אורז מלא עם תרד ועגבניות (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
3-2 מנות
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 150 גרם עלי תרד טריים, קצוצים גס
- 1 שן שום, קצוצה
- 1 עגבנייה גדולה, קצוצה
- 1 כוס (200 גרם) אורז מלא
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית שטוחה מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/4 2 כוסות (540 מ"ל) מים חמים
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל כ-2 דקות. מוסיפים את עלי התרד, השום והעגבנייה הקצוצה, ממליחים מעט ומערבבים. מכסים ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית, עד שעלי התרד מאבדים מנפחם והעגבניות מתרככות מעט.
- מוסיפים את האורז, התבלינים והמים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש למינימום, מכסים ומבשלים במשך 40 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות נוספות.
- עוד מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר מתכונים ב-10 דקות
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...