ברכה בן חיים: "מחכה שיבוא המשיח ואז אוכל להלביש את אימהותנו"

היא עוד לא בת 19, אבל כבר מלבישה את מובילות דעת הקהל של המגזר הדתי וזוכה לכותרות בעולם. הכירו את המעצבת שרואה בשליחות שלה להלביש נשים בצניעות

מירי בן-דוד ליוי פורסם: 07.09.16 08:44

לברכה בן חיים ("עוד מעט בת 19"), חרדית מירושלים, לא באמת אכפת ממרימי הגבה שציפו כי תהיה היום עסוקה בדברים אחרים. מי שהפכה למעצבת אופנה מוכרת כבר בגיל 18, מלבישה כעת את כל מובילות דעת הקהל במגזר הדתי והחרדי, ואף זוכה לכותרות בעולם מעיתונאים שמסמנים אותה כקול מרענן.

 

>> מוזמנים לעשות לנו לייק בפייסבוק

 

"תמיד אהבתי ונמשכתי לתחום, וכשהייתי מחפשת בגד לאירוע, חג או סתם ליומיום, הרגשתי שזו ממש משימה. זה היה עול", אומרת בן חיים, "לא מצאתי משהו שאני אוהבת ב-100 אחוז. על מנת להתגבר על זה, יצרתי שילובים משלי כדי להגיע לתוצאה מקורית".

 

"אני חושבת שכל אדם בורך בכישרון מסוים, והקדוש ברוך הוא לא נתן לאף אחד יותר מהשני. נתתי הכול למען הלקוחות שלי, והיום יש לי הזמנות מכל העולם". ברכה בן חיים (צילום: רותם ברק)
    "אני חושבת שכל אדם בורך בכישרון מסוים, והקדוש ברוך הוא לא נתן לאף אחד יותר מהשני. נתתי הכול למען הלקוחות שלי, והיום יש לי הזמנות מכל העולם". ברכה בן חיים(צילום: רותם ברק)

     

    כמו מעצבות רבות אחרות, התסכול מחיפוש אחר בגדים לעצמה גרם לה להירשם לחוג תפירה. "שם גיליתי בדיוק מה אני אוהבת. מהנקודה הזאת, זה התגלגל די מהר. על כל דגם שתפרתי קיבלתי אינספור מחמאות, היו עוצרים אותי ברחוב לשאול איפה קניתי אותו. החלטתי שאם אני טובה במשהו, כדאי שכולם ייהנו ושגם אני ארוויח מזה. אחותי עוסקת באופנה והיא כל הזמן עודדה, דחפה וגם לימדה אותי איך הדברים עובדים. היא נתנה את הדחיפה הראשונה ואיתה ארגנתי את יום הצילומים הראשון שלי".

     

    "יש לי עוד דרך ארוכה להגשים את עצמי בתחום". עיצובים של בן חיים (צילום: רפאל מזרחי)
      "יש לי עוד דרך ארוכה להגשים את עצמי בתחום". עיצובים של בן חיים(צילום: רפאל מזרחי)

       

      כשהביקוש גבר והיא מצאה את עצמה תופרת עד השעות הקטנות של הלילה מדי יום, גייסה שורה של תופרות פרטיות. "הבנתי שמכאן אין לי ברירה אלא לגדול ולקפוץ למים העמוקים. זה דרש הרבה אומץ והשקעה, אבל ידעתי שנועדתי לזה – שהשליחות שלי היא להלביש נשים בצניעות, שירגישו טוב עם המצווה ולא מתוסכלות. שהן לא 'ליד', אלא כמו כל פאשניסטה אחרת בעולם".

       

      קיבלת גם ביקורות פחות מפרגנות?

      "קיבלתי משובים מלקוחות ולפעמים גם הבעלים שלהן הגיבו, וכל הערה התקבלה באהבה. הכי לומדים מטעויות. במקביל, כל הזמן קיבלתי עידוד מהמשפחה. תמיד יהיו אנשים שלא יאמינו, אבל אני מאמינה בעצמי מאוד וקשה להזיז אותי מהחלטות. אני חושבת שכל אדם בורך בכישרון מסוים, והקדוש ברוך הוא לא נתן לאף אחד יותר מהשני. נתתי הכול למען הלקוחות שלי, והיום יש לי הזמנות מכל העולם".

       

      "ידעתי שנועדתי לזה – שהשליחות שלי היא להלביש נשים בצניעות, שירגישו טוב עם המצווה ולא מתוסכלות" (צילום: רפאל מזרחי)
        "ידעתי שנועדתי לזה – שהשליחות שלי היא להלביש נשים בצניעות, שירגישו טוב עם המצווה ולא מתוסכלות"(צילום: רפאל מזרחי)

         

         

        עד לא מזמן הסתפקה בן חיים בנקודות מכירה בירושלים (בשכונות בית וגן ורמת אשכול) ובבוטיק בבני ברק שמחזיק מותגים שונים, אולם לאחרונה החלה למכור בבוטיק בלונדון, הושק אתר אונליין של המותג ויש תוכניות גם לבוטיק במיאמי והתעניינות מכיוון יפן. בכתבה של העיתון היפני הפופולארי Ymiyuri, הנמכר בתשעה מיליון עותקים, הופיעה בן חיים כחלק מרשימה של צעירים מבטיחים ומצליחים בעולם, שמביאים שינוי.

         

        "טבעי שזה מסקרן יפנים לשמוע שיש בישראל בחורה צעירה, דתייה, שמתעסקת באופנה ומצליחה בתחום", היא אומרת, "הם הגיעו אליי הביתה והמעמד היה מרגש. זה הישג אישי בשבילי, אבל מייצג את ישראל בכלל".

         

        "זה הישג אישי בשבילי, אבל מייצג את ישראל בכלל". עם נציג העיתון היפני Ymiyuri (צילום: רבקה אהרון)
          "זה הישג אישי בשבילי, אבל מייצג את ישראל בכלל". עם נציג העיתון היפני Ymiyuri(צילום: רבקה אהרון)

           

          מה עניין אותם במיוחד?

          "היו כמה פגישות איתם. בפגישה הראשונה הסברתי מי הם החרדים ומה המסגרת של הצניעות, והם התעניינו איזה סוג של חינוך קיבלתי בבית. בהמשך הם התלוו אליי ליום צילומים ושאלו מה מקור ההשראה שלי ואיך קורה שבחורה בת 18 פותחת עסק עצמאי. הסברתי להם שצריך באמת לרצות את זה, לדעת שאתה תיתן הכול בשביל להצליח וגם תוותר על דברים אחרים. ואם אתה מאמין במשהו ועושה אותו כמו שצריך – ההצלחה מגיעה באופן אוטומטי.

           

          "צריך להבין שמדובר בכתב שתפקידו בארץ הוא לסקר את הסכסוך הערבי-ישראלי, ומהר מאוד הבנתי שיצא לו פחות לסקר את הצד היהודי. הפגישה איתי היתה פורצת דרך גם מבחינתו, כי הגשתי צד קצת אחר, מחבר. הוא הגיע אליי עם אמונה שמה שמכשיל אותי זה הגבולות שלי וכביכול המגבלות, אבל הצלחתי להסביר לו שזו הברכה שלי, שזה מה שמוביל ומגדיל אותי".

           

           

          למעלה: דריה ניקולאווה, דוגמנית ובלוגרית מרוסיה, בבגדים של בן חיים

           

          לי-אור סטבסקי, בלוגרית וסטייליסטית מובילה במגזר הדתי, בעיצוב של בן חיים (צילום: ציפי וייס)
            לי-אור סטבסקי, בלוגרית וסטייליסטית מובילה במגזר הדתי, בעיצוב של בן חיים(צילום: ציפי וייס)

             

            באותה כתבה הופיעו לצד בן חיים צעירים מרשימים כמו מלאלה יוספזאי בת ה-19, שקיבלה פרס נובל לשלום על מאבקה נגד דיכוי ילדים ובני נוער באפגניסטן ויצאה נגד משטר הטליבאן. בעקבות החשיפה, הזמין עיתון נוער יפני אחר את בן חיים לראיון אישי.

             

            את מרגישה שהגעת לפסגה?

            "עדיין לא. אני שמחה על כל צעד והצלחה, קטנים כגדולים, אבל זה עוד מוקדם. יש לי עוד דרך ארוכה להגשים את עצמי בתחום. אם מדברים על שלום דרך אמנות ואופנה, אז החלום שלי היום הוא שכולם יראו את היופי האמיתי שבצניעות".

             

            "תמיד יהיו אנשים שלא יאמינו, אבל אני מאמינה בעצמי מאוד וקשה להזיז אותי מהחלטות" (צילום: רפאל מזרחי)
              "תמיד יהיו אנשים שלא יאמינו, אבל אני מאמינה בעצמי מאוד וקשה להזיז אותי מהחלטות"(צילום: רפאל מזרחי)

               

              יש מישהי מסוימת שאת חולמת להלביש?

              "ודאי. יש לא מעט נשים מהעולם, אבל הכי אני רוצה שיבוא המשיח ואז אוכל להלביש את אימהותנו – שרה, רבקה, רחל ולאה. אמרו שהן היו נשים יפות. מחכה להן בבוטיק שלי בירושלים – אמן שבקרוב ממש!"

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
              עיתונאית, בלוגרית וכתבת "זמנים מודרניים". אני אוהבת להוכיח לעולם שאופנה צנועה זה הכי שיק בעולם, אם כי לפעמים מדובר באתגר לא פשוט. לעוד פוסטים שלי, היכנסו לבלוג החצאית והירשמו לקבלת פוסטים חדשים על ידי הזנת האימייל שלכם. חוץ מזה, יש לי מועדון נטוורקינג לנשים דתיות ועצמאיות שנקרא "מועדון החצאית" והוא פועל בגבעת שמואל, ירושלים ורעננה