המשפחה חוזרת לאכול בריא: כשהארוחה הופכת לזירת קרב

מה עושים כשלילד יש תלונות בלתי נגמרות על המזון שמונח בצלחת, וכל ארוחה הופכת לעימות סביב השולחן? מנסים הבין מה הבעיה האמיתית מאחורי התלונות

פשטידת גבינה, זוקיני ועגבניות על לחם (צילום: שרית גופן מתכון וסגנון: נעמה רן)
פשטידת גבינה, זוקיני ועגבניות על לחם (צילום: שרית גופן מתכון וסגנון: נעמה רן)

הקרב על המלפפון

בתי בת ה־8 מוצאת תמיד "משהו לא בסדר" בארוחת הערב: המלפפון עם קליפה והיא רצתה בלי, הוא חתוך לעיגולים והיא רצתה רצועות – אני מניחה שהעיקרון ברור. אני לא יוצאת ממנה. מה עושים?

 

רותי אבירי, דיאטנית ויועצת לחברת "תנובה" עונה:

כשתלונות בסגנון זה חוזרות על עצמן, ברור שזה לא משנה מה נעשה – בכל מקרה הילדה תגיד שהיא רוצה משהו אחר. לכן חשוב לנסות להבין מה באמת עובר עליה או מה בדיוק היא מנסה להגיד. כשילד "מנג'ס", יכולות להיות לכך כמה סיבות. הוא עייף, למשל, או רעב או עצבני, או שהילד הפך את המלפפון לזירת קרב, למאבק על שליטה ותשומת לב.

 

בדרך כלל, לפי הצליל ושפת הגוף של הילדה בשילוב עם היכרותנו אותה ומעט אינטואיציה הורית, אנחנו יכולים לנחש במדויק מה הסיבה להתנהגותה. אבל האמת היא שזה לא באמת משנה מה הסיבה האמיתית כרגע להתנהגות הזאת – התגובה המומלצת זהה בכל המקרים: פשוט לא לשתף פעולה ולא לרוץ לספק את רצונה (שיתחלף כנראה ברגע שנספק אותו), אלא "לשבור את הכלים" בארשת פנים אדישה ולומר למשל: "את לא חייבת לאכול מלפפון". מובן שאחר כך יש להתייחס ולטפל בסיבה להתנהגות המרגיזה.

 

רותי אבירי, דיאטנית (צילום: יובל חן)
    רותי אבירי, דיאטנית(צילום: יובל חן)

     

    פשטידת גבינה, זוקיני ועגבניות על לחם

    הנה פטנט שחוסך הכנת בצק: טוסט שסופג את הנוזלים מהמלית ונותן בסיס טעים לפשטידה.

     

    המרכיבים (תבנית 20*30 ס"מ)

    לבסיס הפשטידה

    6-4 פרוסות לחם קלויות (אפשר ללא גלוטן)

    אפשרות: 1 שן שום, קלופה

     

    למלית

    4-3 זוקיני, פרוסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ

    1 כוס עגבניות שרי, חצויות

    2 כפות שמן זית

    2 כפיות עלי תימין

    מלח, פלפל שחור

    3 ביצים

    2 מכלים (500 גרם) גבינה לבנה

    100 גרם גבינת פטה, מפוררת

    50 גרם גבינה צהובה, מגוררת

    אפשרות: 4 כפות שמנת מתוקה

     

    ההכנה

    1. מחממים את התנור ל־190 מעלות ומרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה.

    2. מניחים את פרוסות הזוקיני והעגבניות בתבנית, בוזקים את שמן הזית ומפזרים את התימין, מלח ופלפל. אופים כ־25 דקות, עד שהירקות מתרככים ומזהיבים מעט.

    3. הבסיס: משמנים את התבנית המיועדת לפשטידה. אם רוצים, משפשפים את פרוסות הלחם הקלויות בשום. מניחים אותן בתבנית.

    4. הרכבת הפשטידה: מערבבים בקערה את הביצים והגבינות, ואם רוצים – גם את השמנת. יוצקים על הלחם. מניחים את הזוקיני והעגבניות, כך שפניהם יהיו גלויות.

    5. אופים 40-30 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת. מצננים מעט ומגישים.

      (צילום: שרית גופן, סגנון: עמה רן)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד