גספצ'ו עם תוספת
של קוסקוס מלא

כשהחום מסרב לעזוב, צריך לאחד כוחות: שדכו מרק גספצ'ו לקוסקוס מלא - ותקבלו מנה מרווה, צוננת ומשביעה

גספצ'ו עם קוסקוס מלא (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
גספצ'ו עם קוסקוס מלא (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

מרכיבים

6 מנות

 

  • 1 שקית (350 גרם) קוסקוס מלא
  • מים רותחים
  • 1 כף שמן זית

 

למרק הגספצ'ו

  • 8 עגבניות בשלות
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום טריים
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1/2 פלפל אדום חריף
  • 2 מלפפונים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  • הגספצ'ו: מרתיחים מים בסיר בינוני. חורצים בעדינות צורת X בבסיס העגבניות וחולטים אותן במים הרותחים כחצי דקה. מוציאים, מצננים קלות וקולפים את העגבניות. חותכים אותן לרבעים.
  • מעבירים את רבעי העגבניות לקערת מעבד המזון. מוספים את החומץ, הבזיליקום, רסק העגבניות והפלפל החריף ומעבדים למרק אחיד. יוצקים לקערה, מוסיפים את המלפפונים, מלח ופלפל ומערבבים. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות.
  • הקוסקוס: שמים את הקוסקוס בקערה ויוצקים מים רותחים עד כיסוי כמעט מלא. מוסיפים את השמן, מלח ופלפל ומערבבים היטב. משהים 5 דקות ומאווררים את הקוסקוס בעזרת שני מזלגות. מניחים לצינון (אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר).
  • ההגשה: מניחים בתחתית כל כלי הגשה כף-שתיים מהקוסקוס. יוצקים ממרק הגספצ'ו. אם רוצים, מוסיפים קוביות קרח ומגישים מיד.

 

איך שומרים?

  • שומרים את המרק והקוסקוס בנפרד, עד 3‬ ימים במקרר.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג