אין מספיק צלחות? כך תעצבו שולחן חגיגי עם כלים חד-פעמיים

איך יוצרים איזון בין סט מהודר לחד-פעמיים, ומדוע לא כדאי להתפשר על הסכו"ם? המעצבת איריס מוסיוף מסבירה איך לערוך שולחן חג בלי לצאת מהכלים

איריס מוסיוף

|

29.09.16 | 10:40

גם חד פעמי יכול להיות מהודר. שולחן בסגנון וינטאג' המשלב גוונים סגולים עם נגיעות של זהב (צילום: שחר תמיר)
גם חד פעמי יכול להיות מהודר. שולחן בסגנון וינטאג' המשלב גוונים סגולים עם נגיעות של זהב (צילום: שחר תמיר)

שילוב כלים חד פעמיים בארוחת החג הוא פיתרון מצוין כשמארחים הרבה סועדים, ואין מספיק כלים או סטים שלמים בעבור כולם. זה אמנם פרקטי מאוד, אבל לפעמים המראה הסופי נראה קצת מרושל ולא מכובד. אז איך שומרים על מראה מעוצב ומוקפד? משלבים בחוכמה בין פריטים חד פעמיים לבין כלים רגילים. לא משנה באיזה סגנון שולחן בחרתם, חשוב שכלי האוכל הרגילים יהוו את העוגן המרכזי בשולחן, בעוד הכלים החד-פעמיים יעניקו קונטרסט צבעוני.

 

הצלחות

  • ליצירת איזון החליטו מראש שהכלים החד-פעמיים ישמשו רק למנה מסוימת.
  • למראה מוקפד בחרו צלחת  רגילה (חרסינה, קרמיקה או זכוכית) למנה העיקרית, מעליה צלחת חד-פעמית למנת הביניים, ומעליה צלחת תואמת לזו של מנה העיקרית.
  • ליצירת מראה קלאסי השתמשו בצלחות חלקות, ואת הטאץ' הצבעוני צרו בעזרת הצלחות החד-פעמיות.

 

הסוד הוא באיזון (צילום: שחר תמיר)
    הסוד הוא באיזון(צילום: שחר תמיר)

     

    הכוסות

    בגזרת הכוסות החד-פעמיות אפשר למצוא מגוון כוסות מרשימות ביותר (לשתיה קלה, לסוגי יין שונים וליינות קינוחים) שמדמות את הדבר האמיתי. גם כאן, חשוב למצוא את האיזון הנכון, ולשלב בין כוסות זכוכית או קריסטל לבין החד-פעמיות.

     

    שילוב בין כוסות חד פעמיות וסט צלחות מחרסינה (צילום: מיה לוי)
      שילוב בין כוסות חד פעמיות וסט צלחות מחרסינה(צילום: מיה לוי)

       

      הסכו"ם

      מומלץ לא להשתמש בסכו"ם חד-פעמי, אלא בסכו"ם רגיל, כדי למנוע את אי הנוחות שבחיתוך המזון. 

       

      המפיות

      לא משנה אם אתם משתמשים במפיות בד או נייר, אני ממליצה לעצב לבד חבקים, שיעניקו טאץ' אישי לשולחן.

      טיפ מהיר: הכינו קונוסים מתחתיות אורגנזה, הצמידו להם פרח והשחילו מפית נייר. פשוט וקל! 

       

      חבק מפיות בעצוב אישי עושה את כל ההבדל (צילום: מיה לוי)
        חבק מפיות בעצוב אישי עושה את כל ההבדל(צילום: מיה לוי)

         

        חבק מפית עם בקבוקון דבש אישי (צילום: מיה לוי)
          חבק מפית עם בקבוקון דבש אישי(צילום: מיה לוי)
           

           

          בחירת הצבעוניות

          • למראה וינטאג'י מומלץ לשלב סגולים בגוונים כהים ובהירים עם נגיעות של כסף, בשילוב תחתיות במראה תחרה (שגם אותן אפשר למצוא בגירסה חד-פעמית).
          • למראה קלאסי רגוע ונקי, מומלץ להשתמש בצבעוניות של מוקה בהיר לצד כלים מחרסינה או קרמיקה בגוני שמנת.
          • למראה טרנדי שלבו לבן וטורקיז. על מנת ליצור סכמה צבעונית נכונה ומאוזנת, מומלץ לבחור במפה בגוון טורקיז שתשמש כבסיס לעיצוב השולחן ולאורכה ראנר מתחרה לבנה.
          • למראה אלגנטי הוסיפו לשולחן נגיעות של צבע זהב.

           

          שולחן לבן קלאסי, מנוקד פרחים לבנים וצהובים (צילום: שחר תמיר)
            שולחן לבן קלאסי, מנוקד פרחים לבנים וצהובים(צילום: שחר תמיר)

            נגיעות של זהב למראה אלגנטי (צילום: שחר תמיר)
              נגיעות של זהב למראה אלגנטי(צילום: שחר תמיר)

              שילוב של טורקיז ולבן למראה טרנדי (צילום: שחר תמיר)
                שילוב של טורקיז ולבן למראה טרנדי(צילום: שחר תמיר)

                 

                 

                סידורי השולחן

                במרכז השולחן מומלץ ליצור סידור מרהיב. הנה כמה רעיונות לסידורים מעשה ידכם:

                 

                מדביקים זוגות של מניפות (להשיג בכל חנות יצירה), מכניסים לתוכן פרחים לבנים, ומפזרים לאורך השולחן.

                 

                מניפות פרחים (צילום: מיה לוי)
                  מניפות פרחים(צילום: מיה לוי)

                   

                  מציבים במרכז השולחן מבחנות עם פרחים.

                   

                  מבחנות עם פרחים (צילום: מיה לוי)
                    מבחנות עם פרחים(צילום: מיה לוי)
                     

                     

                    וברוח החג, אפשר פשוט להכניס למיכלי פלסטיק תפוחים, ולעטוף אותם בסרטים צבעוניים.

                     

                    תפוחים במיכלי פלסטיק עטופים בסרטים צבעוניים (צילום: מיה לוי)
                      תפוחים במיכלי פלסטיק עטופים בסרטים צבעוניים(צילום: מיה לוי)

                       

                       

                      מתנה לכל אורח

                      ולסיום, על מנת להעניק לכל אורח תשומת לב, אני ממליצה ליצור מתנות אישיות בהתאם לקונספט השולחן. לדוגמה: בשולחן מעוטר בתחרה,  להשתמש באלמנט מנייר תחרה,  ולהדביק לו בקבוקון עם דבש וסרט תואם.  

                       

                      אריזת מתנה מתחרה, שהוצמד אליה בקבוקון עם דבש ופרח  (צילום: מיה לוי)
                        אריזת מתנה מתחרה, שהוצמד אליה בקבוקון עם דבש ופרח (צילום: מיה לוי)

                         

                         

                        • איריס מוסיוף היא מעצבת וסטייליסטית של שולחנות והבעלים של "הסטודיו לעיצוב האירוח"

                         

                        • כלים חד פעמיים: פעמית סטור

                         

                         
                        הצג:
                        אזהרה:
                        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד