הרופאה מ"אמזונס": תחום הרפואה האסתטית הוא הג'ונגל האמיתי

עם נזם, שני קעקועים ותוכנית ריאליטי ברזומה, ד"ר מימי ארנרייך מ"המשימה: אמזונס" היא לא רופאה סטנדרטית. שיחה על הג'ונגל של עולם ההזרקות והבוטוקס

את ד"ר מימי ארנרייך (50) פגשתי לראשונה מאחורי הקלעים של צילומי הפקת אופנה לקראת עליית תוכנית הריאליטי "המשימה: אמזונס" שבה היא השתתפה. היא משכה את תשומת לִבי מפני ששידרה משהו שונה משאר הבנות שהיו על הסט, וגם כי ידעתי שהיא רופאה וסִקרן אותי לברר באיזה תחום (מפאת היפוכונדריה קלה ומחשבות שביקום מקביל אני עצמי הייתי ודאי רופאה מנתחת).

 

ארנרייך הייתה כירורגית כללית ברמב"ם ומנהלת רפואית וכירורגית פיתוח בחברה ביו־טכנולוגית המפתחת מכשיר לטיפול באוטם מוחי. בשנת 2009, בשל חיבה גדולה לתחום האמנות והפיסול, היא עשתה הסבה לתחום הרפואה האסתטית. אי אפשר היה שלא לתהות מדוע בחרה רופאה עם הכשרה כה רצינית להיחשף בתוכנית ריאליטי: "ראיתי בזה הזדמנות לצאת מאזור הנוחות שלי, מבלי שיארע אסון", היא אומרת. "היו לי המון לבטים, שיחות עם בעלי, ילדיי ואנשים קרובים. החשיפה היא התמודדות לא פשוטה לי ולבני משפחתי. בעצם רק עכשיו, עם שידור התוכנית, אנחנו מתחילים להתמודד איתה. החשיפה היא נחשול שאין לצפות את היקפו, לטוב ולרע".

 

ד"ר ארנרייך: "החשיפה היא נחשול שאין לצפות את היקפו, לטוב ולרע"
    ד"ר ארנרייך: "החשיפה היא נחשול שאין לצפות את היקפו, לטוב ולרע"

     

    לא פחדת מאיך שזה עשוי להשפיע על תדמיתך כרופאה?

    "אותי יותר מעניין להיות בנאדם. אני עושה את מה שאני עושה ומעולם לא הוטרדתי מענייני תדמית. אני מסתובבת עם נזם ושני קעקועים ועוד לא פגשתי את המטופל שאמר: 'וואו, יש לה קעקועים, היא בטח רופאה פחות טובה'. יש לא מעט האשמות כלפי רופאים שהם מתנשאים ומתבדלים - לדעתי להיות רופא לא מרים אותך מעם, הזכות היחידה שבאה עם הרישיון לעסוק ברפואה היא הזכות לטפל בבני אדם. ציפיתי שחלק מהקולגות שלי יגיבו בהרמת גבה, אבל דווקא הכי רציניים, מנהלי מחלקות ויחידות, כתבו לי תגובות מפרגנות ומפתיעות מאוד לטובה".

     

    מה השתנה בתחום האסתטיקה משנת 2009 ועד היום?

    "במבט לאחור, מדהימה אותי הדרך והפיתוח שהתחום עבר ומה שאפשר לעשות כיום ברפואה האסתטית. בזמנו טיפלנו בתוצאות ההזדקנות: היה

    "המגמה המאוד משמחת היא דווקא של התמתנות בשימוש ובכמויות, שלעתים הפך מוגזם על ידי אנשים שהתמכרו להזרקות"

    נהוג להזריק בוטוקס באזור המצח וחומרי מילוי בצידי הפה, וזהו. מאז הבנו שעל מנת להגיע לתוצאה טבעית יש לטפל בסיבות להזדקנות. למדנו לראות את תלת המימד ולפסל פנים: לשפר את מראה עצמות הלחיים, קו הלסת, הסנטר ועוד. למדנו שאת הנפילה שגורמת להעמקת הקמטים יש להרים. החומרים עצמם ושיטות ההזרקה מאוד התקדמו ונותנים לנו מגוון פתרונות לגברים ולנשים, לאזורים השונים בפנים ובגוף, ואפשר גם לטפל ולעדן תווי פנים אצל מטופלים צעירים. זו אמנות בפני עצמה ודרושים לה חוש וכלים מעולם האמנות".

     

    נראה שכיום רופאים רבים מתחומים שונים, כמו רופאי משפחה וילדים ואפילו רופאי שיניים, עושים הסבה לתחום האסתטיקה.

    "לצערי הרב אין בארץ או בעולם מסלול הכשרה מפוקח ומסודר בתחום הרפואה האסתטית. בעצם, אפילו כירורגים פלסטיים ודרמטולוגים (רופאי עור) אשר עוסקים בתחום באופן מסורתי וטבעי לא מקבלים הכשרה בתחום במהלך התמחותם. כבר בשנת 2009 נבדק ונמצא בארה"ב כי ההכנסות של הפלסטיקאים מהזרקות עלו על ההכנסות שלהם מפרוצדורות ניתוחיות".

     

    אז ראו כולם כי טוב ורצו נתח מהעוגה?

    "בהחלט. התחום דוהר ומתפתח ונכנסים המוני מטפלים חדשים ללא כל הכשרה מסודרת. בארה"ב על פי חוק יכלו לעסוק בזה גם רופאי שיניים, עוזרי רופא ואחיות מוסמכות. בארץ כל רופא MD וכל רופא שיניים יכולים לעסוק בזה. אותי פחות מטריד מאיזה תחום הגיע הרופא העוסק במלאכה, כמו היעדר הכשרה וחוסר בידע ובמיומנויות".

     

    ומה את מתכוונת לעשות בנושא?

    "אני מתכננת להקים מרכז הדרכה לרפואה אסתטית. בית ספר או אקדמיה הן מילים עם הגדרות מחייבות. אני לא מתיימרת להכשיר רופאים, אף מוסד לא הסמיך אותי לכך, אני רוצה לחלוק ידע וטכניקות שצברתי. אני מלמדת ומדריכה לא מעט שנים בארץ ובחו"ל והדרישה עצומה. לצידי ילמדו רופאים עתירי ניסיון בעלי שם עולמי. חוץ מהידע הפרקטי, נשאף להעביר את הכלים האמנותיים־פיסוליים של המקצוע. בתחום הזה, שברובו מוקדש לשיפור מראה הפנים, ידע אנטומי ופרמקולוגי אינם מספיקים. צריך ללמוד על משחקי אור וצל, פרופורציות, סימטריה".

     

    מאיזה גיל היית ממליצה להתחיל לטפל בפנים?

    "מומלץ לטפל בפנים מגיל בגרות בטיפול עצמי קל ויומיומי כדי למנוע הזדקנות מוקדמת: מומלץ לשתות מים, להקפיד על קרם בעל סינון קרינה גבוה, במיוחד בקיץ, ותמיד לישון עם פנים נקיות מאיפור. כשיש בעיות מבניות שרוצים לטפל בהן, למשל שקעים תחת העיניים, סנטר מאוד מכונס או חוסר סימטריה, אף ושפתיים, אפשר להתחיל לטפל בתום תהליך ההתבגרות, כאשר הפנים הגיעו למצבם הבוגר. אבל מסורתית, בעיות נפח מתחילות בשנות ה־40 וקמטי מצח בשנות ה־30".

     

    מילה על בוטוקס

    לדברי ד"ר ארנרייך, הבוטוקס הוא חומר בטוח לשימוש: "לבוטוקס יש שימושים רפואיים נרחבים (כולל בילדים הסובלים מתסמונות נוירולוגיות), ולכן הוא נמצא תחת בקרה של תרופות במשרדי הבריאות וה־FDA האמריקאי. בקרה זו היא קפדנית מאוד, וכל תופעת לוואי, ולו הזניחה ביותר, חייבת בדיווח. יש כבר 40 שנות שימוש בבוטוקס, וזו בהחלט תקופה מספיקה כדי להכיר אותו על בוריו".

     

    מה צופן העתיד? יש חידושים בקנה הפיתוח שתוכלי לספר לנו עליהם?

    "יש 20 שנות שימוש בחומרי המילוי, ולתחושתי יש מיצוי בתחום הזה. המגמה המאוד משמחת היא דווקא של התמתנות בשימוש ובכמויות, שלעתים הפך מוגזם על ידי אנשים שהתמכרו להזרקות. נשים מסתכלות במראה ורואות רק את הקמטים בדומה לאנורקטיות שרואות שומן גם כשהוא לא קיים, והרופאים לצערי 'זורמים' איתן. אני חושבת שמה שיתפתח מאוד הוא תחום המכשור המניעתי, זה המטפל במרקם העור וכזה שיעניק לו מטבוליזם צעיר יותר. המחקר מופנה ללא ספק לגילוי מנגנונים של תהליכי הזדקנות ברמה התאית והדנ"א על מנת לעצור או לעכב את התהליכים האלה – לא של הזדקנות המראה, אלא הגוף על כל המערכות שלו".

     

    מעיין הנעורים של העתיד?

    "כן, בהחלט אפשר לומר שזה מעיין הנעורים של העתיד".

      

    הגעת לגיל ובא לך להתחיל? קבלי 10 כללים של מימי שכדאי לאמץ:

     

    אל תרדפי אחר ההצעה הזולה ביותר, זה יעלה לך ביוקר (צילום: Shutterstock)
      אל תרדפי אחר ההצעה הזולה ביותר, זה יעלה לך ביוקר(צילום: Shutterstock)

       

      1. את חייבת לקבל מידה מסוימת של שינוי בפנייך ובגופך עם השנים. אי אפשר באמת לחזור 20 שנה לאחור וגם לא צריך.

       

      2. הזרקות הן לא רפואה מונעת. אל תזרמי עם הפחדות של תעשייה שמנסה למכור לך בוטוקס בגיל 20. יש מי שמתפרנס מזה.

       

      3. אל תרדפי אחר ההצעה הזולה ביותר, זה יעלה לך ביוקר. יש המון חומרים בשוק, חלקם איכותיים ומאושרים וחלקם לא.

       

      4. בחלק מהמרפאות הייעוץ ניתן על ידי רופא, ובחלקן על ידי יועצת יופי. כך או כך, הקפידי לשוחח עם הרופא שעתיד לטפל בך, שאלי אותו את כל השאלות המקצועיות, התרשמי בעצמך ותמיד תסמכי על תחושות הבטן שלך.

       

      5. ד"ר גוגל לא יודע מה טוב בשבילך. שוחחי עם רופא, פרסי בפניו את רצונותייך, הקשיבי לייעוצו ושאלי את כל השאלות הרלוונטיות לגבייך.

       

      6. אם שאלת על תופעות לוואי וסיבוכים ונענית "ללא תופעות לוואי, ללא כאב וללא כל תקופת החלמה" - תברחי. אין אף טיפול או חומר בטבע החפים מתופעות לוואי.

       

      7. הביני ששום דבר הוא לא "לתמיד", ואל תסכימי להזרקה/ החדרה של חומר קבוע לפנים. הסיבוכים שלהם קבועים והתוצאה לא, כי הפנים ממשיכות להזדקן.

       

      8. הקפידי לברר איזה חומר בוחרים להזריק לך ומדוע דווקא אותו. כל מזרק של חומר מילוי מגיע עם סט מדבקות עם מק"ט. דאגי לקבל את המדבקות שלך ושמרי עליהן.

       

      9. פחות זה יותר. עודף נפח מעוות את המראה שלנו וגורם לנו להיראות פתטיות. שיתוק מלא של ההבעות מקנה לנו מראה קפוא. לפעמים כדאי להשאיר קצת ממניפת החיוך.

       

      10. אל תרגישי רע בגלל אמירות שופטות ומחנכות בסגנון "הרווחתי את הקמטים שלי ביושר", גם את לא גנבת אותם. השאיפה להיראות אסתטית לא הופכת אותך לשטחית או ריקנית.

       

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד