גספצ'ו עם קוסקוס מלא (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
מרכיבים
6 מנות
- 1 שקית (350 גרם) קוסקוס מלא
- מים רותחים
- 1 כף שמן זית
למרק הגספצ'ו
- 8 עגבניות בשלות
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
- 1/4 כוס עלי בזיליקום טריים
- 1 כף רסק עגבניות
- 1/2 פלפל אדום חריף
- 2 מלפפונים, קלופים וחתוכים לקוביות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- הגספצ'ו: מרתיחים מים בסיר בינוני. חורצים בעדינות צורת X בבסיס העגבניות וחולטים אותן במים הרותחים כחצי דקה. מוציאים, מצננים קלות וקולפים את העגבניות. חותכים אותן לרבעים.
- מעבירים את רבעי העגבניות לקערת מעבד המזון. מוספים את החומץ, הבזיליקום, רסק העגבניות והפלפל החריף ומעבדים למרק אחיד. יוצקים לקערה, מוסיפים את המלפפונים, מלח ופלפל ומערבבים. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות.
- הקוסקוס: שמים את הקוסקוס בקערה ויוצקים מים רותחים עד כיסוי כמעט מלא. מוסיפים את השמן, מלח ופלפל ומערבבים היטב. משהים 5 דקות ומאווררים את הקוסקוס בעזרת שני מזלגות. מניחים לצינון (אפשר להכין עד יום מראש ולשמור במקרר).
- ההגשה: מניחים בתחתית כל כלי הגשה כף-שתיים מהקוסקוס. יוצקים ממרק הגספצ'ו. אם רוצים, מוסיפים קוביות קרח ומגישים מיד.
איך שומרים?
- שומרים את המרק והקוסקוס בנפרד, עד 3 ימים במקרר.