עוגת לימונענע

לימון ונענע הם שילוב מרענן ליום חם, ומושלמים גם ביום סגריר אז למה לא להכין מהם גם עוגה? (ותמיד אפשר להגיש עם כוס לימונענע קרה, או תה חם)

עוגת לימונענע (צילום: דן לב, סגנון: פסי ברניצקי)
עוגת לימונענע (צילום: דן לב, סגנון: פסי ברניצקי)

 

המרכיבים

(תבנית קוגלהוף או 2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)

 

  • 200 גרם חמאה, רכה
  • 1/2 1 כוסות + 2 כפות שטוחות (320 גרם) סוכר
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס עלי נענע, נקיים מגבעולים ועוקצים וקצוצים דק
  • 2 כפיות קליפת לימון מגוררת
  • 3 כוסות (320 גרם) קמח תופח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח דק
  • 1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה או יוגורט
  • 3 כפות (40 גרם) חלב
  • 3 כפות (40 גרם) מיץ לימון

 

לסירופ

 

  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ לימון
  • 4 כפות מים
  • 1/4 כוס + 3 כפות (85 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס עלי נענע, נקיים מגבעולים ועוקצים וקצוצים דק
  • להגשה: אבקת סוכר

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2. שמים בקערת המערבל או מעבד המזון עם וו הגיטרה את החמאה והסוכר ומערבלים כ־3 דקות לקרם בהיר, אחיד ומעט תפוח. ממשיכים לערבל ומוסיפים את הביצים בהדרגה, עד שהן נבלעות לגמרי בבלילה. מוסיפים את הנענע וקליפת הלימון, מערבלים קלות.

3. מנפים לקערה נפרדת את הקמח, הסודה לשתייה והמלח. מערבבים.

4. מפעילים את המערבל במהירות איטית ומוסיפים לסרוגין את תערובת הקמח, השמנת, החלב ומיץ הלימון. מערבלים רק עד שנוצרת עיסה חלקה.

5. יוצקים לתבנית ואופים 55-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח (אם אופים את העוגה בתבנית קוגלהוף, מומלץ לנעוץ את הקיסם בכמה מקומות, מכיוון שהאפייה אינה שווה לפעמים). מוציאים ומצננים בתבנית כחצי שעה.

6. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים את כל מרכיביו בסיר ומביאים לרתיחה. מסננים. יוצקים את הסירופ על העוגה (אחרי הצינון בתבנית) ומניחים עד לספיגה מלאה. מצננים לגמרי, מחלצים מהתבנית, מפדרים באבקת סוכר ומגישים.

 

  • זמן הכנה: כחצי שעה (ללא אפייה)
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד שבוע במקרר 

 

  (צילום: טל עבודי)
    (צילום: טל עבודי)

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג