שוקי הודו ברוטב דבש וסויה

במקום להכין שוב עוף בדבש, הפתיעו את האורחים במנה מיוחדת במתיקות מעודנת, שתחסוך לכם הרבה זמן ומאמץ במטבח

נטע-חן ליבנה

|

25.09.16 | 12:55

שוקי הודו ברוטב דבש וטרגון (צילום: נטע-חן ליבנה)
שוקי הודו ברוטב דבש וטרגון (צילום: נטע-חן ליבנה)

שוקי הודו ברוטב דבש הן כל מה שאתם צריכים כדי להרשים את האורחים בערב ראש השנה. בשר ההודו דל בשומן, עשיר בחלבון, וכמות הברזל גבוהה יותר מבשר עוף בו. ואם עוד לא השתכנעתם, כדאי שתדעו שהמנה קלה מאוד להכנה, עסיסית ובעלת טעמים עשירים ועמוקים.

 

המרכיבים

(4 מנות)

 

  • 4 שוקי הודו
  • 1 כוס ציר מרק עוף
  • 8-5 ענפי טרגון
  • 1/2 כוס דבש
  • 1/2 כוס רוטב סויה דל נתרן
  • מלח ופלפל

 

ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
  2. מתבלים את שוקי העוף במלח ופלפל. מערבבים בקערית קטנה את הדבש ורוטב הסויה. מורחים את השוקיים ב-3/4 מהרוטב (ושומרים בצד את שארית הרוטב).
  3. שמים את הטרגון בתבנית, יוצקים את ציר המרק לתוכה, ומניחים את השוקיים. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום, ומנקבים חורים בעזרת קיסם. אופים כ-70 דקות עד שהשוקיים מזהיבות.
  4. מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האלומיניום ומזליפים את שארית הרוטב על השוקיים. אופים עוד כ-20 דקות עד שהשוקיים משחימות.

 

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר בשרי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (14 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג