טאבולה רימונים על מצע של טחינה וסלק

רגע לפני ראש השנה, אנחנו מזמינים אתכם להפתיע ולהתחדש עם סלט טרי בקלי קלות, שיוסיף המון צבע לשולחן וטעם לארוחה

טאבולה רימונים על מצע של טחינה וסלק (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
טאבולה רימונים על מצע של טחינה וסלק (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

גרסה רעננה וחגיגית לסלט הטאבולה הקלאסי. אפשר ואפילו רצוי להכין את המנה יום מראש, ולהוסיף רק את הפרי לפני ההגשה.

 

החומרים

(6 מנות)

לטאבולה

  • ‭1/2‬ כוס בורגול דק, מושרה במים 30 דקות, מסונן וסחוט
  • ‭1/2‬ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ‭1/2‬ כוס נענע קצוצה
  • ‭1/3‬ כוס בצל ירוק פרוס דק
  • ‭1/2‬ כוס גרעיני רימון
  • 4 כפות צנוברים או שבבי שקדים, קלויים
  •  ‭1/4‬ כוס מיץ לימון
  • ‭1/4‬ כוס שמן זית
  •  מלח, פלפל שחור גרוס

לטחינה סלק

  • ‭1/2‬ כוס טחינה גולמית
  • 5 כפות מיץ לימון
  • ‭1/4‬ כוס מים
  • 1 סלק, מבושל וקלוף
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • מלח, פלפל שחור גרוס

 

ההכנה:

  1. שמים בקערה את הבורגול, הפטרוזיליה, הנענע, הבצל, גרעיני הרימון ומערבבים.
  2. שמים בצנצנת את הצנובים או השקדים, הלימון, שמן הזית והמלח והפלפל ומשקשקים. יוצקים על הסלט.
  3. טוחנים במעבד מזון (או עם בלנדר מוט) את כל חומרי הטחינה-סלק.
  4. ההגשה: יוצקים את הטחינה על הצלחת ומעל את סלט הטאבולה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג