
סלט עשבי תיבול עם קינואה, פקאנים וויניגרט דבש (צילום: נטע-חן ליבנה)
סלט עשבי תיבול נשמע כמו המון עבודה, אך בפועל קציצת הירקות, הכנת הרוטב והערבוב לוקחים פחות מ-10 דקות. התוצאה טעימה ורעננה, עשירה בסיבים תזונתיים בריאים, והמון וויטמין K, ו-C.
המרכיבים
(4 מנות)
- 1/2 כוס קינואה
- 2 כוסות מים
- 1/2 1 כוסות פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 1 כוסות כוסברה קצוצה
- עלי נענע מ-4 גבעולים, קצוצים דק
- 1 בצל ירוק, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
- 1/2 חופן פקאנים, קצוצים
לרוטב:
- 1/2 1 כפות שמן זית
- 1/2 כף חומץ בלסמי
- 1 כפית דבש
- מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה
- שמים בסיר את הקינואה והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ-20 דקות. מסירים מהאש ומסננים.
- שמים בקערה את הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע, הבצל, השום, הקינואה והפקאנים ומערבבים.
- בקערית קטנה מערבבים את שמן הזית, חומץ הבלסמי והדבש. יוצקים על הסלט, מערבבים היטב, מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.
- נטע-חן ליבנה
היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים