תחל שנה וקרמבואיה: עוג'יליה מכינה עוגת קרמבו בלי ביצים לחג
עונת החגים היא גם תחילת עונת הקרמבו, רק שהפעם תכינו אותו לבד בבית - ובלי להסתבך עם ביצים שצריך לפסטר. עוג'יליה מדגימה
רגע לפני זה שנה חדשה נכנסת – נוֹ יכול להיות נקבל פנין שלה ען מזג אויר זה חמסין! בפרק חדש זה של "ללוש" אני מזמינה עונת חורף להצטרף אלינו ען ממתק הכי חורפי זה יש: קרמבו!
טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? כל מתכון כתוב כאן מסודר:
>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
מצרכין
20 יחידות או טארט מלבני אחד
לתחתית
- רבע כוס שמן קנולה
- רבע כוס ממרח שקדין או קשיו טהור
- 100 גרן אבקת סוכר
- 2 כפות רסק תפוחין
- כוס אחת קמח רגיל
- כוס אחת קורנפלור
לקרן ואגין
- חצי כוס מַיִן מפחית שימורי חומוס (כן, מה זה שמעתן. ואל תדאגו – נו יהיה לקרמבו אפילו טיפ טיפונת טען של חומוס)
- חצי כוס סוכר
- כפית תמצית וניל
לציפוי
- 250 גרן שוקולד מריר
- 2-1 כפות שמן קנולה – תלוי בעובי ציפוי אתן רוצין
אופן הכנה
1. מחממין תנור ל-180 מעלות.
2. בקערה גדולה מצ'קצ'קין שמן, ממרח שקדין ואבקת סוכר עד קבלת מרקן חלק.

3. מוסיפין רסק תפוחין ומצ'קצ'קין לאיחוד.
4. מוסיפין לקערה קמח וקורנפלור ומתחילין ללוש בידיין עד קבלת בצק אחיד וגמיש.

5. פורסין נייר אפייה על משטח עבודה.
6. מניחין בצק על נייר אפייה ומעליו מניחין עוד נייר אפייה.
7. מרדדין בצק בין שני ניירות בעזרת מערוך עד עובי 1 ס"מ.

8. משחררין בצק מניירות אפייה ובעזרת קורצן או כוס קטנה קורצין עוגיות בצורת עיגולין. מעבירין עיגולין לתבנית ען נייר אפייה ואופין 10 דקות.

9. ברגע תחתיות מוכנות מוציאין מתנור ונותנין להן להתקרר בזמן הכנת קרן.
10. מוזגין לתוך קערת מיקסר מי חומוס ומתחילין להקציף בהדרגה עד מהירות גבוהה-בינונית.
11. ממשיכין להקציף עד מתחיל להתקבל קצף יציב, לבן וגבוה.
12. מוסיפין סוכר בהדרגה לתוך קערת זה מיקסר וממשיכין להקציף עד כל סוכר נבלע בתוך קצף.
13. מוסיפין תמצית וניל וממשיכין להקציף עד קצף מתחיל להתנתק מדפנות קערה.

14. מעבירין קרן שלנו לתוך שקית זילוף.
15. בעזרת מספריין חותכין פתח בעובי יחסית רחב ומזלפין גבעות של קרן על גבי תחתיות.

16. מעבירין קרמבואין לבנין יפין לתוך מקפיא להתגבשות ממתק – לפחות שעה.
17. ממיסין כל מצרכי ציפוי בפולסין קצרין בתוך מיקרו.
18. מעבירין ציפוי לכוס רחבה יחסית ובגובה מספק לטבילת קרמבואין.
19. מוציאין קרמבואין ממקפיא וטובלין אותן אחד אחד בעדינות בתוך ציפוי עד זה כל קרמבו מכוסה בשוקולד טוב טוב ומחזירין לתבנית ען נייר אפייה להתמצקות.


21. טועמין
22. מתקררין
23. אוהבין
24. משתפין!
אן נשארו לכן זה קרמבואין מאחסנין אותן בכלי אטון בתוך מקפיא עד הגשה.
לכל שאלה מוזמנין לכתוב לי כאן בתגובות או בעמוד שלי בפייסבוק.
שתהיה זה סופשנה מלאה אהבה מתוקה לכוווולללללנננננווווו!!!!
- עוג'יליה דולסה מתמחה בהכנת עוגות וקינוחים ועורכת סדנאות אפייה
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
קרמבו טבעוני – הגרסה המתורגמת
מרכיבים
20 יחידות או טארט מלבני אחד
לתחתית
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) ממרח שקדים או קשיו טהור
- 100 גרם אבקת סוכר
- 2 כפות רסק תפוחים
- 1 כוס (140 גרם) קמח רגיל
- 1 כוס (140 גרם) קורנפלור
לקרם
- 1/2 כוס (120 מ"ל) נוזל מפחית שימורי חומוס (כן, מה ששמעתם. ואל תדאגו – לא יהיה לקרמבו אפילו טיפ טיפונת טעם של חומוס).
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
לציפוי
- 250 גרם שוקולד מריר
- 2-1 כפות שמן קנולה – תלוי בעובי הציפוי שבו אתם מעוניינים
אופן ההכנה
התחתית
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- שמים בקערה גדולה את השמן, ממרח השקדים ואבקת הסוכר, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את רסק התפוחים ומערבבים עד לאיחוד.
- מוסיפים את הקמח והקורנפלור ולשים בידיים עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
- פורשים נייר אפייה על משטח העבודה. מניחים עליו את הבצק ומכסים בנייר אפייה נוסף. מרדדים את הבצק בין שני ניירות האפייה לעובי 1 ס"מ.
- משחררים את הבצק מניירות האפייה וקורצים ממנו עיגולים בעזרת קורצן או כוס קטנה.
- מעבירים את העיגולים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10 דקות. מצננים בזמן הכנת הקרם.
- אם רוצים להכין עוגת קרמבו, מניחים מרפדים בבצק תבנית טארט משומנת ומהדקים אותו לתחתית ולדפנות תבנית. מחוררים את הבצק בכמה מקומות בעזרת מזלג, כדי שלא יתרומם בזמן האפייה, ואופים 15 דקות.
הקרם
- יוצקים את מי החומוס לקערת המיקסר ומתחילים להקציף במהירות נמוכה. מגבירים את המהירות בהדרגה לבינונית-גבוהה וממשיכים להקציף עד שמתחיל להתקבל קצף יציב, לבן וגבוה.
- ממשיכים להקציף ומוסיפים לקערת המיקסר בהדרגה סוכר. לאחר שכל הסוכר נבלע בקצף מוסיפים את תמצית הווניל וממשיכים להקציף עד שהקצף מתחיל להתנתק מדפנות הקערה.
- מעבירים את הקרם שקית זילוף עם צנתר רחב, ומזלפים גבעות של קרם על התחתיות האפויות.
- מניחים את הקרמבואים במקפיא לשעה לפחות, להתגבשות.
- ממיסים יחד את כל מרכיבי הציפוי במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את המרכיבים בקערת נירוסטה קטנה (או סיר קטן), ומניחים אותה מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בקערה). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מעבירים את הציפוי לכוס רחבה ובגובה מספק לטבילת הקרמבואים.
- טובלים את הקרמבואים בעדינות בציפוי, עד שכל הקרם מכוסה בשוקולד, ומניחים בחזרה בתבנית עם נייר האפייה, להתמצקות. אם לא מגישים מיד, שומרים במקפיא עד להגשה.
- אם מכינים עוגה: מצפים אותה בעדינות ומקשטים בגרעיני רימון או בכל קישוט אחר שרוצים. שומרים במקפיא עד להגשה.