צילום: שי יחזקאל

תכננתי, שבעתי: תפריט הכריכים והפינוקים השבועי של חלי ממן

מי אמר שאי אפשר לאכול מצוין ולרזות לקינוח? חלי ממן מציגה תפריטים מגוונים וסופר משביעים לסופ"ש המאתגר ולשאר ימות השבוע

לאכול מצוין ולרזות (צילום: Shutterstock)
לאכול מצוין ולרזות (צילום: Shutterstock)
  • בשיתוף חלי ממן

 

תפריט כריכים

 יש לבחור אפשרות אחת בכל ארוחה:

 

ארוחת בוקר

  • 2 פרוסות לחם קל + כף גבינה 5% + פרוסות חציל ופלפל קלוי
  • פיתה קלה (80 קלוריות) + פרוסת גבינה בולגרית 5% + עלי בזיליקום + עגבנייה

 

ארוחת ביניים

  • לחמנייה קלה (80 קלוריות) + כף חומוס + מלפפון חמוץ + תפוח
  • 2 פרוסות לחם קל + כף קוטג' 5% + ירקות + אגס

 

ארוחת צהריים

  • פיתה קלה (80 קלוריות) + 2 יחידות שניצל תירס לייט + סלט עלים ירוקים
  • פיתה קלה (80 קלוריות) + 150 גרם פסטרמה לייט + ירקות קלויים

 

ארוחת ביניים

  • לחמנייה קלה (80 קלוריות) + כפית דבש + כפית טחינה גולמית + בננה
  • 2 פרוסות חלה קלה + כף טונה + עגבנייה + תמר מג'הול

 

ארוחת ערב
  • 2 פרוסות לחם קל קלוי + אומלט פטריות מביצה אחת + פרוסת גבינה בולגרית מעודנת 5% + סלט חסה ועגבניות שרי
  • פיתה קלה (80 קלוריות) + פרוסת גבינה צהובה + כף טונה + כף טחינה מוכנה משומשום מלא + סלט כרוב

 

ארוחת לילה
  • יוגורט טבעי 1.5% + תפוח
  • שלגון חלבי (עד 80 קלוריות) + אפרסק

 

>> ניוזלטר מנטה - קבלי את הטיפים הכי שווים שלנו לתזונה, כושר, דיאטה וחיים טובים - ישירות אצלך במייל

 

תפריט שישי

ארוחת בוקר: 2 פרוסות לחם קל + 2 כפות גבינה 5% + ירקות חתוכים + שתייה חמה ארוחת ביניים: גביע יוגורט טבעי 1.5% + פרי

ארוחת צהריים: 2 פרוסות לחם קל + שקשוקה מביצה אחת + כף טחינה מוכנה + סלט ירקות

ארוחת ביניים: תפוח

ארוחת ערב: 1/4 כוס יין לקידוש + 2 פרוסות חלה קלה + מרק ירקות + ירקות מבושלים + סלטים (ללא שמן או רטבים); מנה ראשונה: פילה דג קטן אפוי או מבושל (ללא שמן);  מנה עיקרית: שוק עוף או פרוסת בשר בקר + תפוח אדמה קטן או 3 כפות אורז

ארוחת לילה: 1/2 כוס לפתן או כוס סלט פירות + 14 שקדים

 

תפריט שבת

ארוחת בוקר: 2 פרוסות חלה קלה + כפית טחינה גולמית + כפית סילאן או דבש

ארוחת ביניים: תפוח

ארוחת צהריים: 1/4 כוס יין לקידוש + טעימה קטנה מהחלה "המוציא" + סלטים (ללא שמן או רטבים); מנה עיקרית: 3 כפות תבשיל חמין + פרוסת בשר בקר או 1/4 עוף + סלט ירקות + ירקות קלויים בגריל; לקינוח: כוס סלט פירות או כל מנת פרי אחרת

סעודה שלישית: פילה דג קטן או ביצה קשה + כף טחינה + 2 פרוסות חלה קלה + סלט ירקות גדול

ארוחת ערב: 2 פריכיות אורז + 2 כפות גבינה 5% + כף אבוקדו + ירקות

ארוחת לילה: 3 אגוזי מלך + פרי

 

בסופ"ש:

  • מומלץ להכין מראש סלטים לסוף השבוע (ללא שמן): חצילים או פלפלים קלויים, סלט גזר מרוקאי ועוד.
  • בערב שבת אפשר להמיר את ארוחת הלילה למנה אחרונה בארוחת השבת.
  • זכרו - עונג שבת, אין פירושו אכילה מופרזת. שבת שלום ובהצלחה!

 

ועוד כמה הנחיות לדרך:

  • מומלץ להתחיל את הארוחה הראשונה עד שעה מהיקיצה.
  • המרווח בין ארוחה לארוחה נע בין שעה וחצי לשלוש שעות.
  • אין חשיבות לסדר הארוחות, ניתן להחליף בין ארוחה אחת לארוחה שנייה במלואה.
  • לא ניתן לפצל, לצרף או לדלג על ארוחה.
  • ניתן לשלב ירקות בכל ארוחה בשפיות ובצלילות הדעת.
  • יש לשתות מינימום 12 כוסות מים ביום (ניתן לגוון בתה צמחים, משקה דיאטתי, סודה).
  • מומלץ לשלב פעילות גופנית מתונה - הליכה במשך שעה, שלוש פעמים בשבוע.

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד