מנגו אחרון: רגע לפני סוף העונה,
שלבו את הפרי בעוגה עם שוקולד

חם לכם? עשו כמו עוג'יליה, ונצלו את המנגואים כל עוד הם עדיין כאן כדי להכין מהם עוגה צוננת בציפוי שוקולד שלא דורשת אפייה

עוג'יליה דולסהפורסם: 31.08.16 10:15
צילון ועריכה: עוג'יליה דולסה
צילום ועריכה: עוג'יליה דולסה
השבוע אני זה הרגשתי כומו אייפון התחמן יותר מדי. אתן זה באתן לעזרת חברה ונתתן לי רעיונות נהדררררררין לפרק של היון! בזכותכן קבלנו מתכון לעוגה קיצית נהדררררררת! טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? כל מתכון כתוב כאן מסודר:

 

>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!

 

מצרכין

לתבנית בקוטר 24 ס"מ

 

לתחתית
  • 1 חבילה תמרין מגולענין בוואקון או 400 גרן תמרי מג'הול מגולענין
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 100 גרן שקדין פרוסין

 

למלית
  • 2 מנגו מאיה - בערך 300 גרן
  • 1/4 כוס סילאן בלי תוספת סוכר
  • מיץ מלימון שלן
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 פחיות קרן קוקוס אחרי ישבו במקרר לפחות לילה

 

לציפוי
  • 250 גרן שוקולד מריר 70%
  • 1 פחית קרן קוקוס
  • קמצוץ מלח

 

אופן הכנה

1. בקערה גדולה לשִׁין כל חומרין של תחתית עד מתקבל בצק פירותי גמיש ודביק.

2. מכינין תבנית מרופדת בנייר אפייה - עדיף לצפות דפנות של תבנית ען שקף כדי להקל על חילוץ של עוגה בסוף (אפשר למצוא שקף כזה בכל חנות מתמחה באפייה או חנויות לכלין חד פעמיין).

3. מניחין בצק פירותי באמצע תחתית של תבנית ומהדקין אותו עד הוא מצפה כל תחתית עד דפנות של תבנית טוב טוב טוב.

 

 (צילום: עוג'יליה דולסה)
     

    4. מכניסין תבנית לתוך מקפיא בזמן ממשיכין ען מלית.

    5. בעזרת סכין חותכין מנגואין לקוביות נקיות מקליפה של פרי.

    6. מעבירין כל חתיכות לתור בלנדר.

    7. מוסיפין לבלנדר סילאן ומיץ לימון.

    8. טוחנין הכל למחית חלקה.

    9. מעבירין כל מחית לתוך סיר ומדליקין אש נמוכה.

    10. מערבבין קורנפלור עם קצת מַיִן ומוסיפין לסיר.

    11. מערבבין הכל טוב טוב בעזרת כף עץ או לקקן מסיליקון עד מחית שלנו משנה מרקן לסמיך יותר ורואין בועה ראשונה של רתיחה.

    12. מסירין מיד מאש.

     

     (צילום: עוג'יליה דולסה)
       

      13. בעדינות פותחין שתי פחיות קרן קוקוס ומוסיפין לתוך סיר רק חלק לבן של קרן.

      14. מערבבין טוב טוב טוב עד לאיחוד צבע.

      15. מוציאין תחתית מתוך מקפיא ושופכין עליה כל מלית.

      16. מחזירין למקפיא עד התייצבות.

       

       (צילום: עוג'יליה דולסה)
         

        17. בינתיין מכינין ציפוי: ממיסין שוקולד ופחית שלמה קרן קוקוס - גן קרן וגן נוזל - במיקרו בפולסין קצרין. מערבבין טוב טוב עד לאיחוד קרן שוקולדי חלק ונהדר.

        18. מוסיפין קמצוץ מלח ומערבבין עד רגע עד הוא נספג בקרן.

        19. מוציאין עוגה מתוך מקפיא ויוצקין מעליה כל קרן.

        20. מחזירין למקרר להתייצבות עד להגשה.

         

         (צילום: עוג'יליה דולסה)
           

          21. מחלצין עוגה מתוך תבנית.

          22. מקשטין בחתיכות מנגו טרי ושקדין פרוסין.

          23. חותכין.

          24. מגישין.

          25. טועמין.

          26. מתקררין.

          27. אוהבין.

          28. משתפין!

           

           (צילום: עוג'יליה דולסה)
             

            לכל שאלה מוזמנין לכתוב לי כאן בתגובות או בעמוד פייסבוק שלי.

             

            שיהיה זה שבוע קריר בחוץ וחן בלב מלא אהבה מתוקה!!!!

             

             

            ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

             

            עוגת פירות קיציים ושוקולד – הגרסה המתורגמת

             

            מרכיבים

            תבנית בקוטר 24 ס"מ

             

            לתחתית
            • 1 חבילה (400 גרם) תמרים מגולענים בוואקום או 400 גרם תמרי מג'הול מגולענים
            • מיץ מ-1/2 לימון
            • 100 גרם שקדים פרוסים

             

            למלית
            • 2 מנגו (רצוי מזן מאיה) – בערך 300 גרם
            • 1/4 כוס (60 מ"ל) סילאן ללא תוספת סוכר
            • מיץ מלימון שלם
            • 2 כפות קורנפלור
            • 2 פחיות קרם קוקוס, שהיו במקרר לפחות 8 שעות

             

            לציפוי
            • 250 גרם שוקולד מריר 70%
            • 1 פחית קרם קוקוס
            • קמצוץ מלח

             

            לקישוט
            1. קוביות מנגו
            2. שקדים פרוסים

             

            אופן ההכנה
            1. מרפדים תבנית בנייר אפייה. אם רוצים, מצפים את דפנות התבנית בשקף, כדי להקל על חילוץ העוגה בסוף.
            2. לשים את כל מרכיבי התחתית בקערה, עד שמתקבל בצק גמיש ודביק.
            3. מניחים את הבצק במרכז התבנית ומהדקים אותו היטב, עד שהוא מצפה את כל התחתית בשכבה אחידה. מכניסים את התבנית למקפיא.
            4. המלית: מקלפים את המנגואים, פורסים אותם לקוביות ומעבירים לבלנדר. מוסיפים את הסילאן ומיץ הלימון וטוחנים למחית חלקה.
            5. מעבירים את מחית המנגו לסיר ומבשלים על אש קטנה.
            6. בינתיים מערבבים בקערית את הקורנפלור עם 1/4 כוס מים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
            7. מוסיפים את בלילת הקורנפלור לסיר. ממשיכים לבשל, תוך ערבוב בכף עץ או לקקן, עד שהמחית מסמיכה ורואים בועה ראשונה של רתיחה. מורידים מיד מן האש.
            8. פותחים בעדינות את קופסאות קרם הקוקוס, מוציאים מהן רק את הקרם הלבן שהצטבר למעלה ומוסיפים לסיר. מערבבים היטב לתערובת אחידה.
            9. מוציאים את התבנית מהמקפיא, יוצקים על התחתית את המלית ומחזירים למקפיא, להתייצבות.
            10. הציפוי: ממיסים יחד את השוקולד וקרם הקוקוס במיקרוגל או בסיר. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את השוקולד וקרם הקוקוס בסיר קטן (או בקערת נירוסטה), ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
            11. מוסיפים לציפוי קמצוץ מלח ומערבבים.
            12. מוציאים את העוגה מהמקפיא ויוצקים עליה את קרם השוקולד. מחזירים למקרר לשעה לפחות, להתייצבות.
            13. מחלצים את העוגה מהתבנית, מקשטים בקוביות מנגו ושקדים פרוסים ומגישים.

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            שלון!

            אני עוּגִ'ילְיָה דולסה, אנרגנטינאית בת שלושין.

            הגעתי לארץ לפני 10 שנין מקורדובה בארגנטינה, התאהבתי במנטליות ישראלית ונשארתי (:

            אני מאמינה גדולה מאוד באוכל!!! כי מה עוד יכול לחבר בין כל אנשין בעולן, נוֹ משנה כמה הן שונין? (כל עוד עושין זה באהבה, כן?)

            עִן כמה ארץ שלכן מסובכת, אמא שלי תמיד היתה אומרת: "עוג'יליה, גברין הכי יפין תמצאי בארץ של קודש!" וכולן יודעין – אמא תמיד צודקת! אבל קצת נסחפתי.. התכוונתי פשוט להגיד זה בארץ ישראל יש כל כך הרבה יופי בכל כך הרבה צורות, טעמין ומרקמין שאיך אפשר נו להישאר לגור בה???

            בזמן אחרון החלטתי להעביר חלק מיֵדע זה צברתי לכל מי זה רוצה לקחת וככה נולדה תוכנית בישול אינטרנטית: "ללוש - מתכונין שאפשר לגמור בשלוש דקות". מזמינה אתכן להצטרף אלי למסע טעינה בתוך אהבה מתוקה של מטבח שלי.

            וגן כמובן אשמח זה מאוד לשמוע מה מעניין אתכן, מה מרגש אתכן ומה חסר לכן - כדי לב שלכן יהיה פתוח יותר, מלא יותר, אוהב יותר!

            שיהיה זה יוֹן מלא אהבה מתוקה!!