נאן ועכשיו: כך תכינו לחם הודי
במחבת עם מילוי גבינה ושום

הוא קטן ושטוח ולא דורש תנור, אבל אל תתנו לצניעות של הנאן להטעות אתכם: הבצק שלו מועשר ביוגורט, והוא מסתיר בתוכו מילוי משגע

מערכת Xnet

|

08.09.16 | 10:14

צילום: שי רוזנצוויג
צילום: שי רוזנצווייג
המתכון באדיבות האופים ברי יוגב ואורן קמלגרן, מרצים במסלול הלחם המקצועי ב"דנון- בית הספר למקצועות הקולינריה".

 

מרכיבים

כ-12 יחידות

 

  • 40 גרם (4/5 קובייה) שמרים טריים
  • 560 מ"ל ( 1/3 2 כוסות) חלב פושר
  • 12 גרם (1 כף) סוכר
  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 110 גרם חמאה מומסת
  • 270 גרם (1 כוס ועוד 2 כפות) יוגורט
  • 14 גרם (1/2 2 כפיות) מלח

 

מילוי

  • 500 גרם גבינת פניר או מוצרלה
  • שיניים קלופות מ-2 ראשי שום
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 פלפל חריף ירוק
  • 50 גרם חמאה מומסת

 

להברשה

  • 100 גרם חמאה מומסת

 

אופן ההכנה

1. מפוררים את השמרים לתוך קערה גדולה. מוסיפים את החלב והסוכר ומערבבים עם מטרפה, עד שהשמרים נמסים בחלב.

2. מוסיפים לקערה את הקמח, החמאה המומסת, היוגורט והמלח. לשים את הבצק במשך 7-6 דקות, עד שהוא אחיד, חלק ומבריק.

 

 (צילום: שי רוזנצוויג)
    (צילום: שי רוזנצוויג)

     

    3. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 60 דקות.

    4. בינתיים מכינים את המילוי: מגררים את הגבינה בפומפייה גסה לתוך קערה גדולה. קוצצים את השום, הכוסברה והפלפל, מוסיפים לקערה ומערבבים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.

     

     (צילום: שי רוזנצוויג)

       

      5. מחלקים את הבצק ל-13-12 חתיכות בגודל של כדור טניס (משקל כל כדור אמור להיות כ-150 גרם).

       

       (צילום: שי רוזנצוויג)

         

        6. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים כל כדור לעיגול בצק דק מאוד ומניחים במרכזו 2 כפות גדושות מהמילוי.

         

         (צילום: שי רוזנצוויג)

           

          7. אוספים את הבצק מהשוליים לכיוון המרכז (ראו סרטון) ומהדקים באמצע.

           

           (צילום: שי רוזנצוויג)

             

            8. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק הממולא לעיגול בעובי של 1/2 ס"מ או קצת פחות.

             

             (צילום: שי רוזנצוויג)

               

              9. מחממים מחבת על אש בינונית. מברישים את אחד הלחמים במעט חמאה מומסת ומניחים אותו במחבת כשהצד המוברש פונה כלפי מטה. מחממים כ-2 דקות, עד שצדו התחתון של הלחם מזהיב. בינתיים מברישים בחמאה גם את צדו העליון של הלחם.

               

               (צילום: שי רוזנצוויג)

                 

                10. הופכים ומחממים עוד דקה-שתיים, עד שגם צדו השני של הלחם מזהיב. מוציאים לצלחת ומברישים בעוד קצת חמאה מומסת.

                11. מכינים באותו אופן את שאר הלחמים.

                12. מגישים חם, עם עיטור של עלי כוסברה.

                 

                 (צילום: שי רוזנצוויג)

                   

                   

                  ויש גם מתכון ללחם עם טריק שמקצר את הלישה לדקה אחת! לחצו על התמונה כדי לעבור לכתבה (צילום: שי רוזנצוויג)
                  ויש גם מתכון ללחם עם טריק שמקצר את הלישה לדקה אחת! לחצו על התמונה כדי לעבור לכתבה (צילום: שי רוזנצוויג)

                   

                   

                   
                  הצג:
                  אזהרה:
                  פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
                  כשר חלבי
                  דרגת קושי בינונית
                  דירוג הגולשים (6 מדרגים)
                  לחצו על הלבבות כדי לדרג