
פלפלים ממולאים צמחוניים עם אורז, חמוציות ובהרט (צילום: אפיק גבאי)
חכם סינגפורי אמר לי פעם: "רק מי שלא מפחד למלא את הכוס עד שגולשים ממנה המים, לבו אוהב באופן טהור ובלי גבולות – ואני רואה שאת מוזגת עם חיוך ובלי להסתכל על כמות המים שבכוס, משמע שלבך טהור".
מאז, המשפט הזה קופץ לי לראש בכל פעם שאני מוזגת שתייה – או מכינה ממולאים. אני אוהבת שהמלית יוצאת מגבולות הירק וגולשת החוצה, אוהבת להשקות את המנה ברוטב בלי גבולות - סימן לכך שהיא הוכנה באהבה אמיתית וטהורה.
- עוד מתכונים מעולים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"
מרכיבים
8-6 מנות
8-6 פלפלים מתוקים בינוניים בצבעים שונים
למלית
- 1 כוס אורז
- 1 בצל קצוץ דק
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 עגבנייה קצוצה
- 4 כפות חמוציות מיובשות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית בהרט
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
לרוטב
- 4 כפות שמן זית
- 3 עגבניות גדולות מגוררות בפומפייה
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כף רסק עגבניות
- 1 כף רכז רימונים
- 1 כף סילאן
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כף כמון
אופן ההכנה
- מניחים את האורז בקערה ויוצקים עליו מים רותחים עד לכיסוי. משרים 10 דקות ומסננים. מערבבים את האורז עם שאר מרכיבי המלית.
- חותכים את חלקם העליון של הפלפלים ושומרים את ה"מכסה". מרוקנים אותם מגרעינים.
- ממלאים כל פלפל במלית עד ל-3/4 מגובהו.
- הרוטב: יוצקים את שמן הזית לסיר רחב, מוסיפים את העגבניות המגוררות והשום ומערבבים. מניחים בזהירות את הפלפלים ומכסים אותם ב"מכסים" ששמרנו.
- מערבבים את שאר מרכיבי הרוטב עם 2 כוסות מים ויוצקים בזהירות מעל. הרוטב אמור להגיע עד ל-3/4 מגובהם של הפלפלים – אם צריך, מוסיפים מים.
- מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על אש נמוכה כ-50 דקות. מדי פעם מסירים את המכסה ו"משקים" את הפלפלים ברוטב. אם רוצים, מבשלים 40 דקות בלבד ומעבירים ל-10 דקות לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כדי לחרוך מעט את הפלפלים.