כדורי קפה ושוקולד

חטיפי שוקולד טבעוניים בגרסה ביתית טובה יותר: עם פתיתי כוסמין, שמן קוקוס, חמאת בוטנים וטוויסט ממזרי של קפה

כדורי קפה ושוקולד (צילום: נטע-חן ליבנה)
כדורי קפה ושוקולד (צילום: נטע-חן ליבנה)

את כדורי השוקולד הנפלאים שלפניכם הכנתי עם הבלוגרית מור מ-MorCake. הם קלים להכנה, עשירים בסיבים תזונתיים, ותוספת הקפאין מעניקה להם אפקט מעורר.  

 

המרכיבים

(ל-45 כדורים)

  • 2 כוסות פתיתי כוסמין (להשיג בחנויות טבע)
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כף קפה נמס
  • 1/4 כוס מים רותחים
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים
  • 1/2 כוס פצפוצי שוקולד מריר
  • 2 כפות קקאו איכותי
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • 1/2 כוס חלב קוקוס
  • קורט מלח גס

לציפוי:

  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1/2 כפית פולי קפה גרוסים

 

 

ההכנה:

1. ממיסים את הסוכר והקפה במים הרותחים

2. מחממים בסיר קטן את תמיסת הקפה והסוכר, חמאת הבוטנים, פצפוצי השוקולד, הקקאו, שמן הקוקוס וחלב הסויה עד שמתקבל מרקם אחיד וחלק. מסירים מהאש, מוסיפים את המלח ומערבבים. מוסיפים את פתיתי הכוסמין ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. מניחים לצינון.

3. מרטיבים מעט את הידיים, ויוצרים מהעיסה כדורים קטנים. מפזרים בצלחת את תערובת הקקאו והקפה ומגלגלים בה את הכדורים. מאחסנים במקרר בכלי אטום עד כשבוע.

 

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג