפלפל ומשקשקים. יוצקים על הסלט.
- טוחנים במעבד מזון (או עם בלנדר מוט) את כל חומרי הטחינה-סלק.
- ההגשה: יוצקים את הטחינה על הצלחת ומעל את סלט הטאבולה.