
ארטיק בננה-נוטלה מ-3 מרכיבים (צילום: סיון שטרנבך)
שלושה מרכיבים בלבד, סיבוב קצר בבלנדר - ואת שאר העבודה עושה המקפיא: תודו שמדובר במתכון ממוטט!
את הרעיון גנבנו לאור יום מהבלוג המקסים Preety. Simple. Sweet. התרומה שלנו היא הוספת הפקאן הסיני, שיהיה קצת קראנץ'.
מרכיבים
כ-6 ארטיקים (תלוי בגודל התבניות)
- 4 בננות בשלות
- 1/2 כוס (120 מ"ל) נוטלה (אם רוצים, אפשר להוסיף עוד כף-שתיים)
- 1/4 כוס (60 מ"ל) יוגורט
- לציפוי (לא חובה): אגוזי פקאן סיניים כתושים
אופן ההכנה
- שמים במעבד מזון או בבלנדר את הבננות, הנוטלה והיוגורט. מעבדים עד לקבלת בלילה אחידה ויוצקים לתבניות. אם רוצים לקשט את הארטיקים, מפזרים בתבניות אגוזים לפני שיוצקים לתוכן את הבלילה, ולאחר מכן מפזרים אגוזים גם על פני הבלילה (אם אין לכם תבניות לארטיקים: יוצקים את הבלילה לכוסות חד פעמיות ומניחים במקפיא כשעה, עד שהבלילה קרה מאוד ומסמיכה. נועצים בכוסות מקלות ארטיק ומחזירים למקפיא לסיום ההקפאה).
- מניחים את התבניות במקפיא לכמה שעות לפחות, להתייצבות.
- עוד מתכונים מעולים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון"