צ'יפס ירקות קראנצ'י אפוי בתנור

חייבים לנשנש משהו מלוח? במינימום מאמץ ועבודה תוכלו להכין לבד חטיף בריא ופריך מבטטות, סלק, לפת ואפילו סלרי

צ'יפס ירקות קראנצ'י אפוי בתנור (צילום: בועז לביא, סגנון: קרן ברק)
צ'יפס ירקות קראנצ'י אפוי בתנור (צילום: בועז לביא, סגנון: קרן ברק)

 כל הכיף בקראנץ' של ירקות פריכים ובחטיף בהכנה ביתית, בתוספת בונוס בריאותי, וללא עודפי שומן, וחומרי טעם וריח המשולבים בחטיפים הקנויים. טיפ: אם רוצים לשמור על פרוסות הבטטה ישרות (הן נוטות להתקער),‬ מניחים עליהן תבנית אפייה נוספת. אופים כ- 10 דקות, מסירים את התבנית העליונה ואופים עוד ‭7-5‬ דקות.

 

המרכיבים

  • 2 בטטות, בקליפתן, שטופות היטב ויבשות
  • 4 תפוחי אדמה לבנים, בקליפתם, שטופים ויבשים
  • 2 סלקים בינוניים, קלופים
  • 2 לפתות, בקליפתן, שטופות ויבשות
  • 1 שורש סלרי, קלוף
  • תרסיס שמן זית או קנולה
  • מלח

 

ההכנה

‭.1‬ מחממים את התנור ‭190-ל‬ מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.

‭.2‬ פורסים את הירקות דק ככל האפשר (לא יותר ‭2 1/2-מ‬ מ"מ( ומנגבים את הפרוסות היטב במגבת נקייה. מניחים בתבניות, כל ירק בנפרד. מרססים בשמן את הפרוסות.

‭.3‬ אופים ‭10-כ‬ דקות, עד שהירקות מזהיבים ושוליהם משחימים (אין צורך להפוך).

‭.4‬ מוציאים, בוזקים מעט מלח ומגישים.

 

  • איך שומרים? עד יומיים, בכלי אטום.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד