כואב? אז תלחצו: שיטת "אקסס" מבטיחה לשנות לכם את החיים

ד"ר דיין הייר היה כירופרקט דיכאוני שתכנן להתאבד, עד שנחשף לשיטה שהיום הוא נחשב לאחד ממוביליה. בריאיון בלעדי ל"מנטה" הוא מבטיח גישה למציאות חדשה לגמרי

ד"ר דיין הייר מדבר על הראיון ל"מנטה"
"לא צריך לוותר על הדת שלך, על המשפחה שלך. להפך. כל מה שקיים, רק משתפר. הרבה אנשים אומרים לי 'זה נשמע כמו קסם', אבל מדובר פשוט ברמה שונה של תודעה". ד"ר דיין הייר  (צילום: יונתן בלום)
"לא צריך לוותר על הדת שלך, על המשפחה שלך. להפך. כל מה שקיים, רק משתפר. הרבה אנשים אומרים לי 'זה נשמע כמו קסם', אבל מדובר פשוט ברמה שונה של תודעה". ד"ר דיין הייר (צילום: יונתן בלום)
 

למחרת הריאיון עם ד"ר דיין הייר התעוררתי עם כאבים עזים ביד שמאל. אני סובלת מכאבים בשורש כף היד מפעם לפעם, תוצר לוואי מצער של הקלדה יתרה והתמכרות קלה עד בינונית לאייפון שלי. אבל זה היה משהו אחר. היד כאבה לי עד כדי כך שבקושי הצלחתי להזיז אותה. היה לי קשה להתאפר, להכין לעצמי קפה, לנהוג. חישבתי את קצי לאחור. לא הצלחתי להחליט מה יהיה גרוע יותר - לגרור את עצמי לאורתופד בחום היוקד של יולי או פשוט לכרות את כף היד. ואז נזכרתי באחת העצות שנתן לי ערב קודם לכן ד"ר הייר: כשמשהו כואב, תעצרי ותשאלי "למי זה שייך?".

 

בהיותי סקפטית אך נואשת, החלטתי שאין לי מה להפסיד וחזרתי על השאלה בראשי כמו מנטרה לאורך היום. כעבור כמה שעות קרה דבר מוזר - הכאב הלך ושכך. ייחסתי את השיפור במצבי לשני כדורי האדוויל שבלעתי, אבל כשהגיע הערב פתאום קלטתי שכף היד השמאלית שלי, שבבוקר הרגישה מודלקת יותר מבליין במסיבת פול מון בתאילנד, חזרה לתפקוד מלא. נותרה רק שארית קטנה ומהדהדת של כאב עמום.

 

"הרבה אנשים אומרים לי 'זה נשמע כמו קסם', אבל מדובר פשוט ברמה שונה של תודעה. אם מישהו מאמין שהוא צריך לחוות את החיים ממקום של קושי, אנחנו עוזרים לו לראות את התמונה הרחבה יותר, שהוא לא חייב להיות במקום הזה"
האם ייתכן ששיטת Access Consciousness באמת עובדת? האם שאילת שאלות בסגנון מנטרות ולחיצה על כמה נקודות על הראש יכולות לשנות את תפיסת המציאות ולחולל נסים? ובמה היא שונה מכל שיטה אחרת של "זמן לעצמך משאלות ותן ליקום לעשות את העבודה"?

 

כמו כל גישה שעניינה הוא אנרגיות, שיחות עם היקום והתודעה, אי אפשר להוכיח שום דבר באופן מדעי או מוחשי, ואם מפשפשים ברקע להקמת השיטה, מוצאים שם אדם שמהותו קצת שנויה במחלוקת. אבל אם רוצים להאמין, ייתכן שהיא באמת עובדת. לפעמים נחמד להאמין במשהו שיש בו מן הקסם.

 

"אנשים לא מבינים איך שינוי נקודת המבט שלך (Point of View) יכול לשנות את המציאות. נקודת המבט של רובנו היא שלא מגיע לנו, שאנחנו לא ראויים, שזה לעולם לא יקרה בשבילנו, שאי אפשר להיפרד ברגע מכאבים של שנים וממחסומים של שנים, אבל אפשר בהחלט", מסביר ד"ר הייר בריאיון בלעדי ל"מנטה". "אנשים שואלים אותי: 'אז קרו לי דברים רעים כי אני גרמתי להם?', ואני מסביר להם שלא - פשוט הייתה להם נקודת מבט שזה משהו שיכול לקרות להם, ולכן זה קרה".

 

היקום קיבל דד ליין

לישראל הגיע ד"ר הייר ביולי האחרון כדי להעביר סדנה בת שלושה ימים של השיטה, עם מאות נרשמים נלהבים שהמתינו לו. בניגוד למה שהייתם מצפים למצוא אצל גורו מסוגו, מדובר באדם צעיר יחסית, חייכן וחובב סרקזם. והוא גם שונא את המילה "גורו". "אני לא גורו. אני לא רוצה עוקבים. ניסיתי להפוך את גארי, מייסד השיטה, למנטור שלי במשך שנים, ובכל פעם הוא היה אומר לי: 'זו לא העבודה שלי, זה לא מה שאנחנו עושים'. ואני מודה לו על זה. אם לא נעצים אנשים לעשות את הבחירות שלהם, לא נגיע לשום מקום. כבר אלפי שנים אנחנו מכתירים אנשים לגורואים ומנטורים ולאן זה הוביל אותנו?".

 

איך הגעת לשיטת ACCESS?

"אני קורא לזה 'הכלים', כי לפני 16 שנה, כשרציתי להתאבד, הם לא היו קיימים בתודעה שלי והיום הם כן, אבל זה משהו שהיה קיים מאז ומעולם. בשנת 2000 עבדתי ככירופרקט וחייתי בסנטה ברברה, מקום יפהפה, במערכת יחסים שחשבתי שהיא מושלמת, ובמשך שלוש שנים הייתי אומלל מאוד. תמיד הייתי מהאנשים האלה שניסו למצוא דרך אחרת. קראתי כל ספר עזרה עצמית שיכולתי למצוא, עשיתי את כל השיט הרוחני שאת יכולה להעלות על דעתך. הייתי עושה סדנאות בסופי שבוע, מרגיש שמצאתי את התשובה, ועד יום רביעי הכל היה חוזר לעצמו. מצאתי את עצמי עם חרא חסר תועלת בארגז הכלים שלי עד שיום אחד פשוט נמאס לי. אמרתי: אוקיי, יקום, יודע מה? אם ככה החיים שלי צריכים להיות, אם אני לא מתחיל להיות שמח, בעוד חצי שנה אני לא פה. ממש נתתי תאריך ותכננתי לשים קץ לחיי. מבחינתי סיימתי. הייתי בן 30 ומיציתי.

 

"ואז אחרי שבוע ראיתי מודעה בעיתון שהיה כתוב עליה: ACCESS - All life comes to me with ease, joy and glory (כל החיים באים אלי בקלילות, שמחה ויפעה), וזה ממש עצבן אותי. חשבתי לעצמי: פאק יו, אתם לא יודעים איך החיים שלי נראים. שבוע אחרי כן ראיתי את המודעה הזאת שוב וחשבתי שאם דבר מעורר בי כזאת שנאה, כנראה יש בזה משהו. התקשרתי לבחורה וקבעתי פגישה. היא נראתה כל כך שמחה והציגה לי משהו שנקרא BARS 32. אלה 32 נקודות בראש שאם לוחצים עליהן, במקרה הגרוע את מרגישה שעשו לך מסאז' בראש, ובמקרה הטוב, כל החיים שלך ישתנו. עשינו ברטר - אני טיפלתי בה ככירופרקט והיא טיפלה בי בשיטת ACCESS".

 

שער לתודעה הקולקטיבית

ד"ר הייר דומע מהתרגשות. זה יקרה לו כמה פעמים במהלך הריאיון. "בטיפול הראשון לא הפסקתי לצחקק כמו ילד. אני זוכר שיצאתי אחר כך החוצה, היה יום של שמש ועננים, הסתכלתי וחשבתי: וואו, זה תמיד היה כל כך יפה? הייתה איזושהי הכרת תודה שחיפשתי כל חיי. לא רציתי למות יותר. הרבה אנשים מרגישים ככה וזה לא רק מבאס, גם לא חייבים לחיות ככה".

 

"אם היינו כת, לא היינו מעודדים אנשים לגלות את האני האמיתי שלהם". ד"ר הייר (צילום: יונתן בלום)
    "אם היינו כת, לא היינו מעודדים אנשים לגלות את האני האמיתי שלהם". ד"ר הייר(צילום: יונתן בלום)

     

    אחרי כמה שבועות של טיפול, שלדבריו חוללו מהפכה בחייו, ביקש ד"ר הייר לפגוש את מייסד השיטה, גארי דאגלס, שהיה גם אביה החורג של

    "קראתי כל ספר עזרה עצמית שיכולתי למצוא, עשיתי את כל השיט הרוחני שאת יכולה להעלות על דעתך. הייתי עושה סדנאות בסופי שבוע, מרגיש שמצאתי את התשובה, ועד יום רביעי הכל היה חוזר לעצמו"

    המטפלת, אדם שעבור חסידי ACCESS נחשב לאב רוחני, ועבור אחרים - ליוצא כת הסיינטולוגיה שניהל בעברו עסקי נדל"ן והסתבך כלכלית. ד"ר הייר מחשיב אותו לחבר הכי טוב שלו, ויחד הם פיתחו את השיטה הראשונית שהגה דאגלס בתחילת שנות ה־90. ב־2012 קיבל שחקן הפוטבול ריקי וויליאמס תרומה של 50 אלף דולר לקרן הצדקה שלו מקבוצת ACCESS. הפיכתו למטפל בשיטה הובילה לפני כמה שבועות לריאיון עמו במגזין Complex שבו וויליאמס הילל את השיטה.

     

    את הסיבה לכך שדיין מאמין בכל מאודו בשיטה אפשר להבין: "גדלתי בגטו, באזור מחריד של לוס אנג'לס, ותמיד הייתי חושב לעצמי: זה לא חייב להיות ככה. כולם כל כך קשים ומכווצים אבל זה לא חייב להיות ככה. כשהגעתי לגיל 30 ורציתי למות, חשבתי שזהו, אני לא אצליח לשנות את זה. ניסיתי, קרעתי את התחת בשביל לנסות, ולא הצלחתי. לכן כששיטת ACCESS נכנסה לחיים שלי ועבדה, השתניתי".

     

    מה בעצם ההבדל בין ACCESS לכל אחת מהשיטות האחרות שמציעות חיבור לתודעה והתרת מחסומים רגשיים?

    "יש כל כך הרבה תשובות לשאלה הזאת. מה שאנחנו עושים שונה מכל מה שכל אחד אחר עושה. אין לזה התייחסות בשום מקום אחר. זה שונה ומסובך מאוד לנסות להסביר את זה. בעיקרון, ACCESS משמעותו לקבל גישה לתודעה שכולנו חלק ממנה ולהפר את הקשיים שיש לכל אחד בחיים - עם הגוף שלנו, מערכות היחסים, כסף, רמת האושר וכן הלאה. מדובר בסט כלים ומידע ודרכים להסתכל על העולם שיכולים לייצר שינוי ולעזור לנו להפסיק להיתקע בגלל הדברים שעוצרים אותנו, אם זה כי אנחנו מרגישים אשמים, שופטים את עצמנו, מה שזה לא יהיה - לכל אלה יש בסיס אנרגטי, ומה שאנחנו עושים הוא לשנות את האנרגיה של החסימה ואז המצב משתנה. לא צריך לוותר על הדת שלך, על המשפחה שלך. להפך. כל מה שקיים רק משתפר.

     

    "הרבה אנשים אומרים לי 'זה נשמע כמו קסם', אבל מדובר פשוט ברמה שונה של תודעה. אם מישהו מאמין שהוא צריך לחוות את החיים ממקום של קושי, אנחנו עוזרים לו לראות את התמונה הרחבה יותר, שהוא לא חייב להיות במקום הזה. אנשים רוצים לראות את הכל ממקום של משהו חיצוני להם, אלוהים או דת, ובעיניי הכל נמצא בתוכנו".

     

     

     

    אז מהי שיטת ACCESS ומהיכן הגיעה?

    שיטת ACCESS (או בשמה המלא Access Consciousness) היא שיטה שהגה גארי דאגלס בשנות ה־90. לדבריו, במהלך תקשור נגלו אליו 32 נקודות על הראש שמייצגות אלמנטים שונים בחיים - מערכות יחסים, כסף ועוד, ולחיצות עדינות עליהן יכולות לשחרר חסימות בתוך דקות. במקביל פיתחה השיטה כלים שונים להתרת חסמים רגשיים ותודעתיים, כשהמטרה העיקרית היא לסייע למאמינים להתחבר לתודעה גדולה יותר של עצמם ושל היקום.

     

    נכון להיום השיטה נלמדת ב־173 מדינות באמצעות סדנאות וגם דרך ספרו של ד"ר הייר הפורס את עקרונות השיטה: Being You, Changing The World, שכבר תורגם לעשרות שפות ויתורגם בחודשים הקרובים לעברית. כ־30 אלף איש ברחבי העולם מתרגלים את השיטה, ובישראל אפשר למצוא עשרות מטפלים (Facilitators) בשיטה.

     

    לאורך השנים פורסמו כמה כתבות על השיטה בתקשורת האמריקאית, חלקן תהו אם מדובר בכת. "אם היינו כת, לא היינו מעודדים אנשים לגלות את האני האמיתי שלהם", אומר הייר. "אנשים מגיעים אלינו לכמה סדנאות שהם רוצים וכל המידע זמין ברשת בחינם. אנחנו לא מסתירים כלום".

     

    קראו על חמש הדרכים להתמודדות עם קושי על פי שיטת ACCESS, בגיליון אוגוסט של מנטה

    מנטה גיליון אוגוסט (צילום: אוהד רומנו)
      מנטה גיליון אוגוסט(צילום: אוהד רומנו)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד