פינקוקי בריאות: עוג'יליה מכינה
פנקייקס בריאים - אבל מפנקים

גם בריא, גם פרווה, גם טבעוני וגם טעים? עוג'יליה מוכיחה שיש דבר כזה עם פנקייקס שיבולת שועל וקינמון שמוגשים עם סירופ מייפל

עוג'יליה דולסהפורסם: 14.09.16 11:02
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה
צילום ועריכה: עוג'יליה דולסה

לכבוד חגיגות שלושין פרקין של "ללוש" ביוטיוב ועשרה פרקין בבלוג זה נתתן לי רעיונות נהדרררררין איך לחגוג!

 

אני זה לקחתי כמה רעיונות שלכן והפכתי אותן למתכון "פינקוקי בריאות" (או בעברית מדובררררת: "פנקייק שיפּוֹן ושיבולת שועל") - ארוחת בוקר נהדררררת זה תיתן לנו כוח בלב-גוף-פה-נפש להמשיך לשלושין פרקין זה באין!

 

טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? כל מתכון כתוב מסודר ממש כאן:

 

>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מצרכין

  • 1/4 כוס קמח שיפון מלא
  • 1/4 כוס שיבולת שועל מהירה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • וויפופ קינמון
  • 2 כפות רסק תפוחין
  • 1/2 כוס חלב אתן זה אוהבין
  • 3 כפיות סילאן או מייפל, או 2 כפיות סוכר
  • שמן קנולה או ענבין לשימון מחבת

 

לתוספות
  • פצפוצי שוקולד, סירופ מייפל, פירות עונה

 

אופן הכנה

1. מערבבין בקערה בינונית כל מצרכין יבשין

2. מוסיפין כל מצרכין רטובין (חוץ משמן) ומצ'קצ'קין הכל ביחד לבלילה חלקה.

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)
     

    3. מכינין צלחת גדולה ען נייר סופג ליד כיריין אבל במרחק סביר מאש.

    4. מניחין מחבת על כיריין ומדליקין אש גבוהה.

    5. משמנין מחבת ען שמן מועדף ומנמיכין להבה לאש בינונית.

    6. בעזרת מצקת או כף גלידה שופכין בלילה לתוך מחבת ונותנין לה להתבשל עד רואין בועות בחלק עליון של פינקוק – זה לוקח בערך דקה-שתַיִין.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)
       

      7. בעדינות בעזרת תרווד הופכין פינקוק לצד שני – צד היה למטה עכשיו למעלה – ומטגנין עוד דקה.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)
         

        8. מעבירין פינקוק לצלחת הכינונו מראש וחוזרין על פעולת טיגון עד מסיימין זה בלילה.

        9. מספיגין פינקוקין משאריות שמן ומעבירין לצלחת הגשה.

        10. מפזרין מעל איזה תוספות אתן זה אוהבין. בפרק אני זה הוספתי תוספת מתוקה על כל אחד מפינקוקין וככה בסוף נוצרה לי מעין עוגת פינקוק שכבות מייפל-שוקולד – נהדר!!!

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)
           

          11. מגישין.

          12. חותכין.

          13. טועמין.

          14. מתפנקין.

          15. אוהבין.

          16. משתפין!

           

          לכל שאלה מוזמנין לכתוב לי פה בתגובות או בעמוד פייסבוק שלי.

           

          שיהיה זה שבוע מלא אנררררררגיה מתוקה!

           

          • עוג'יליה דולסה מתמחה בהכנת עוגות וקינוחים ועורכת סדנאות אפייה

           

          ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

           

          פנקייקס בריאות עם שיבולת שועל ושיפון - הגרסה המתורגמת

           

          מרכיבים

          4 פנקייקס קטנים

           

          • 1/4 כוס קמח שיפון מלא
          • 1/4 כוס שיבולת שועל מהירה
          • 1/2 כפית אבקת אפייה
          • קורט קינמון
          • 2 כפות רסק תפוחים
          • 1/2 כוס חלב (אפשר חלב צמחי)
          • 3 כפיות סילאן או מייפל, או 2 כפיות סוכר
          • שמן קנולה או ענבים

           

          לתוספות
          • פצפוצי שוקולד, סירופ מייפל, פירות העונה

           

          אופן ההכנה
          1. מערבבים בקערה בינונית את כל המרכיבים היבשים.
          2. מוסיפים את כל המרכיבים הרטובים, למעט השמן, ומערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה.
          3. מכינים ליד הכיריים צלחת גדולה מרופדת במגבות נייר.
          4. מחממים מחבת על אש גבוהה. משמנים ומנמיכים ללהבה בינונית.
          5. יוצקים מהבלילה למחבת באמצעות מצקת או כף גלידה. מטגנים דקה-שתיים, עד שמופיעות בועות על פני הפנקייק.
          6. הופכים את הפנקייק בעדינות בעזרת תרווד ומטגנים דקה נוספת.
          7. מעבירים את הפנקייק לצלחת ומכינים באותו אופן פנקייקס נוספים.
          8. סופגים מהפנקייקס עודפי שמן, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל תוספת שאוהבים. אפשר גם לערום את הפנקייקס בצלחת, ולשים בין השכבות תוספות שונות.

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          שלון!

          אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

          הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

          אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

          עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

          בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

          וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

          שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!