דבר ראשון - סלמון: מתכונים עם הדג הוורוד לראש השנה
מחפשים רעיונות לארוחת החג? לכו על סלמון: גם אתם תיהנו (פשוט ולא יקר) - וגם האורחים (חגיגי וטעים). השתכנעתם? קבלו שלושה מתכונים מעולים

סלמון בתנור ברוטב פסטו (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
סלמון בתנור ברוטב פסטו
מתכון של פאני ממגדל העמק.
כדי לקצר תהליכים, אפשר להשתמש ברוטב פסטו מוכן – אבל כדאי להוסיף לו שמן זית.
מרכיבים
5 מנות
- 1 ק"ג פילה סלמון, מחולק ל-5 נתחים
לרוטב הפסטו
- עלים מ-3 צרורות בזיליקום
- 100 גרם צנוברים
- 4 שיני שום
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה
- רוטב הפסטו: שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב, למעט שמן הזית, ומתחילים לטחון. לאחר כמה שניות מוסיפים בזרזיף דק את שמן הזית, וממשיכים לעבד עד שמתקבלת מחית אחידה.
- מניחים את נתחי הסלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה מורחים אותם בנדיבות ברוטב הפסטו. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכ-30 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מסירים מהתבנית את הניילון ומכסים אותה במקום בנייר אפייה. אופים 20 דקות.

סלמון בתנור בסילאן ורוזמרין(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
סלמון בתנור בסילאן ורוזמרין
מתכון של יפה אליהו ממושב אביטל.
מרכיבים
6 מנות
- 1.2 ק"ג פילה סלמון, חתוך ל-6 נתחים
- כמה כפות מלח גס
- 6 כפות סילאן
- עלים מכ-10 גבעולי רוזמרין
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1/2 1 כפיות פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מפזרים על הסלמון את המלח הגס ומשהים במקרר כחצי שעה. שוטפים היטב ומייבשים (מטרת השלב הזה היא להוציא ריח מהדג – לא חובה לבצע אותו).
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערית את הסילאן, הרוזמרין, שמן הזית, המלח והפלפל.
- מניחים את הסלמון בתבנית מצופה בנייר אפייה ויוצקים עליו את הרוטב.
- אופים 30 דקות. מדי כמה דקות פותחים את התנור ויוצקים על הסלמון מהרוטב שהצטבר בתחתית התבנית.

סלמון בתנור בסילאן ורוזמרין(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
סלמון בתנור עם מיונז וחרדל
מתכון של לילי ג'ינו ממגדל.
מרכיבים
4 מנות
- 800 גרם פילה סלמון, חתוך ל-4 נתחים
- 3-2 כפות שקדים פרוסים, קלויים קלות במחבת ללא שמן
לרוטב
- 2 כפות מיונז
- 1 כפית חרדל
- 6 שיני שום כתושות
- 2 גבעולי טימין
- 3/4 כוס יין לבן
- 1/4 כוס שמן זית
- מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
- מניחים את נתחי הסלמון בתבנית ויוצקים עליהם את הרוטב.
- אופים 6 דקות. מפזרים על הסלמון את השקדים הקלויים ואופים 4-3 דקות נוספות.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע