
קינוחים בריאים ציפס ירקות קראנץ
(צ'יפס ירקות קראנצ'י אפוי בתנור)
כל הכיף בקראנץ' של ירקות פריכים ובחטיף בהכנה ביתית, בתוספת בונוס בריאותי, וללא עודפי שומן, וחומרי טעם וריח המשולבים בחטיפים הקנויים. טיפ: אם רוצים לשמור על פרוסות הבטטה ישרות (הן נוטות להתקער), מניחים עליהן תבנית אפייה נוספת. אופים כ- 10 דקות, מסירים את התבנית העליונה ואופים עוד 7-5 דקות.
המרכיבים
- 2 בטטות, בקליפתן, שטופות היטב ויבשות
- 4 תפוחי אדמה לבנים, בקליפתם, שטופים ויבשים
- 2 סלקים בינוניים, קלופים
- 2 לפתות, בקליפתן, שטופות ויבשות
- 1 שורש סלרי, קלוף
- תרסיס שמן זית או קנולה
- מלח
ההכנה
.1 מחממים את התנור 190-ל מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
.2 פורסים את הירקות דק ככל האפשר (לא יותר 2 1/2-מ מ"מ( ומנגבים את הפרוסות היטב במגבת נקייה. מניחים בתבניות, כל ירק בנפרד. מרססים בשמן את הפרוסות.
.3 אופים 10-כ דקות, עד שהירקות מזהיבים ושוליהם משחימים (אין צורך להפוך).
.4 מוציאים, בוזקים מעט מלח ומגישים.
- איך שומרים? עד יומיים, בכלי אטום.