עוגיות שומשום פריכות מחמישה מרכיבים בלבד
למה לקנות עוגיות כשאפשר להכין אותן בכזו קלות? פשוט מערבבים כמה מרכיבים שתמיד יש בבית, שולחים לתנור - ותוך רבע שעה אפשר להתפנק

עוגיות שומשום פריכות מ-5 מרכיבים (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
כ-20 עוגיות
- 1 כוס (140 גרם) קמח תופח או 1 כוס קמח לבן מעורבב עם 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כוס (150 גרם) שומשום
- 4 כפות סוכר
- 1 ביצה
- 5 כפות שמן
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מערבבים את כל המרכיבים באמצעות כף ולאחר מכן עם הידיים, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק (אם הבצק יבש או מתפורר, מוסיפים לו בהדרגה 2-1 כפות מים).
- מרטיבים את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-2.5 ס"מ. מניחים בתבנית ומשטחים (יש לשמור על מרווחים קטנים בין העוגיות).
- אופים כ-15 דקות, עד שהקצוות של העוגיות מזהיבים (העוגיות צריכות להיות עדיין מעט רכות – הן מתקשות לאחר הצינון).
- עוד מתכונים קלים ומהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות