
ראש השנה הגיע ואיתו גם עוגות הדבש המסורתיות. נהדרות ככל שיהיו, חיפשתי דרך לגוון ולהבריא אותן קצת. החלטתי ללכת על השילוב המנצח של שוקולד וחלבה, אבל עם טוויסט קטן: החלבה טבעית וביתית, עשויה מטחינה גולמית ודבש, ללא תוספות מיותרות. ולניחוח והמראה השוקולדי אחראי הקקאו, ולא שוקולד כמקובל, ובכך חסכתי שימוש בסוכרים ובשומנים מיותרים.
החומרים
16 פרוסות/ 130 קלוריות לפרוסה
- כלים מיוחדים: תבנית קוגלהוף
- 1/2 כוס דבש + 1 כפית לזיגוג
- 1/2 כוס טחינה גולמית, רצוי מלאה
- 1/4 כוס סוכר חום
- 3 ביצים
- 4 כפות שמן קנולה
- 1/4 כוס קקאו
- 1/2 כוס קמח מלא + 1/2 1 כפות לממרח החלבה
- 1/2 כוס קמח חיטה תופח
- 1/2 כפית מלח
הכנה
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות, ומשמנים את התבנית.
2. מכינים את ממרח החלבה: מערבבים את הטחינה והדבש עד לאיחוד מלא. מוסיפים כף וחצי קמח להסמכת הבלילה, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך.
3. בקערה נפרדת טורפים את הביצים עם השמן. מוסיפים את ממרח החלבה ומערבבים היטב.
4. מנפים אל העיסה את הקמחים, הקקאו והמלח, מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים בתנועות קיפול רק עד לאיחוד (היזהרו לא לערבב יותר מדי).
5. יוצקים את העיסה לתבנית, ואופים כ-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
6. לאחר שהעוגה מתקררת, מחלצים מהתבנית ומזליפים עליה כפית דבש.
- סיון פלג
היא דיאטנית קלינית. מתמחה בירידה במשקל ובתזונת נשים הרות ולאחר לידה