בורגול עם בצל ופטריות (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
4-3 מנות
- 1 כוס בורגול עבה או גס
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים גדולים, קצוצים
- 2 סלסילות פטריות שמפיניון או פורטובלו טריות, קצוצות
- לתיבול: 1/4 כפית מלח, 4 כפות רוטב סויה,1 כף סילאן, קמצוץ פלפל שחור, 1 כפית צ'ילי חריף (לא חובה)
אופן ההכנה
- שמים את הבורגול במסננת ושוטפים כחצי דקה מתחת למי הברז. מסננים, מעבירים לקערה ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. משרים 20-15 דקות, עד שהבורגול מתרכך. מעבירים למסננת ושומרים בצד.
- מחממים את השמן בסיר שטוח ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 8-6 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפטריות מתרככות.
- מוסיפים את הבורגול ואת מרכיבי התיבול. מבשלים 3-2 דקות נוספות, תוך ערבוב.
- עוד מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...