בלי להזיז ביצה: עוג'יליה מכינה
חביתה טבעונית מקמח חומוס

נמנעים מביצים - או שסתם בא לכם משהו חדש ומעניין בסנדוויץ'? לעוג'יליה יש פתרון: חביתה תפוחה ונהדרררררת מקמח חומוס וקמח עדשים

עוג'יליה דולסהפורסם: 06.09.16 22:05
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה
צילום ועריכה: עוג'יליה דולסה
בתחילת זה שבוע קיבלתי הודעה מרררררגשת מילד זה ביקש מתכון לחביתת חומוס. למרות אף פען נוֹ ניסיתי להכין זה, אינסטינקט נשי שלי נוֹ יכול להישאר אדיש מול בקשה זה ילד.

 

אז בפרק חדש של "ללוש" נכין מילוי מושלן לסנדוויץ' חופש עִן חביתת חומוס ועדשין הכי מהירה זה יש - ומרוב מהירות נשאר גן זמן לממרח על בסיס קשיו. נהדרררר!

 

טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? כל מתכון כתוב כאן מסודר:

 

>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מצרכין

 

לחביתת חומוס ועדשין
  • 2 כפות קמח חומוס
  • 2 כפות קמח עדשין כתומות
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כוס מַיִן
  • מלח ופלפל לפי טען
  • אפשרות: איזה תוספת אתן זה אוהבין - בצל מטוגן/פטריות/עשבי תיבול
  • קצת שמן זית לטיגון

 

לממרח קשיו
  • 1 כוס אגוזי קשיו טבעיין זה הושרו שעה במַיִן רותחין
  • 1 כוס נוספת מַיִן רותחין
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל לפי טען
  • אפשרות: איזה תוספות אתן זה אוהבין - עשבי תיבול/שוּן/זיתין

 

אופן הכנה

 

חביתת חומוס ועדשין

1. בקערה קטנה מצ'קצ'קין קמחין, אבקת אפייה, מַיִן ומלח-פלפל עד מתקבלת בלילה חלקה.

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)

    2. מוסיפין איזה תוספות אתן זה אוהבין ומערבבין עד לאיחוד.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)

      3. מחממין במחבת קצת שמן זית ושופכין כל בלילה על מחבת.

      4. מכסין מחבת במכסה כדי לייצר סביבת אדין ומטגנין בערך דקה, עד רואין שוליין של חביתה כבר התבשלו.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)

        5. מורידין מכסה, מחדירין הופכנית בין חביתה למחבת ובעדינות בתנועה מעגלית מפרידין בין שניהן.

        6. הופכין חביתה כשצד היה כלפי מעלה עכשיו כלפי מטה ומטגנין עוד דקה אחת.

        7. מכבין זה אש ומשאירין במחבת עד הרכבת סנדוויץ'.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)

          ממרח קשיו

          1. מסננין קשיואין מתוך מַיִן ומעבירין לתוך בלנדר.

          2. מוסיפין לבלנדר כוס אחת מַיִן רותחין, מיץ לימון ומלח-פלפל לפי טען וטוחנין למחית חלקה.

          3. בודקין תיבול ומתקנין אן צריך.

          4. בשלב זה אפשר להוסיף תוספות אתן רוצין ולערבב טוב טוב.

          5. מעבירין ממרח לתוך צנצנת מעוקרת או בקבוק לחיץ אטוּן.

          6. שומרין במקרר עד לשימוש.

           

          הרכבת סנדוויץ' חופש

          1. חותכין שתי פרוסות מלֶחֶן חופש הכי טרי ומהיר זה יש.

          2. מורחין על כל אחת ממרח קשיו.

          3. מניחין חביתה על פרוסה.

          4. בשלב זה אפשר להוסיף איזה ירק אתן זה רוצין: בפרק אני זה הוספתי עגבנייה, קייל ואבוקדו אבל כל ירק אתן זה אוהבין תופס.

          5. סוגרין כל דבר נהדר זה ען פרוסת לֶחֶן שנייה.

          6. עוטפין ען מגבת נייר ושולחין לעבודה/בית ספר, או פשוט לוקחין ישר ביס.

          7. טועמין.

          8. אוהבין.

          9. שבעין.

          10. משתפין!

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)
             

            לכל שאלה או בקשה מוזמנין לכתוב לי כאן בתגובות או בעמוד פייסבוק שלי.

             

            שיהיה זה שבוע מלא למידה מתוקה לכוווולללננננוווו!

             

             

            ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

             

            חביתת חומוס - הגרסה המתורגמת

             

            מרכיבים

            חביתה גדולה

             

            • 2 כפות קמח חומוס
            • 2 כפות קמח עדשים כתומות
            • 1/2 כפית אבקת אפייה
            • 1/4 כוס מים
            • מלח
            • פלפל שחור גרוס
            • אפשרויות לתוספת: בצל מטוגן, פטריות או עשבי תיבול
            • קצת שמן זית לטיגון

             

            לממרח הקשיו
            • 1 כוס אגוזי קשיו טבעיים, שהושרו שעה במים רותחים
            • מיץ מ-1/2 לימון
            • 1 כוס נוספת מים רותחים
            • מלח
            • פלפל שחור גרוס
            • אפשרויות לתוספת: עשבי תיבול, שום או זיתים

             

            אופן ההכנה

             

            החביתה
            1. שמים בקערה קטנה את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה, המים, מלח ופלפל. מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. מוסיפים תוספת, אם רוצים, ומערבבים עד לאיחוד.
            2. מחממים במחבת קצת שמן זית ויוצקים פנימה את הבלילה. מכסים (כדי שהאדים יבשלו גם את החלק העליון של החביתה) ומטגנים כדקה, עד ששולי החביתה נקרשים.
            3. מסירים את המכסה והופכים את החביתה בזהירות באמצעות מרית. מטגנים עוד דקה, מכבים את האש ומשאירים את החביתה במחבת עד להרכבת הסנדוויץ'.

             

            ממרח הקשיו
            1. מסננים את אגוזי הקשיו ומעבירים לבלנדר. מוסיפים את מיץ הלימון, כוס מים רותחים, מלח ופלפל, וטוחנים למחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
            2. מוסיפים תוספת, אם רוצים, ומערבבים עד לאיחוד.
            3. מעבירים את הממרח לצנצנת מעוקרת או לבקבוק לחיץ אטום.
            4. שומרים במקרר עד לשימוש.

             

            ההגשה
            1. מורחים שתי פרוסות לחם בממרח הקשיו ומכינים סנדוויץ' עם החביתה וירקות שונים (למשל, עגבנייה, קייל ואבוקדו).

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            שלון!

            אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

            הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

            אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

            עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

            בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

            וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

            שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!