מרכיבים
כ-12 יחידות
- 40 גרם (4/5 קובייה) שמרים טריים
- 560 מ"ל ( 1/3 2 כוסות) חלב פושר
- 12 גרם (1 כף) סוכר
- 1 ק"ג קמח לבן
- 110 גרם חמאה מומסת
- 270 גרם (1 כוס ועוד 2 כפות) יוגורט
- 14 גרם (1/2 2 כפיות) מלח
מילוי
- 500 גרם גבינת פניר או מוצרלה
- שיניים קלופות מ-2 ראשי שום
- 1 צרור כוסברה
- 1 פלפל חריף ירוק
- 50 גרם חמאה מומסת
להברשה
- 100 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה
1. מפוררים את השמרים לתוך קערה גדולה. מוסיפים את החלב והסוכר ומערבבים עם מטרפה, עד שהשמרים נמסים בחלב.
2. מוסיפים לקערה את הקמח, החמאה המומסת, היוגורט והמלח. לשים את הבצק במשך 7-6 דקות, עד שהוא אחיד, חלק ומבריק.

3. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 60 דקות.
4. בינתיים מכינים את המילוי: מגררים את הגבינה בפומפייה גסה לתוך קערה גדולה. קוצצים את השום, הכוסברה והפלפל, מוסיפים לקערה ומערבבים. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.

5. מחלקים את הבצק ל-13-12 חתיכות בגודל של כדור טניס (משקל כל כדור אמור להיות כ-150 גרם).

6. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים כל כדור לעיגול בצק דק מאוד ומניחים במרכזו 2 כפות גדושות מהמילוי.

7. אוספים את הבצק מהשוליים לכיוון המרכז (ראו סרטון) ומהדקים באמצע.

8. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק הממולא לעיגול בעובי של 1/2 ס"מ או קצת פחות.

9. מחממים מחבת על אש בינונית. מברישים את אחד הלחמים במעט חמאה מומסת ומניחים אותו במחבת כשהצד המוברש פונה כלפי מטה. מחממים כ-2 דקות, עד שצדו התחתון של הלחם מזהיב. בינתיים מברישים בחמאה גם את צדו העליון של הלחם.

10. הופכים ומחממים עוד דקה-שתיים, עד שגם צדו השני של הלחם מזהיב. מוציאים לצלחת ומברישים בעוד קצת חמאה מומסת.
11. מכינים באותו אופן את שאר הלחמים.
12. מגישים חם, עם עיטור של עלי כוסברה.

- אורן קמלגרן וברי יוגב מרצים במסלול הלחם המקצועי ב"דנון - בית הספר למקצועות הקולינריה"