המשפחה חוזרת לאכול בריא: מה עושים כשהילד אוכל מעט?

איך נדע אם הילדים אוכלים את מה שדרוש לגופם עבור התפתחות וגדילה תקינים? מהן כמויות המזון המומלצות בכל גיל? הדיאטנית רותי אבירי עם התשובות

פודינג שוקולד ביתי עם בננות ומייפל  (צילום: שרית גופן מתכון וסגנון: נעמה רן)
פודינג שוקולד ביתי עם בננות ומייפל (צילום: שרית גופן מתכון וסגנון: נעמה רן)

אם לא תאכל, איך תגדל?

בני בן ה־10 רזה מדי ואוכל כמו ציפור. מה עושים?

 

רותי אבירי, דיאטנית ויועצת לחברת תנובה עונה:

כדי לדעת אם ילד רזה מדי ובאמת לא אוכל מספיק כדי שיגדל ויתפתח כמו שצריך, צריך לעקוב אחר עקומות הגדילה שלו. אצל ילד שנולד באחוזון נמוך, אפילו אחוזון 5, אבל נותר יציב עליו כל השנים - הכל כנראה בסדר, וזה מה שהוא. יש מקום לדאגה כשילד שובר את עקומות הגדילה שלו.

 

למשל, נולד כשהוא באחוזון 50 ו"חותך" את העקומה לאחוזון 5. מדד נוסף לכך שהילד אוכל מספיק הוא גובה תקין. לעתים נדמה לנו, ההורים, שהילד אוכל מעט, משום שאנחנו לא בקיאים בכמויות המזון המומלצות בכל גיל.

 

חשוב לדעת שילד לא חייב לאכול כל יום בדיוק כמו ביום שלפניו, ממש כמו שאנחנו יכולים להיות רעבים יותר או רעבים פחות בימים שונים. אם הוא גדל באופן תקין, אפשר לסמוך עליו שהוא יודע לווסת לאורך זמן את צריכת המזון המתאימה עבורו.

 

רותי אבירי (צילום: יובל חן)
    רותי אבירי(צילום: יובל חן)

     

    פודינג שוקולד ביתי עם בננות ומייפל

    פנקו את עצמכם ואת הילדים בפודינג אמיתי שמכינים בצ'יק. בחורף אוכלים חם, ובקיץ קר.

     

    המרכיבים (6-4 מנות)

    3 כפות אבקת קקאו

    2 כפות קורנפלור או קמח

    1/8 כפית מלח

    2 כוסות (500 מ"ל) חלב

    4 חלמונים

    1/2 כוס סוכר

    להגשה: בננות, סירופ מייפל

     

    ההכנה

    1. טורפים בקערית את הקקאו, הקורנפלור (או הקמח) והמלח עם 1/2 כוס מהחלב, עד שמתקבל נוזל חלק. טורפים בסיר קטן את החלמונים והסוכר, למרקם קרמי חלק. מוסיפים לסיר את יתרת החלב (1/2 1 כוסות) וטורפים. מוסיפים את נוזל הקקאו־חלב וטורפים לנוזל אחיד.

    2. מחממים את הסיר על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה, במשך 5-4 דקות, עד שהפודינג מסמיך כמו דייסה. אם צריך, מגבירים מעט את הלהבה. מסירים מהכיריים.

    3. מסננים את הפודינג דרך מסננת ומחלקים אותו לכלי הגשה (מומלץ לזלף בעזרת שק זילוף מתאים). אם לא מגישים חם, מצננים את הפודינג לטמפרטורת החדר ואז מאחסנים במקרר 3 שעות לפחות.

    4. לפני ההגשה (חם או קר), מניחים בכל מנה פרוסות בננה ומזלפים קצת סירופ מייפל. מגישים.

     

     (צילום: דניאל קמינסקי)
      (צילום: דניאל קמינסקי)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד