טעין לכן? שתפו! מהיר לכן? כל מתכון כתוב כאן מסודר
>> קשה לכם עם כל הנו"ן הסופית? גללו למטה כדי לקרוא את המתכון מתורגם מעוג'יליאית לעברית!
מצרכין
12 לחמניות
- 500 גרן (1/2 3 כוסות) קמח לבן
- 1 כף שמרין יבשין
- 50 גרן (1/4 כוס) סוכר לבן
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
- 1/2 1 (360 מ"ל) כוסות מַיִן
- 1/2 כפית מלח
- 150 גרן פצפוצי שוקולד (או מטבעות שוקולד, או שוקולד קצוץ)
אופן הכנה
1. בקערה גדולה לשיִן קמח, שמרין, סוכר, שמן ומַיִן עד לאיחוד כל חומרין.
2. מוסיפין מלח וממשיכין ללוש בידיין או מיקסר ען וו לישה - בערך 10 דקות, עד זה מתקבל בצק גמיש וחלק.
3. מניחין בצק בתוך קערה ומכסין במגבת.
4. נותנין לבצק לנוח ולתפוח במשך שעה.
5. אחרי שעה כשבצק הכפיל זה נפח שלו - אנחנו מעירין אותו בעדינות ומוציאין ממנו כל אוויר עד הוא חוזר לגודל מקורי.
6. מחממין תנור ל-180 מעלות.
7. מוסיפין פצפוצי שוקולד על הבצק ולשין הכל ביחד רק עד איחוד.
8. חותכין בצק ל-12 חתיכות שוות ומכדררין לכדורין קטנין.
9. מניחין כל כדורין על תבנית ען נייר אפייה במרווחין שווין.
10. אן נפלו חלק מפצפוצין בזמן הכדרור - אפשר עכשיו לקשט איתן לחמניות מלמעלה.
11. אופין לחמניות במשך 20 דקות עד הן גדלות ומזהיבות.
12. אן רוצין לחמניות יבריקו: ממיסין 3 כפות סוכר ב-3 כפות מין רותחין וישר אחרי אפייה בעזרת מברשת מלטפין כל לחמנייה במי סוכר.
13. אחרי זה התקררו כל לחמניות יש זה שתי אפשרויות:
א. לקחת ביס ולהתמלא באהבה מתוקה.
ב. להכניס לתוך שקית, להוציא כל אוויר, לקשור שקית ולהכניס למקפיא - ככה אפשר להוציא כל יון רק כמה זה רוצין, להפשיר והן כומו עכשיו יצאו מתנור!
לכל זה שאלה נוספת יכולין לכתוב לי פה בתגובות או בעמוד פייסבוק שלי.
שיהיה זה שבוע מלא אהבה מתוקה לקטנין וגדולין גן יחד!!!
- עוג'יליה דולסה מתמחה בהכנת עוגות וקינוחים ועורכת סדנאות אפייה
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לחמניות עם שוקולד - הגרסה המתורגמת
מרכיבים
12 לחמניות
- 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח לבן
- 1 כף שמרים יבשים
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
- 1/2 1 (360 מ"ל) כוסות מים
- 1/2 כפית מלח
- 150 גרם פצפוצי שוקולד (או מטבעות שוקולד, או שוקולד קצוץ)
אופן ההכנה
- לשים יחד בקערה גדולה את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן והמים עד לאיחוד כל המרכיבים.
- מוסיפים את המלח ולשים כ-10 דקות נוספות - בידיים או במיקסר עם וו לישה - עד שמתקבל בצק גמיש וחלק.
- מניחים את הבצק בקערה ומכסים במגבת. מתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- לקראת סוף התפיחה מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מוציאים מהבצק את האוויר בעדינות. מפזרים עליו את פצפוצי השוקולד ולשים יחד רק עד לאיחוד.
- מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות שוות ויוצרים מהן כדורים. מניחים את הכדורים במרווחים שווים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אם חלק מהפצפוצים נפלו בזמן הכדרור - אפשר לקשט איתם את הלחמניות.
- אופים את הלחמניות במשך 20 דקות, עד שהן גדלות ומזהיבות.
- אם רוצים שהלחמניות יבריקו: ממיסים 3 כפות סוכר ב-3 כפות מים רותחים, ומיד אחרי האפייה מברישים אותן בסירופ.
- אחרי שהלחמניות התקררו יש שתי אפשרויות:
- לקחת ביס ולהתמלא באהבה מתוקה.
- להכניס לתוך שקית, להוציא ממנה את כל האוויר, לקשור היטב ולהכניס למקפיא. ככה אפשר להוציא כל יום כמה לחמניות שרוצים, להפשיר - והן יהיו כאילו שיצאו עכשיו מהתנור!