קרואסון בלי אסון: עוג'יליה מגישה
גרסה פחות שמנה למאפה הצרפתי

עוג'יליה מוכיחה לצרפתים שכבשו את הארץ כי קרואסון שקדים יכול להיות נפלא גם עם שמן קוקוס במקום חמאה ובלי תועפות סוכר

עוג'יליה דולסהפורסם: 21.09.16 12:06
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה
צילום ועריכה: עוג'יליה דולסה

חודשי זה קיץ תמיד מפתיעין אותי ען זה אוכלוסייה משתנה בארץ. רגע לפני סוף כיבוש ישראל על ידי צרפתין החלטתי לעשות זה פרק מחווה ען צבע עור חדש ומתכון לאומי כובש לב - או בשפה שלי: קוראסון!

 

טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? כל מתכון כתוב כאן מסודר:

 

>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מצרכין

 

לבצק
  • 500 גרן (1/2 3 כוסות) קמח לבן
  • כף אחת שמרין יבשין
  • רבע כוס (50 גרן) סוכר לבן
  • רבע כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
  • כוס ורבע (300 מ"ל) חלב שקדין או מַיִן קרין
  • חצי כפית מלח
  • רבע כוס (60 מ"ל) שמן קוקוס

 

למלית
  • 200 גרן אבקת שקדין או שקדין טחונין
  • 50 גרן אבקת סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • בערך רבע כוס (60 מ"ל) חלב שקדין או מַיִן קרין

 

אופן הכנה

1. בקערה גדולה מערבבין בידיין או בעזרת מיקסר ען וו לישה כל חומרין יבשין חוץ ממלח.

2. תוך כדי לישה מוסיפין שמן קנולה

וחלב שקדין (או מַיִן).

3. אחרי כל חומרין מאוחדין ושמרין כבר נו חשופין מוסיפין מלח וממשיכין ללוש במהירות גבוהה יותר עד בצק אחיד, מבריק וגמיש - בערך 5-10 דקות.

4. מניחין בצק בתוך קערה ומכסין במגבת או ניילון נצמד במשך שעה לתפיחה.

5. בינתיין מכינין זה מילוי: בקערה או בעזרת מעבד מזון מערבבין כל מצרכי מילוי - מוסיפין חלב שקדין רק עד מגיעין למרקן משחתי ואחיד. שומרין מילוי מכוסה בצד בזמן ממשיכין ען בצק.

6. אחרי שעה כשבצק תפח: מקמחין משטח עבודה בעזרת תנועת וויפופ. מניחין על משטח מקומח בצק ומוציאין ממנו כל אוויר.

7. מרדדין בצק בעזרת מערוך למלבן בעובי סנטימטר. מברישין כל צד עליון של בצק בשמן קוקוס.

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)
     

    8. מקפלין בצק משני קצוות עד שני קצוות נפגשין באמצע.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)
       

      9. מקפלין שוב כך זה צד אחד סגור וצד שני ען שני חלקין סגורין - כומו מגבות בבתי מלון!

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)
         

        10. מרדדין שוב בצק מקופל לעובי סנטימטר ושוב מברישין בשמן קוקוס.

        11. חוזרין על פעולת קיפול-רידוד-הברשה-רידוד עוד לפחות פעמיין.

        12. רידוד סופי צריך להיות שוב לצורת מלבן בעובי בערך סנטימטר.

        13. מחממין תנור ל-180 מעלות.

        14. בעזרת סכין חותכין מלבן לשמונה משולשין גדולין - אפשר לחלק ליותר משולשין וייצאו קוראסונין קטנין יותר.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)
           

          15. מורחין על כל משולש מילוי זה הכנו מקודן.

          16. מגלגלין משולשין מבסיס עד קודקוד לצורת קוראסון.

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)
             

            17. מפזרין שקדין פרוסין על כל קוראסון ואופין בערך 15 דקות.

            18. לתוצאה מבריקה יותר של קוראסונין: לוקחין רבע כוס סירופ מייפל או מי סוכר זה מכינין מרבע כוס סוכר מומס בתוך רבע כוס מין רותחין - ומברישין כל קוראסונין שלנו ישר אחרי אפייה.

            19. מחכין כמה דקות כדי קוראסון נו ישרוף לשון.

            20. לוקחין ביס.

            21. מתענגין.

            22. אוהבין.

            23. משתפין!

             

             (צילום: עוג'יליה דולסה)
               

              לכל שאלה מוזמנין לכתוב לי כאן בתגובות או בעמוד שלי בפייסבוק.

               

              שיהיה זה שבוע מלא אהבה מתוקה בתוך לב!!!

               

               

              ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

               

              קרואסון שקדים – הגרסה המתורגמת

               

              מרכיבים

              8 קרואסונים

               

              לבצק
              • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח לבן
              • 1 כף שמרים יבשים
              • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
              • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
              • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) חלב שקדים או מַיִם קרים
              • 1/2 כפית מלח
              • רבע כוס (60 מ"ל) שמן קוקוס

               

              למלית
              • 200 גרם (2 כוסות) אבקת שקדים או שקדים טחונים
              • 50 גרם (קצת פחות מ-1/2 כוס) אבקת סוכר
              • מיץ מחצי לימון
              • כ-1/4 כוס (כ-60 מ"ל) חלב שקדים או מַיִם קרים

               

              אופן ההכנה
              1. בקערה גדולה מערבבים בידיים את כל החומרים היבשים, למעט המלח (אפשר גם להשתמש במיקסר עם וו לישה).
              2. מוסיפים תוך כדי לישה את שמן הקנולה וחלב השקדים (או מַיִם). מוסיפים גם את המלח ולשים 10-5 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק אחיד, מבריק וגמיש.
              3. מניחים את הבצק בקערה, מכסים במגבת או בניילון ומתפיחים במשך שעה.
              4. בינתיים מכינים את המילוי: שמים את כל מרכיביו, למעט חלב השקדים (או המים), בקערה או במעבד מזון ומערבבים היטב. מוסיפים את חלב השקדים, בהדרגה ותוך ערבוב, עד שמתקבלת תערובת משחתית (ייתכן שלא תצטרכו להוסיף את כל החלב, כדי לא לקבל תערובת נוזלית מדי). מכסים ושומרים בצד.
              5. מקמחים קלות את משטח העבודה. מניחים עליו את הבצק ומוציאים ממנו את האוויר.
              6. מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1 ס"מ ומברישים אותו בשמן הקוקוס.
              7. מקפלים את שני קצוות המלבן אל המרכז, ואז מקפלים את שני החצאים זה על זה, לצורה של ספר.
              8. חוזרים על פעולת הרידוד, ההברשה והקיפול עוד פעמיים לפחות. לבסוף מרדדים למלבן ארוך וצר למדי בעובי של כ-1 ס"מ.
              9. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
              10. חותכים את מלבן הבצק לשמונה משולשים גדולים, ומורחים כל משולש במילוי.
              11. מגלגלים את המשולשים מהבסיס אל הקודקוד לצורת קרואסון. מפזרים מעל שקדים פרוסים.
              12. אופים כ-15 דקות, עד שהקרואסונים מזהיבים.
              13. אם רוצים ציפוי מבריק, מברישים את הקרואסונים מיד לאחר האפייה בסירופ מייפל או בסירופ שהוכן מכמות שווה של מים וסוכר.

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
              שלון!

              אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

              הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

              אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

              עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

              בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

              וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

              שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!