בורגול עם בצל ופטריות

רוצים ארוחה מהירה? השרו בורגול רבע שעה במים, הקפיצו כמה דקות עם פטריות ובצל - וקבלו מנה מעולה שגם הילדים יאהבו

אפרת סיאצ'יפורסם: 03.09.16 21:30
בורגול עם בצל ופטריות (צילום: אפרת סיאצ'י)
בורגול עם בצל ופטריות (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

4-3 מנות

 

  • 1 כוס בורגול עבה או גס
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים
  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון או פורטובלו טריות, קצוצות
  • לתיבול: 1/4 כפית מלח, 4 כפות רוטב סויה,1 כף סילאן, קמצוץ פלפל שחור, 1 כפית צ'ילי חריף (לא חובה)

 

אופן ההכנה

  1. שמים את הבורגול במסננת ושוטפים כחצי דקה מתחת למי הברז. מסננים, מעבירים לקערה ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. משרים 20-15 דקות, עד שהבורגול מתרכך. מעבירים למסננת ושומרים בצד.
  2. מחממים את השמן בסיר שטוח ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות ומערבבים. מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך 8-6 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפטריות מתרככות.
  3. מוסיפים את הבורגול ואת מרכיבי התיבול. מבשלים 3-2 דקות נוספות, תוך ערבוב.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...