
סלט סלק עם בצל סגול ונענע (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
סלט סלק עם בצל סגול ונענע / נעמה רן, "לאשה"
מרכיבים
6 מנות
לסלט
- 3 סלקים מבושלים, קלופים וחתוכים לפלחים
- 1/2 כוס עלי נענע
- 1 בצל סגול קטן, פרוס דק
- 2 תפוזים, מפולטים
- חופן נבטים
- 1/4 כוס שברי אפונת ווסאבי (להשיג בדוכני פיצוחים או בחנויות למוצרים אסייתיים)
לרוטב
- 4 כפות מיץ לימון
- 6 כפות מיץ תפוזים
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כפית דבש
- 1 כפית זרעי כוסברה כתושים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה.
- שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, מנערים ויוצקים על הסלט. מערבבים ומגישים.

קרפצ'יו סלק עם אורגנו ושקדים(צילום: אפיק גבאי)
קרפצ'יו סלק עם אורגנו ושקדים / אינס שילת ינאי
סלט פריך עם צבע מהפנט ותיבול שמקפיץ אותו מדרגה.
מרכיבים
- 2 סלקים גדולים
- 1/4 כוס שקדים קצוצים
- מיץ מ-1/2 לימון
- 1 כף שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כפית סילאן
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 3 כפות עלי אורגנו או זעתר טריים
אופן ההכנה
- מקלפים את הסלקים ופורסים אותם דק ככל האפשר, רצוי באמצעות מנדולינה. מניחים בצלחת הגשה.
- קולים את השקדים כ-3 דקות במחבת יבשה על אש בינונית. מפזרים על פרוסות הסלק.
- מערבבים היטב את מיץ הלימון, שמן הזית, החומץ, הסילאן, המלח והפלפל. מזלפים באופן אחיד על הסלק.
- מקשטים בעלי אורגנו או זעתר ומגישים מיד, מומלץ בליווי משקה חריף ולחם טרי.
- עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

סלט סלק עם עלי בייבי וגבינה כחולה(צילום: ילנה ויינברג)
סלט סלק עם עלי בייבי וגבינה כחולה / ילנה ויינברג
מרכיבים
6-5 מנות
- 4 סלקים בינוניים
- 4 כפות שמן זית ועוד קצת לזילוף
- 4-3 כפות חומץ בלסמי
- 1 כף עלי פטרוזיליה או כוסברה, קצוצים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 כוסות עלי בייבי, שטופים ויבשים
- אפשרות: 1/2 כוס אגוזי מלך או צנוברים, קלויים קלות במחבת ללא שמן
- 50 גרם גבינת רוקפור או גבינה כחולה אחרת
אופן ההכנה
- מבשלים את הסלקים 60-40 דקות במים רותחים, עד שהם מתרככים. מצננים וקולפים.
- מערבבים בקערה גדולה את שמן הזית, החומץ, עלי הפטרוזיליה, מלח והפלפל.
- חותכים את הסלק לפרוסות דקות ומעבירים לקערה עם הרוטב. מוסיפים את עלי הבייבי ומערבבים בעדינות בעזרת האצבעות, כדי שהעלים והסלק יצופו ברוטב.
- מסדרים את העלים והסלק בשכבה אחידה בצלחת הגשה.
- אם משתמשים באגוזי מלך, קוצצים אותם גס ומפזרים מעל.
- מפוררים מעל את הגבינה הכחולה.
- מזלפים מעט שמן זית ומגישים מיד.